Raskausviikko 4

Raskausviikko 4 on aikaa, jolloin istukka alkaa kehittyä. Alkion ensimmäiset verisolut syntyvät rv:lla 4.

Teksti Toimitus
Raskauskalenteri - 4. viikko

Istukan kehitys alkaa

Raskausviikko 4:llä istukka ja ruskuaispussi alkavat kehittyä. Ruskuaispussi ryhtyy pian tuottamaan lapsen ensimmäisiä verisoluja. Muutaman viikon kuluessa ruskuaispussi häviää. Raskausviikko 4:n aikana alkio yhdistyy istukkaan pienen varren voimin. Varresta kehittyy napanuora, ja raskauden edetessä lapsi saa äidin veren ravintoaineet sitä kautta. Jo nyt pienen alkion hermosolut alkavat kehittyä.

Verinen vuoto alkuraskaudessa normaalia

Äidin keho muuttuu pikku hiljaa. Raskausviikko 4:n aikana alkio on kiinnittynyt kohdunseinään, ja keho alkaa tuottaa hCG-hormonia. Tämä on se hormoni joka antaa positiivisen tuloksen raskaustestissä. Hormonitaso on kuitenkin niin alhainen vielä tässä vaiheessa, että se ei välttämättä vielä anna positiivista tulosta.

Monet apteekissa myytävät raskaustestit ovat nykyään hyvin herkkiä, joskus jopa niin herkkiä, että ne näyttävät raskauden, vaikka kuukautiset eivät olisi vielä jääneet pois. Joskus taas saattaa käydä niin, että liian varhain tehty testi ei näytä raskautta, vaikka se olisikin alkanut. Kaikista varminta on tehdä testi sitten, kun kuukautiset ovat jääneet pois.

hCG-hormoni  voidaan määrittää myös verestä, jos on aihetta epäillä kohdun ulkoista raskautta tai keskenmenoa.

Kun munasolu kiinnittyy kohdunseinään, saattaa muutama pieni verisuoni rikkoutua. Tämä huomataan usein verensekaisen emätineritteen muodossa, ja se on täysin vaaratonta.

Keskustelua aiheesta:
Istukka edessä?
Näkyykö napanuora ultrassa?

Raskausviikot

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä