Taapero 15.11.2016
TEKSTI Elisa Hurtig
KUVAT Elisa Hurtig

Kaksplus testasi: Lapsen oma aktiivisuusmittari innostaa liikkumaan

Lasta ei tarvitse houkutella ulos, kun hän kerää liikuntapisteitä ReimaGo -takin avulla. Taskussa oleva sensori mittaa lapsen aktiivisuutta, ja päivän päätteeksi tiedot kerätään älypuhelimeen. Liikuntapisteitä voi hyödyntää ReimaGO-kännykkäpelissä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Vanhempana yksi sydämen asioistani on lasten liikkuminen, ja siksi lapsen oma aktiivisuusmittari kiinnostaa minua. Seuraan huolestuneena uutisia, joiden mukaan lasten liikkuminen vähenee jatkuvasti. Mitenhän on omien lasteni laita?

Otetaan avuksi Reiman ja Suunnon kehittelemä ReimaGo -takki. Sen taskussa oleva sensori mittaa lapsen aktiivisuutta. Päivän päätteeksi tiedot kerätään älypuhelimeen, ja liikunnasta kertyneiden pisteiden avulla lapsi voi edetä ReimaGO-kännykkäpelissä.

Norjalaisista lapsista kolmasosa liikkuu päivittäin neljä tuntia ulkona, mutta suomalaisista samaan pääsee vain 16 prosenttia. Vaikka olemmekin aktiivinen perhe, minusta tuntuu, ettemme mitenkään pääse norskien tasolle. Se selviää testaamalla, joten rotsit niskaan ja ulos.

Luoko aktiivisuusmittari suorituspaineita?

Ensimmäisen päivän jälkeen tyttäreni on murheissaan vastassa päiväkodin pihalla. Hän epäilee, ettei ole liikkunut tarpeeksi. Tunnen syyllisyyttä: stressaako tämä lasta?

Pyöräilemme kotiin ja synkkaamme sensorin älypuhelimeni kanssa. Ekaluokkalainen on liikkunut koulupäivän aikana 2 tuntia 30 minuuttia. Hän on tosin lämpimän sään vuoksi riisunut takkinsa ulkona, joten tuloksesta puuttuu tunti. Päiväkoti-ikäisen tulos on melkein neljä tuntia.

Lapset ovat innoissaan. Päivällisen jälkeen heitä ei tarvitse houkutella ulos; lisää pisteitä luvassa. Kas, tässähän ollaan liki norjalaisia! Saan helposti seuraa juoksulenkille, kun viisivuotias haluaa kerätä lisäpisteitä pyöräillen. Koululainen lähtee mukisematta kävellen lähikauppaan ostamaan maitopurkkia. Tuuletus on melkoinen, kun hän pääsee pelissä seuraavalle tasolle. Toivottavasti pelin taika kestää pimeinä talvi-iltoinakin.

ReimaGo-villatakki 69,95 e, sensori 39,95 e. Sovellus on ladattavissa AppStoresta, myöhemmin myös Android-versiona. Sensori toimii myös tavallisen takin taskussa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen kattavin vanhemmuusmedia: hyötytietoa vanhemmuudesta, perheblogeja ja suosittu keskustelufoorumi. Tervetuloa viihtymään!

Seuraa
meitä: