Video: Oikea imetysasento ja -ote

Vauvan ensimmäiset kuukaudet ovat läheisyyden ja pesimisen aikaa. Vauva ei juuri muuta tee kuin syö, nukkuu ja kakkaa. Ja ennen kaikkea syö. Pikkuvauvaa saa pitää rinnalla niin paljon kuin tämä haluaa.

Teksti hilkka

Tiheän imun kausi

Pikkuvauva saattaa syödä jopa 20 kertaa tai enemmän vuorokaudessa, ja jopa tunninkin yhteen menoon Tiheän imun kausi on äidillekin usein ihanaa, jos hän saa levätä ja rentoutua imetysten aikana. Imetyksen aikana erittyy hyvänolonhormoni oksitosiinia, joten imetys voi olla äidillekin todella rentouttava kokemus. Siksi oikea imetysasento on olennaisen tärkeä osa imetystä.

 

Istuen imettäminen

Sairaaloissa opetetaan usein aluksi makuullaan imetys, jossa äiti on kylkiasennossa. Istualtaan imettämistäkin kannattaa alkaa harjoitella jo sairaalassa.

Imetystyyny vai tavallinen tyyny apuna?

Istualtaan imettäessä imetystyyny ei ole välttämätön. Tavallisia tyynyjä kannattaa kuitenkin varata imetysmaratoneihin ympärilleen. Tyynyjen on tarkoitus tukea äitiä, ei vauvaa. Äidin kannattaa nostaa omin käsin vauva lähelle rintaa, ja asetella sitten tyyny tukemaan omaa käsivarttaan. Tyyny kannattaa asettaa vauvaa kannattelevan käden alle, jotta käsi voi levätä rennosti. Tyynyn avulla vauvaa pitelevää käsivartta kohotetaan niin ylös, että vauvan nenä ja nänni ovat vastakkain. Silloin vauva saa ”haukattua” hyvän imuotteen. Lisäksi tyynyjä voi asetella selän taakse, jotta olo olisi mahdollisimman mukava.

Selkä ja hartiat rennoksi imettäessä

Vaikka aluksi imetys saattaa jännittää, omat hartiat ja selkä kannattaa tietoisesti rentouttaa. Lähelle kannattaa varata vesikannu, sillä imettävä äiti tarvitsee paljon nestettä.

Katso myös muut vauvanhoitovideot:
Vauvan jalkahieronta
Vauvan päähieronta
Vauvan selkähieronta
Näin vaihdat vauvalle vaipan
Vauvan vatsahieronta

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä