Raskaus 19.7.2013
TEKSTI Toimitus

Sikiön liikeseuranta

Jotta äiti tietäisi, että kohdussa kaikki on hyvin, hänen on hyvä tarkkailla sikiön liikkeitä 33.-36. raskausviikosta alkaen aina synnytykseen asti.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Jotta äiti tietäisi, että kohdussa kaikki on hyvin, hänen on hyvä tarkkailla sikiön liikkeitä 33.-36. raskausviikosta alkaen aina synnytykseen asti. Riittää, että äiti tietää sikiön liikkuvan päivittäin, samalla tavalla ja yhtä paljon kuin ennenkin.

Jos muksaukset vähenevät tai muuttuvat vaisummiksi, asetu pitkäksesi vasemmalle kyljellesi ja kuulostele liikkeitä tunnin verran niin, että tunnet vähintään kymmenen töytäisyä. Jos lukumäärä ei täyty, nouse hetkeksi jaloittelemaan. Vauvat ottavat 20-40 minuutin mittaisia tirsoja ja valpastuvat paremmin, kun liikut. Jatka tämän jälkeen laskemista vielä toinen tunti. Jos liikkeiden määrä jää tällöinkin alle kymmeneen, ota yhteyttä neuvolaan, iltaisin ja viikonloppuisin äitiyspoliklinikalle.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen kattavin vanhemmuusmedia: hyötytietoa vanhemmuudesta, perheblogeja ja suosittu keskustelufoorumi. Tervetuloa viihtymään!

Seuraa
meitä: