Taapero 19.9.2017
TEKSTI Jenni Heiti
KUVAT iStock

Iloisia uutisia: päivähoitomaksut pienenevät! Laske, miten se vaikuttaa omaan perheeseesi

Varhaiskasvatusmaksuja alennetaan edelleen pieni- ja keskituloisilta.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Hallitus on sopinut puoliväliriihessä varhaiskasvatusmaksujen alentamisesta pieni- ja keskituloisilta. Tämä tapahtuu nostamalla maksujen perusteena käytettäviä tulorajoja. Sisarusalennus nousee kymmenestä prosentista 50 prosenttiin. Maksut määräytyvät jatkossakin perheen tulojen ja koon perusteella. Hallitus esittää, että kaikkien perheiden tulorajoja nostetaan.

Päivähoitomaksun enimmäismäärä pysyy ennallaan

 

Suurimmat alennukset kohdistuvat perheisiin, joissa on monta lasta, ja noin 6 700 perhettä siirtyy nollamaksuluokan piiriin eli saa kokonaan vapautuksen päiväkotimaksuista. Varhaiskasvatuksen enimmäismaksu pysyy 290 eurossa, samoin alin perittävä maksu säilyy ennallaan eli alle 27 euron maksua ei peritä. Alennusten tavoitteena on lisätä vanhempien työssäkäyntiä ja tehdä siitä kannattavampaa.

Kotihoidontukeen hallitus ei esittänyt muutosta, mutta perheellisten opiskelijoiden tuloihin tehdään 75 euron huoltajakorotus.

Muutosten on tarkoitus astua voimaan ensi vuoden alusta.

Arvioi oman perheesi päivähoitomaksujen suuruus täältä.

 

Keskustele:
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen kattavin vanhemmuusmedia: hyötytietoa vanhemmuudesta, perheblogeja ja suosittu keskustelufoorumi. Tervetuloa viihtymään!

Seuraa
meitä: