Raskaus 19.7.2013
TEKSTI Toimitus

Seksi raskauden aikana

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Suhtautuminen raskausajan seksiin on yksilöllistä. Toisilla halut vähenevät, toisilla kasvavat, tai niissä ei tapahdu mitään muutosta. Seksielämän latistumisen takana on aika usein joko miehen tai naisen turha pelko sikiön vahingoittamisesta. Kyse voi myös olla ihmisen itselleen tai parisuhteelle asettamista paineista. Oma identiteetti isänä tai äitinä on ikään kuin vielä haussa ja jotenkin ristiriidassa vapaan, ja villin naiseuden tai miehisyyden kanssa.

Aika usein seksihalut vähenevät raskauden ensimmäisellä kolmanneksella fyysisten riesojen, ikävän olon ja keskenmenopelon takia. Keskikolmanneksella seksi voi olla huippuhauskaa; rinnat ovat uhkeat, ja raskaushormonien vaikutuksesta sukuelimet ovat tavallista pehmeämmät, verekkäämmät ja herkemmät nautinnoille. Loppukolmanneksella suuri maha, fyysinen kömpelyys ja pelko sikiön vahingoittamisesta latistavat joidenkin haluja. Nainen saattaa kainostella ja mies vierastaa pyöreyttä – tai sitten pehmeä äidillisyys innostaa molempia valtavasti.

Yhdyntöjä pitää välttää vain, jos äidillä on uhkaavia merkkejä keskenmenosta tai vuodelepoa vaativia supistuksia. Loppuraskaudesta seksistä kannattaa pidättäytyä, jos uhkana on monisikiöraskaudesta tai muusta syystä johtuva ennenaikaisuus. Jos lapsivesi on mennyt, kohdunsuu on auennut, siinä on tukiommel tai äidillä on veristä vuotoa, seksi on kiellettyä – ja ehdottomasti kiellettyä se on silloin, jos mies epäilee kantavansa jotain sukupuolitautia.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen kattavin vanhemmuusmedia: hyötytietoa vanhemmuudesta, perheblogeja ja suosittu keskustelufoorumi. Tervetuloa viihtymään!

Seuraa
meitä: