Raskausviikko 42

Rv 42 on jo yliaikaisuutta. Lapsi, joka syntyy lasketun ajan jälkeen, ei kärsi siitä millään tavoin. Älä siis stressaa, jos päädyt raskausviikko 42:en asti.

Teksti Toimitus
Fetus concept in 3D

Raskausviikko 42 on aikaa lasketun ajan jälkeen

On raskausviikko 42. Lapsi, joka syntyy lasketun ajan jälkeen, ei kuitenkaan kärsi siitä millään tavoin. Yleensä kuitenkin rv 42:ssa tai myöhemmin syntyneet ovat hieman kookkaampia lapsia.

Raskausviikko 42:ssa et voi muuta kuin odottaa. Synnytyksen saa kyllä käynnistettyä keinotekoisesti, mutta useimmiten on parasta antaa synnytyksen edetä omaa vauhtia.

Synnytyksen alkua ei voi nopeuttaa

Moni ajattelee, että voi auttaa luontoa hiukan ja saada jotain käynnistymään. Olet ehkä kuullut kolmesta S:stä: sauna, seksi ja siivoaminen. Näitä asioita voi toki tehdä, niistä ei ole ainakaan mitään haittaa sinulle tai lapsellesi. Miehen sperma sisältää prostaglandiineja, jotka voivat auttaa kohdunkaulaa kypsymään hieman nopeammin.

Lähipiirin utelu siitä, eikö vauva ole vieläkään syntynyt, saattaa käydä hermoille. Älä kuitenkaan stressaa: synnytys kyllä alkaa sitten, kun on sen aika, vaikka miten kuuraisit lattioita tai saunoisit kerran päivässä.

Jos malttamattomuus vaivaa, kannattaa aika käyttää lepoon ja vauvan tarvikkeiden valmisteluun. Hemmottele itseäsi, kuuntele lempimusiikkia ja syö niitä ruokia, joista nautit. Raskausviikko 42 kannattaa pyhittää iloiselle odotukselle.

Lue myös:
Synnytyspelko 
Synnytys vaihe vaiheelta
Hormonit raskauden aikana

Raskausviikot

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä