Raskaus 19.7.2013
TEKSTI Toimitus
KUVAT SKOY

Sikiön sukupuoli

Kun siittiön 23 kromosomia yhdistyy munasolun 23 kromosomin kanssa, tuloksena on 46-kromosominen solu, uusi ihmisen alku, jonka sukupuolen määrää siittiö.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kun siittiön 23 kromosomia yhdistyy munasolun 23 kromosomin kanssa, tuloksena on 46-kromosominen solu, uusi ihmisen alku, jonka sukupuolen määrää siittiö. Munasolujen kromosomit ovat aina tyyppiä X, mutta siittiö voi olla tyyppiä X tai Y. Jos X-kromosomia kantava siittiö hedelmöittää munasolun, tulija on tyttö. Jos taas Y-siittiö ehtii perille ensimmäiseksi, vauva on poika.

Miehen kivekset tuottavat yhtä paljon X- ja Y-siittiöitä, mutta silti poikia syntyy enemmän, noin 107 poikaa 100 tyttöä kohden.

Mitään tieteellistä näyttöä lopputuloksesta ei ole, mutta tyttö- ja poikasiittiöiden erot ovat kiinnostavia tulijan sukupuolta ajatellen. Jos halutaan poikia, yhdyntä kannattaisi ajoittaa mahdollisimman lähelle ovulaatiohetkeä, koska poikasiittiöt ovat nopeampia ja voivat siksi teoriassa voittaa kilpajuoksun. Jos taas halutaan tyttöjä, yhdynnän pitäisi tapahtua pari päivää ennen ovulaatiota. Lyhyempi-ikäiset poikasiittiöt ovat jo kuukahtaneet, jolloin hitaammat, mutta kestävämmät, muutamia vuorokausiakin hengissä säilyvät tyttösiittiöt ovat ”yksin” apajilla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen kattavin vanhemmuusmedia: hyötytietoa vanhemmuudesta, perheblogeja ja suosittu keskustelufoorumi. Tervetuloa viihtymään!

Seuraa
meitä: