Tämä vauvakuva oli liikaa – Päivi Räsänen: ”Kannustan vastaliikkeeseen tälle propagandalle”

Tieteen Kuvalehden kansi on pillastuttanut kansanedustajia yli puoluerajojen.

Teksti Tiina Länkinen
Tieteen Kuvalehti vauvakansi
Lapsi on lähes ilmastorikos, tulkitsee moni lehtihyllyä tutkiva.

Tieteen Kuvalehden tuore kansi on provokatiivinen. Vauvan päälle on piirretty punainen ruksi saatesanoin ”jätä lapsi tekemättä”.

Kannesta ovat älähtäneet kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen ja keskustan kansanedustaja Pekka Aittakumpu.

– Kuvan viesti on loukkaavaa vauvoille ja vauvaperheille, Räsänen kirjoittaa Facebookissa.

– Kansi on luonnottomuudessaan ja ihmisvastaisuudessaan puistattava, säestää Aittakumpu.

‪Lasta ei tehdä. Lapsi on lahja. Tieteen kuvalehden kansi on luonnottomuudessaan ja ihmisvastaisuudessaan puistattava….

Posted by Pekka Aittakumpu on Thursday, August 29, 2019

Lapsenteon vaikutuksesta ilmastoon on puhuttu julkisuudessa viime viikkoina äänekkäästi. Keskusteluun ovat puuttuneet muun muassa kirjailija Jari Tervo ja Väestöliitto.

Lapsi ei ole ilmastopäästö. Kuvan viesti on loukkaavaa vauvoille ja vauvanperheille. Suomalaisen yhteiskunnan kykyä…

Posted by Päivi Räsänen on Thursday, August 29, 2019

Väestöliiton ja Työeläkevakuuttajat Telan edustajan yhteisessä kannanotossa Helsingin Sanomissa haluttiin suitsia kannustusta pienempään perhekokoon ilmastotekona.

– Hedelmällisyysluku oli viime vuonna enää 1,41 lasta naista kohden. Tämän takia meillä ei voida ottaa käyttöön joidenkin tutkijoiden esittämää ”yksi lapsi vähemmän” -politiikkaa, kirjoittivat kansantaloudesta huolestuneet asiantuntijat HS:n yleisönosastolla.

Syntyvyys on ollut Suomessa laskussa pitkään. Samaan aikaan tutkijat ovat laskeneet syntyvistä lapsista aiheutuvia ilmastopäästöjä. Tieteen Kuvalehden kannessa lapsen tekemättä jättämisen ilmastovaikutus olisi monikymmenkertainen, kun vertaa auton ostamatta jättämiseen.

Mitä mieltä sinä olet kansikuvasta? Jätä kommentti.

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Vaihtakaa vauvan tilalle tummaihoinen lapsi, niin ymmärrätte kuinka ihmisvihamielinen tuo kuva on. Sitä ei olisi koskaan julkaistu.

Avatar

Faktoja ei voi kieltää. Onhan se pieni ihminen ilmastoon vaikuttava tekijä (isonakin). Herneen voi syödä tai vetäö sieraimeen. Valinnanvapaus on jumalan lahja niin kuin on tapana sanoa. Itse en halauisi syntyä nyt tai tulevaisuudessa ja katsella miten koko roska (tämä pallo) menee viemäriin. Pääsen ehkä juuri ja juuri ajoissa pois kärsimästä.

Avatar

Provokatiivinen, joittenkin mielestä. Sisältö kuitenkin faktaa. Samaan aikaan, kun maapallo tuhoutumassa ylipaisuvan ihmispopulaation vuoksi, pääministeri huutaa synnytystalkoita. Aika omituista ajatella lapsia eläkkeenmaksajina ja rahana.

Avatar

Kiihottamista kansanryhmää – lapsia ja lapsiperheitä – vastaan!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä