Raskausviikko 37

Rv 37 tuo supistuksen tunteita yhä useammin, ja ne saattavat olla voimakkaampia kuin ennen.

Teksti Toimitus
Raskauskalenteri - 37. viikko

Sikiön paino: 2700 g

Sikiön pituus päästä peppuun (CRL):32 cm

Koko pituus: 44 cm

Lapsi

On raskausviikko 37 ja lapsi jatkaa kasvamistaan, ja kerää ravintoa synnytystä varten. Istukka painaa rv 37:ssä noin seitsemäsosan lapsen painosta. Raskauden alussahan istukka oli pitkään painavampi kuin lapsi. Nyt lapsen painosta viisitoista prosenttia on rasvakerrosta.

Lapsen verisuonet ovat lähellä lapsen ihon pintaa, minkä takia iho näyttää vaaleanpunaiselta.

Myös ruoansulatusjärjestelmä kehittyy edelleen, ja jatkaa kehittymistään aina siihen asti kun lapsi on noin kolmesta neljään vuotta vanha.

Lue myös: Äidin masennus voi pidentää sikiön napanuoraa

Äiti

Saatat tuntea raskausviikko 37:n aikana supistuksia yhä useammin, ja ne saattavat olla voimakkaampia kuin ennen. Rv 37 on hyvä ajankohta pakata se kuuluisa sairaalakassi, sillä sairaalaan lähtö voi olla jo oven takana.

Kärsit luultavasti loppuajan tiheästä virtsaamistarpeesta, närästyksistä ja muista ikävistä mutta vaarattomista vaivoista. Jokunen onnekas kuitenkin selviää koko raskauden ilman mitään sen kummempia vaivoja, vaikka tämä on aika harvinaista.

Synnytyksen aikana kulutat noin 500 kaloria joka tunti. Näin synnytystä voi verrata maratonjuoksuun. Ymmärrät varmasti, että tällaista työtä varten täytyy valmistautua. Syö hyvin, juo paljon, liiku vointisi mukaan ja muista levätä.

Mitä sairaalakassiin sitten kannattaa pakata? Lue muutama vinkki täältä: Sairaalakassi

Lue myös: Loppuraskaus eli raskausviikot 29-40
Keskustele: Apua närästykseen kotikonstein

Raskausviikot

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä