Mainos
Terveys 10.4.2017
TEKSTI Kaupallinen yhteistyö Minisun

Omega-3-rasvahapot oppimisen tukena

Lapsi oppii ja kehittyy joka päivä, mikä on vanhemmuuden suurin ilonaihe. Vanhemmilla on tärkeä tehtävä auttaa lasta kehittymään. Lapsen kasvua ja aivojen kehitystä voi myös tukea riittävällä vitamiinien saannilla.

Vitamiinit ylläpitävät ja kasvattavat vastustuskykyä, mutta tiesitkö, että vitamiineista ja rasvahapoista voi löytyä apua lapsen keskittymisvaikeuksiin. Kun keskittyminen häiriintyy helposti, esimerkiksi lapsen lukeminen vaikeutuu.  Tästä saattaa seurata oppimisvaikeudet.

Uusimpien tutkimusten mukaan omega-3-rasvahappolisän käyttäminen vähentää lapsen käyttäytymishäiriöitä, yliaktiivisuutta ja kognitiivisia ongelmia. Lisäksi omega-3-rasvahappojen on todettu parantavan lasten unta ja ylläpitävän näkökykyä.

Lue kolme syytä, miksi lapsen kannattaa nauttia päivittäin D-vitamiinia ja omega-3-rasvahappoja.

1. Aivot tarvitsevat rasvahappoja

Lapsuus on tärkeä vaihe aivolle, sillä lapsen aivot kehittyvät ja kasvavat nopeasti.  Aivot ovat 60 prosenttia rasvaa, joten laadukkaat rasvat ovat tärkeitä. Rakennusaineeksi aivot tarvitsevat omega-3–rasvahappoja joka päivä. Omega-3-ravintolisää kannattaa nauttia raskaana ollessa, sillä äidin kohdussa rasvahapot edistävät sikiön aivojen kehitystä.

Omega-3-rasvahapot ovat tärkeitä näkökyvylle. Omega-3 sisältää DHA-rasvahappoa, joka edistää näön kehittymistä 12 kuukauden ikään asti.

2. Ravinnosta ei saada niitä tarpeeksi

Hyviä omega-3-lähteitä ovat muun muassa rasvaiset kalat, pähkinät ja avokado. Ravinnosta saatavat rasvat ovat määrällisesti riittäviä, mutta laadullisesti ne saattavat olla puutteellisia, sillä kalaa ja kasviperäisiä rasvoja ei syödä riittävästi. Etenkin pitkäketjuisia omega-3-rasvahappoja voidaan saada liian vähän tai elimistöllä voi olla vaikea muuttaa omega-3-rasvahappoja toiminnallisiksi.

Yksi Minisun Omega Junior -geelipala sisältää omega-3-rasvahappoja 378 milligrammaa. Vertailun vuoksi esimerkiksi 100 grammaa kalapuikkoja sisältää 30-67 milligrammaa omega-3-rasvahappoja. Taas haukimurekkeessa (100 g) on omega-3-rasvahappoja 21-42 milligrammaa.

Päivittäiset suositukset

D-vitamiini

0-2-vuotiaat: 10 mikrog vuoden ympäri

2-18-vuotiaat: 7,5 mikrog vuoden ympäri

Omega-3-rasvahapot

7 kuukautta-2 vuotta:  DHA 100 mg

2-18-vuotta: EPA+DHA yhteensä 250 mg

3. Keskittymiskyky paranee, ylivilkkautta vähemmän

Lapsen tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriö (ADHD) voi olla yhteydessä rasvahappojen vajeeseen. Omega-3 sisältää DHA- ja EPA-rasvahappoja, joiden nauttiminen parantaa sekä terveiden että ADHD-lasten keskittymiskykyä ja vastaavasti vähentää käyttäytymishäiriöitä, yliaktiivisuutta ja kognitiivisia ongelmia.

Uusimpien tutkimusten mukaan vähintään 250 milligramman päivittäinen DHA-annos ylläpitää normaalia aivotoimintaa ja näkökykyä. Tutkimuksissa on todettu, että  ADHD-lapsilla, joilla punasolujen EPA ja DHA oli noussut, lukutaito ja keskittymiskyky paremmat ja vähemmän käyttäytymis-, yliaktiivisuus- ja kognitiivisia ongelmia. Erityisesti DHA (tai pitkäketjuinen omega-3) vaikuttaa kognitioon ja käyttäytymiseen.

Minisun Omega-3-junior sisältää 250 milligrammaa EPA- ja DHA-rasvahappoja, mikä on päivittäinen suositus lapsille.

Lue myös: Viisi keinoa lisätä lasten vitamiinien saantia 

Minisun Omega Junior

Minisun Omega Junior on lasten kalaöljy, joka sisältää omega-3-rasvahappoja ja D-vitamiinia.

Minisun Omega Junior on suunniteltu lapsille päivittäiseen käyttöön. Se sisältää aivoille tärkeitä DHA ja EPA -rasvahappoja, joiden on todettu parantavan lasten keskittymiskykyä. Yhdessä geelipalassa on runsaasti omega-3-rasvahappoja (378 mg) sekä päivittäinen suositus D-vitamiinia (10 mikrogrammaa).

Hedelmänmakuinen ja pehmeä geelipala on makutestin mukaan hyvänmakuinen. Siinä ei ole epämiellyttävää makua, eikä se maistunut lasten mielestä kalalle. Lapset valitsivat parhaaksi yhdistelmäksi mansikan ja sitruksen makuisen geelipalan.

“Nää menee jatkoon” – Valtteri 9-v  

Minisun Omega Junior on saatavilla apteekeissa!

Tutustu Omega Junior -tuotteeseen!

Osallistu arvontaan ja voita vitamiinituotepaketti lapselle!

Arvomme kaikkien osallistujien kesken viisi Minisun-tuotepakettia lapselle (arvo 45 euroa).

Täytä alla oleva lomake ja osallistu mukaan arvontaan. Osallistu viimeistään 8.5.2017.

Kilpailu on päättynyt! Voittajille ilmoitamme henkilökohtaisesti.

Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen kattavin vanhemmuusmedia: hyötytietoa vanhemmuudesta, perheblogeja ja suosittu keskustelufoorumi. Tervetuloa viihtymään!

Seuraa
meitä: