Kehitys 18.12.2012
TEKSTI Mervi Alatalo
KUVAT Kristiina Kurronen/SKOY

Näin saat lapsesi syömään joulupöydässä – 5 vinkkiä

Juhlaruokailu onnistuu, kun asenne on rento

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

1. Moni lapsi vierastaa valmiiksi sekoitettuja salaatteja tai perunoiden päälle kaadettua kastiketta eli kaikkea, mikä sotkee lapsen mielestä järjestyksen. Tarjoile rosollitarpeet ja muut salaattiainekset erikseen. Ehkä joku aikuisistakin nauttii, kun saa tehdä omat sovelluksensa.

2. Pöytätapoja kannattaa opettaa mieluummin etukäteen. Juhla-ateria, kun etenkin lapsia todennäköisesti jännittää, ei välttämättä ole paras paikka opetella. Tärkeintä on rento yhdessä oleminen.

3. Ota lapsi mukaan keskusteluun.

4. Varmista, että juhlan kunniaksi tarjolla on myös lapsille maistuvaa, ainakin melkein lempiruokaa. (Ruotsissa lihapullat ja prinssinakit kuuluvat joulupöytään, vink vink.)

5. Lasten ruokahetkeä on turha venyttää. Jollette arkena istu pöydässä ranskalaisittain tuntitolkulla, lapsi tuskin malttaa joulunakaan. Jouluateria ei mene pilalle, jos lapset pääsevät pöydästä heti syötyään tai kävisivät hetken leikkimässä alkupalojen ja pääruoan välissä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen kattavin vanhemmuusmedia: hyötytietoa vanhemmuudesta, perheblogeja ja suosittu keskustelufoorumi. Tervetuloa viihtymään!

Seuraa
meitä: