Raskausviikko 27

Rv 27 on huojentumisen aikaa. Lapsella on jo periaatteessa kaikki, mitä hän tarvitsee selviytyäkseen kohdun ulkopuolella.

Teksti Toimitus
Raskauskalenteri - 27. viikko

Sikiön paino: n. 900 g

Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): n. 22,5 cm

Koko pituus: n. 31 cm

Vauva avaa silmänsä

Kun on raskausviikko 27, lapsella on jo periaatteessa kaikki, mitä hän tarvitsee selviytyäkseen kohdun ulkopuolella. Kaikki kehon järjestelmät eivät vielä ole täysin kehittyneet, mutta lääketieteen avulla mahdollisuudet selviytyä ovat jo todella hyvät.

Rv 27:n aikana lapsi avaa silmänsä. hän pystyy erottamaan valon ja pimeän. Lapsi harjoittaa silmän lihaksia avaamalla ja sulkemalla silmiään ja liikuttelemalla niitä molemmille puolille.

Seuraavan kuukauden aikana lapsi kasvaa nopeasti, ja lisää myös painoaan. Lapsen olemus ei ole enää ole niin laiha.

Lue myös: 20 kysymystä odottajan ruokavaliosta

Raskausajan unet voivat valmistaa synnytykseen

Vatsasi on jo niin iso, että useimmista tuntuu siltä, että kylkiluut ovat puristuksissa. Rv 27:n tyypillinen oire on selkäkivut painavan mahan takia. Hormonit saavat alanselän ja lantion nivelet löystymään.

Synnytyksessä on etua hyvistä selkälihaksista. Selkälihakset toimivat yhteistyössä vatsalihasten ja lantionpohjanlihasten kanssa. Lihaksiaan voi vahvistaa myös raskausaikana. Muistathan kuitenkin tarkistaa, millaiset vatsalihasliikkeet sopivat raskaana oleville, jottet edistä vatsalihasten erkaumaa.

Lapsiveden määrä on nyt vähentynyt huomattavasti, ja pystyt tuntemaan helpommin lapsesi liikkeet: kun hän tökkii sinua jalallaan, kyynärpäällään tai kädellään.

Saatat kokea, että näet myös entistä enemmän unia. Unet ovat usein keino käsitellä pelkoja tai muita vaikeita asioita. Saatat nähdä unia itsestäsi ja lapsestasi. Tavallisesti unet ovat luonteeltaan miellyttäviä, ja ne voivat jopa toimia synnytykseen valmistautumisena.

Lue myös: Uni raskauden aikana 

Raskausviikot

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä