Taapero 1.9.2016
TEKSTI Oili Urmas
KUVAT iStock

Päivitä lapsen vaatekaappi – onko syksyn vaatehankinnat tehty?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kerrospukeutuminen on a ja o

Avainsana on kerrospukeutuminen. T-paita ja pitkähihainen collegepaita on hyvä yhdistelmä kuoritakin alle. Collegen voi helposti riisua ja pukea tarpeen mukaan.

Sään viiletessä ulkoiluvaatteiden alle voi pukea fleeceasun. Monet lapset pitävät fleecestä, koska se tuntuu mukavan pehmeältä.  Lämpimällä ilmalla pelkkä fleecetakkikin riittää pihalla.

Takki, jossa on irrotettava vuori, on kätevä. Päivien kylmetessä vuorin voi kiinnittää takkiin antamaan lisää lämmikettä lapselle. Puuvillainen pipo suojaa päätä viimalta syksyllä.

Palelijalle villaa

Jos lapsi palelee helposti, ulkovaatteiden alle kannattaa pukea villaa fleecen sijaan. Villa lämmittää paremmin kuin fleecekangas. Jos lapsella on herkkä iho, jota villa kutittaa, tarjolla on myös villasta ja silkistä valmistettuja välihaalareita, -paitoja ja -housuja.

Kurakeleille varusteet kohdilleen

Etenkin päiväkodeissa ulkoillaan yleensä säällä kuin säällä. Jotta lapsella on ulkona hyvä olla, kannattaa kurakelien varustukseen panostaa. Kaikkea ei tarvitse ostaa uutena: kirpputoreilta löytyy usein hyväkuntoisia saappaita ja kuravaatteita.

Jos lapsi hikoilee herkästi, kurahousujen ja sadetakin sijaan lapsella voi hankkia myös sadeasun, jossa on fleecevuori. Vuorillisen sadeasun alle lapsi ei tarvitse kuin paidan ja housut. Jos lapsen pukeminen tuottaa tuskaa, kurahousut voi korvata sadehaalarilla.

Kumisaappaissa kannattaa ottaa huomioon, että niihin mahtuu villasukkakin tarvittaessa. Saappaisiin voi laittaa pohjalliset pitämään kylmän poissa. Jos lapsen varpaat palelevat herkästi, vuorillinen kumisaapas lämmittää tehokkaammin kuin tavallinen saapas.

Tee varustehankinnat ajoissa

Suosituimpien merkkien vaatteet voidaan myydä loppuun heti syksyn alussa. Jos mielessäsi on jokin tietty vaate, kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Vaatemerkkien omissa nettikaupoissa on yleensä laaja valikoima ja paljon kokoja.

Lue myös:
Äidit kertovat, miksi lastenvaatteista tuli harrastus
Lasten vaatekaaos kuriin: vinkit vaatekaapin järjestämiseen

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen kattavin vanhemmuusmedia: hyötytietoa vanhemmuudesta, perheblogeja ja suosittu keskustelufoorumi. Tervetuloa viihtymään!

Seuraa
meitä: