Vanhemmuus Minä vanhempana
16/06/2016

Bloggaajien 12 ideaa: mitä tehdä lasten kanssa sadepäivänä?

Kaksplussan blogiverkoston bloggaajat toteuttivat postaussarjan "helposti kivaa arkeen". Kokosimme bloggaajien vinkit sadepäivän puuhiin kotona lasten kanssa!

Bloggaajien 12 ideaa: mitä tehdä lasten kanssa sadepäivänä?

Kaksplussan blogiverkoston bloggaajat toteuttivat postaussarjan "helposti kivaa arkeen". Kokosimme bloggaajien vinkit sadepäivän puuhiin kotona lasten kanssa!

Helposti kivaa arkeen

Fantastic Playroom -blogin Ida-Lotan kiva askarteluidea on helppo paperinukketeatteri.

1. Kotityöt taaperon kanssa

Kotityöt taaperon kanssa2-vuotiaasta on jo oikeasti apua kotitöissä, ja taaperon mielestä kodin puuhat äidin tai isän kanssa ovat parasta leikkiä. Kaunis karuselli -blogin Tanja vinkkaa, mihin kaikkiin kotihommiin taaperon saa kätevästi mukaan.

Lue myös: 5 vinkkiä: Näin pidät lapsiperheen kodin siistinä

2. Äidin ja lasten oma disco

Äidin ja lasten oma discoJos on väsyttävä päivä ja ulkona vielä huono ilma, mikään ei piristä niin kuin päiväbileet! Hei meillä valvotaan -blogin Emmi kertoo, miten päiväbileet heillä järjestetään.

3. Kuka saa lorupussiin kurkistaa?

Kuka saa lorupussiin kurkistaa?Laulu- ja lorupussi on takuuvarma vinkki riehuvien lasten taltuttamiseen, vinkkaa Kadun aurinkoisella puolella -blogin Ulla. Lue ideat, miten lorupussin voi toteuttaa!

4. Temppurata olohuoneeseen

Temppurata olohuoneeseenLapsia pitää kannustaa liikkumaan, mutta miten se onnistuu sadepäivänä kotona? No temppuradalla tietenkin! Kädenjälkiä sydämessä -blogin Nea näyttää, miten temppurata syntyy kotiin.

5. Helppoa vauva- ja taaperojumppaa

Helppoa vauva- ja taaperojumppaaVauvan ja taaperon kanssa jumppaaminen on ihanaa yhdessä tekemistä. Sosetta ja sotkua -blogin Elsa teki vauva- ja taaperojumpista tutuista liikkeistä hauskan videon – ei muuta kuin musiikki soimaan ja jumppaamaan!

6. Rauhoittava lukuhetki

Rauhoittava lukuhetkiIhan pienenkin kanssa pystyy jo katselemaan kirjoja, ja yhteinen lukuhetki rauhoittaa mukavasti. JaninaCharlotta-blogin Janina kertoo heidän lukuhetkistään ja kirjasuosikeistaan.

 7. Lapset kokkeina

Lapset kokkeinaMaistuisiko ruoka lapsille paremmin, jos he saisivat itse päättää ja ideoida, mitä syödään? Yli pyykkivuorten, läpi lasikattojen -blogin Hannan perheessä on kokeiltu kokkaamista Neljän tähden illallinen -tv-ohjelman tyyliin. Lue blogista, mitä lapset halusivat kokata ja miten se sujui!

Lue myös: 10 parasta arkiruokaa

8. Leikitään kauppaa

KauppaleikkiKauppaleikin muistaa jokainen varmasti omasta lapsuudestaankin! Lasten tapaan -blogin Tiia on tehnyt lapsille oman ”kioskin” – katso blogista kivat ideat kauppaleikkiin rahoineen!

9. Vauvan värikylpy omassa kylppärissä

Vauvan värikylpy kylpyhuoneessaVauvan värikylpyä varten ei tarvitse mennä omaa kylpyhuonetta edemmäs. 10 plussan äiti -blogin Matleena kertoo, mitä raaka-aineita vauvan värikylvyssä kannattaa käyttää, miten värit tehdään ja mitä kannattaa ottaa huomioon.

Lue myös: Näitä voit harrastaa vauvan kanssa – 10 kivaa ideaa

10. Nyt läträtään vedellä!

VesileikkejäVedellä läträäminen on lasten mielestä yleensä ihan parasta. Sängyn alla -blogin Petra kokosi 11 kivaa vesileikki-ideaa omassa kylppärissä toteutettaviksi.

11. Leivotaan keksejä

Leivotaan keksejä1-vuotiaankin voi jo ottaa mukaan leipomispuuhiin. Kun resepti on yksinkertainen, vanhemman hermot säästyvät! Tärkeää on tietysti, että apuri pääsee itse maistamaan lopputulosta. Mutsi ja murupullat -blogin Ida antaa taaperovarman leivontaohjeen, joka sopii yli 8-kuiselle lapselle.

12. Helppoa askartelua

PaperinukketeatteriKuulutko niihin vanhempiin, joiden mielestä askartelu on kyllä ihan kivaa, kunhan sitä ei tarvitse itse tehdä? Jos on tylsä päivä ja lapset kuitenkin kinuavat askartelua, kokeilkaa Fantastic Playroom -blogin Ida-Lotan ideaa paperinukketeatterista. Tosi helppo toteuttaa, ja mikä parasta, siitä riittää iloa pitkään!

Tutustu Kaksplussan koko blogiverkostoon

Lue myös:
Bloggaajien 7 ideaa ulkoiluun
Mitä tehdä lasten kanssa keväällä 2016?

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.