Näin saat lapsesi syömään joulupöydässä – 5 vinkkiä

Juhlaruokailu onnistuu, kun asenne on rento – niin vanhemmalla kuin lapsella!

Teksti Mervi Alatalo
lapsi_syö_PÄÄKUVA

Joulupöytää on valmisteltu tuntitolkulla – kun ruoka on viimeinen valmista, lapsi ei halua syödä mitään eikä hän meinaa pysyä ruokapöydässä edes alkuruokien ajan.

Kuulostaako tutulta?

Nämä 5 vinkkiä helpottavat jouluaterian kulkua ja saavat niin lapsen kuin aikuisen rentoutumaan.

Anna lapsen sekoittaa ruoka-aineet itse

Moni lapsi vierastaa valmiiksi sekoitettuja salaatteja tai perunoiden päälle kaadettua kastiketta eli kaikkea, mikä sotkee lapsen mielestä järjestyksen. Tarjoile rosollitarpeet ja muut salaattiainekset erikseen. Ehkä joku aikuisistakin nauttii, kun saa tehdä omat sovelluksensa.

Jouluruokailu ei ole opetushetki

Pöytätapoja kannattaa opettaa mieluummin etukäteen. Juhla-ateria, kun etenkin lapsia todennäköisesti jännittää, ei välttämättä ole paras paikka opetella. Tärkeintä on rento yhdessä oleminen.

Lapsi on osa seuruetta

Lapsi on osa joulupöydän seuruetta, ja myös hänelle joulu on tärkeä juhlapäivä. Ota lapsi mukaan keskusteluun.

Pöytään myös lapsen suosikit

Varmista, että juhlan kunniaksi tarjolla on myös lapsille maistuvaa, ainakin melkein lempiruokaa. (Ruotsissa lihapullat ja prinssinakit kuuluvat joulupöytään, vink vink.)

Lapset ovat lapsia, myös jouluna

Lasten ruokahetkeä on turha venyttää. Jollette arkena istu pöydässä ranskalaisittain tuntitolkulla, lapsi tuskin malttaa joulunakaan. Jouluateria ei mene pilalle, jos lapset pääsevät pöydästä heti syötyään tai kävisivät hetken leikkimässä alkupalojen ja pääruoan välissä.

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä