Raskaus 19.7.2013
TEKSTI Toimitus
KUVAT SKOY

Sikiön liikkeet

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Äiti alkaa tunnistaa sikiönsä liikkeet yleensä 18.-20. raskausviikkojen paikkeilla, jotkut uudelleensynnyttäjät jo hieman aiemminkin.

Aluksi liikkeet tuntuvat hennoilta, kuin perhosparven pyrähdyksiltä. Pulpahduksia on joskus vaikeata erottaa oman vatsan kurinoista, minkä takia ensikertalaisilla ahaa-elämys syntyy yleensä vasta 20. viikon tienoilla.

Hieman myöhemmin äiti huomaa liikkeissä myös eroja. Potku on liikkeistä selkein ja terävin. Kun sikiö viskoo käsiään, se tuntuu äidistä sivelyltä. Lapsen voltit ja kuperkeikat muistuttavat kohdunsisäisiä muljahduksia tai polskahduksia.

Voimakkainta sikiön mylläys on 26.-32. viikoilla, ja jostain syystä suurin osa lapsista on villeimmillään illalla, kun äiti asettuu yöpuulle. Viikolle 31 asti sikiön muksaukset ovat pehmeitä, mutta tästä eteenpäin tulija saattaa potkaista äitiään niin, että se melkein sattuu, pelästyttää ainakin. Arimpia paikkoja ja yleisimpiä maalitauluja ovat kylkikaarien ja häpyluun seudut, joita lapsi pommittaa vuorotellen riippuen siitä, kuinka päin hän kohdussa kellii.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen kattavin vanhemmuusmedia: hyötytietoa vanhemmuudesta, perheblogeja ja suosittu keskustelufoorumi. Tervetuloa viihtymään!

Seuraa
meitä: