Uudet kantoliinat ja -reput esittelyssä – voita uutuusliina vauvallesi!

Kantaminen on maailman vanhin lapsen kuljetusmuoto. Kantoliinan kyydissä lapsi nauttii läheisyydestä. Reppujen ja liinojen valikoimasta löytyy jokaiselle kantajalle sopiva.

Teksti Anna Intovuori
Elina-vauva viihtyy kantoliinassa Aura-äidin sylissä.

Kesän retkillä ja lomamatkoilla kantoreput ja -liinat ovat helppo ja kätevä matkustusmuoto vauvalle. Kerro kommenttikentässä, mitä ominaisuutta sinä pidät niissä tärkeimpänä ja voit voittaa Fidella Fly Tai -kantoliina vauvallesi!

Najell Omni

1. Eteen tai selkään

Najell Omni on tyylikäs kantoreppu, joka sopii niin vastasyntyneelle kuin 15 kiloa painavalle taaperollekin. Lasta voi kantaa sekä edessä että takana. Lapsen voi asettaa reppuun kantajan etupuolella, jonka jälkeen reppu kiepautetaan selkäpuolelle ilman apukäsiä. Leveä lantiovyö jakaa painon tasaisesti kantajan lantiolle. Hinta 155 €.

Fidella Fly Tai

Elnalla, 9 kk, on Lindexin haalari, koot 56–92 cm, 14,99 €. Aura-äidillä on Comman haalari, 99,99 €, Stockmannilta.

2. Näppärä neliö

Fidella Fly Tai -neliöliina sopii mainiosti aloittelijalle, sillä se on helppo sitoa ja sen saa näppärästi säädettyä sopivaksi vaatekokoa 32–52 käyttävälle kantajalle. Liina soveltuu etupuolella, selässä ja lonkalla kantamiseen, ja pehmustettujen olkahihnojen ansiosta kantaminen tuntuu kevyeltä. Simppeli liina ei sisällä solkia, remmejä, muoviosia eikä tarranauhoja. Liinaa on saatavilla kolmessa eri koossa: niin vastasyntyneelle kuin 30 kiloa painavalle lapsellekin. Mukana kiinteä unihuppu. Useita kuosivaihtoehtoja. Hinta 115–185 €.

Boba

3. Samisreput vauvalle ja nukelle

Luomupuuvillaista Boba-reppua voi käyttää koko vauva- ja taaperoiän. Integroidun vauvatuen voi irrottaa, kun sitä ei enää tarvita. Repussa on myös irrotettavat jalkatuet, tukihuppu ja kolme vetoketjullista taskua, joihin voi laittaa pikkutarvikkeita. Repun voi säätää säätöhihnojen ja klipsien avulla kantajalleen sopivaksi. Valmistajalta löytyy myös nukenkantoreppu. Suositushinta 135 €, nukenkantoreppu 35 €.

Stokke MyCarrier Front and Back Carrier

4. Kolme kantotapaa

Stokke MyCarrierin Front and Back Carrier on ergonominen ja tukeva kantoreppu. Lasta voi kantaa selässä tai edessä kasvot kantajaan tai menosuuntaan päin. Kantoreppu kasvaa lapsen mukana, ja siinä on mukava kantaa isompaakin lasta. Valmistettu luomupuuvillasta. Sopivuus neljän viikon iästä noin kolmevuotiaaksi. Hinta 159 €.

MaM Water Sling

5. Vesileikkeihin

MaM Water Sling -vesiliina on suunniteltu käytettäväksi kosteissa ja märissä olosuhteissa, esimerkiksi uimahallissa tai rannalla. Kantoliinan materiaali ei ime vettä ja tuntuu siksi mukavalta märkänäkin. Vesiliina soveltuu parhaiten alle 12 kg painaville lapsille, mutta satunnaisesti sillä voi kantaa jopa 15 kiloa painavaa lasta. Useita eri värejä. Hinta 45,95 €.

Tula Free to Grow

6. Portaaton säätö

Tula Free-To-Grow -kantorepun säätömekanismin ansiosta reppu sopii vastasyntyneestä taaperolle. Lasta voi kantaa etu- tai selkäpuolella, kasvot kantajaan päin. Tukevat pehmusteet säädettävissä olkahihnoissa takaavat kantomukavuuden eri kokoisille kantajille. Irrotettava huppu tukee lapsen päätä nukkuessa, suojaa säältä ja antaa näkösuojaa. Reppu mahtuu pieneen tilaan. Konepestävä. Painosuositus 3,2–20 kg. Useita kuoseja. Hinta 160 €.

BabyBjörn One Air

7. Viileää kyytiä

BabyBjörn One Air -kantorepussa vastasyntyneen lonkat saavat oikeanlaista tukea ja jalat kääntyvät optimaalisesti ulospäin. Tukevasti pehmustetut olkahihnat ja vahvistettu vyötäröhihna tekevät kantamisesta mukavaa. Pehmeä verkkokangas pitää oman ja lapsen olon viileänä. Neljästä kantoasennosta löytyy sopiva jokaiseen ikävaiheeseen. Sopii vastasyntyneestä 15-kiloiselle lapselle. Konepestävä. Hinta 189,90 €.

Vanamo Solki

8. Kotimainen kantoliina

Vanamo Solki -kantoliinan materiaaleina on käytetty luomupuuvillaa, merinovillaa ja pellavaa. Vinojoustavan kudonnan ansiosta liinakangas mukautuu miellyttävästi sidonnassa ja tukee optimaalisesti sekä kantajaa että kannettavaa. Kantoliinan käytön voi aloittaa jo vastasyntyneellä, ja sama liina sopii lapselle koko kantoiän ajalle. Liinan voi sitoa usealla tavalla. Kantoliinaa voi hyödyntää myös vilttinä tai raskaustukivyönä. Konepestävä. Hinta 199 €.

Tiedustelut: Babybjorn.fi, Boba/ jutta.fi, Fidella, Vanamo ja Tula/ ipanainen.fi, Mam/ mamidea.com, Najell/ lastentarvike.fi, stokke.com.

Mitä ominaisuutta sinä pidät tärkeimpänä kantoliinassa tai kantorepussa? Kerro kommenttikentässä ja voit voittaa Ipanaisen lahjoittaman Fidella Fly Tai -kantoliinan vauvallesi! KILPAILU ON PÄÄTTYNYT.

Kommentit

59 kommenttia
Avatar

Hyvä istuvuus ja helppokäyttöisyys.

Avatar

Liinan tulee istua hyvin sekä kantajalle että kannettavalle. Kantaessa täytyy olla varma olo siitä, ettei lapsi siitä vahingossa voi tipahtaa.
Ja täytyyhän liinan mielyttää silmääkin!

Avatar

Kantorepun/-liinan tulisi jakaa painoa ergonomisesti lantiolle. Iso plussa on myös että se sopii vastasyntyneelle. Nykyisessä kantorepussamme vastasyntyneen asento tuntuu jotenkin luonnottomalta eikä sitä ole siitä syystä käytetty. Isommalla 6kk-> se on jo luonteva.

Avatar

Kantorepun tärkein ominaisuus on mukavuus, niin äidille kuin lapselle. Turvallisuus on niin olennainen asia kantamisessa että sitä ei tarvitse edes erikseen mainita!

Avatar

Turvallisuutta ja helppokäyttöisyyttä

Avatar

Ergonomisuutta ja turvallisuutta.

Avatar

Aivan yksinkertaisesti tärkeintä minusta repussa/liinassa on säädöt. Se takaa pitkän käyttöiän ja samalla rahoille vastineen.

Avatar

Että se on kevyt,helppo,hengittävä… Ja niin tarvitsin omalle erityislapselleni koska hänen sairaala olo aika oli pitkä ki nyt tarvitaan paljon läheisyyttä ;)

Avatar

Nopea ja helppo laittaa päälle sekä kantomukavuus!

Avatar

Tärkeintä on mukavuus niin itsellä kuin lapsella, jos reppu/liina sattuu ja on epämukava, ei sitä tule käytettyä. Myös se miten helppo tuote on pukea päälle eri paikoissa on tärkeää. Hengittävyys on aina plussaa, samoin säädöt, että menee pienestä isommallekkin, ettei tarvitse ostaa montaa reppua.

Avatar

tärkeintä on ergonomisuus ja kannettavan ja kantajan mukavuus. toisena tulee helppous säätöihin ja ”päällepukemiseen”.

Avatar

Mukavuus ja ergonomisuus, sekä kantajan että lapsen, ovat ehkäpä tärkein ominaisuus . Toki ulkonäkökin vaikuttaa :D Itse tykkään kantaa liinalla selässä, kun taasen puoliso käyttää reppua sen helppouden vuoksi. Kaiken lisäksi kivannäköinen liina houkuttelee sitä käyttämään! Ja ehkä saa muitakin vanhempia innostamaan lapsensa kantamisesta, monet näistäkin esitellyistä kantovälineistä menee pitkään, kantaminen ei ole vain vauvaiän juttu ;)

Avatar

Tärkeintä on ergonomisuus ja helpot säädöt.

Avatar

Vauvan viityminen repussa tai liinassa. Vaikka millaista kokeiltu neljännen kanssa ei oikein viihdy missään. Tietysti turvallisuus.

Avatar

Mukava istuvuus molemmille kantajalleen sekä vauvalle/lapselle. Helppo käyttää ja kevyt. Ergonomisuus.

Avatar

Tärkeintä helppo käytettävyys ja monipuoliset säädöt

Avatar

Ergonomisuus ja helppous. Kantoliinojeni haluan olevan helposti pestäviä, kantorepun haluan olevan helposti säädettävä. Kantovälineen pitää olla mukava sekä kannettavalle, että kantajalle.

Avatar

Ehdottomasti ergonomisuus sekä vauvalle että kantajalle. Helpot säädöt. Pitkä käyttöikä. Kestävyys ja pestävyys.

Avatar

Ergonomisuus, nopea pukea päälle ja helpot säädöt. Parasta on kun vauva saa olla lähellä vaikka arkiaskareetmiten kutsuvat.

Avatar

Helppokäyttöisyys

Avatar

helppokäyttöisyys ja turvallisuus lienee tärkein ominaisuus

Avatar

Nopeus ja helppous saada vauva kyytiin.

Avatar

Minulle tärkeintä on kantamisen helppous, nopeat säädöt ja mukavuus. Mukavuus sekä vauvalle että kantajalle :) haluan myös että materiaali on hyvin hengittävää ja kestävää. Turvallisuus tietenkin ykkösenä! Toivottavasti osuisi arpaonni kohdalle, tuota Fidellaa juuri olen haaveillut.

Avatar

Tärkeimmät on ergonomisuus ja helpot säädöt. Se että sopii sekä miehelle että naiselle :)

Avatar

Ergonomisuus ja helppokäyttöisyys.

Avatar

Käyttömukavuus sekä kantajan että kannettavan kannalta

Avatar

Kaikista tärkeintä on turvallisuus

Avatar

Helppokäyttöisyys, jotta vauvan saa missä iässä tahansa kantovälineeseen yksin. Ja tietysti kantomukavuus.

Avatar

Miellyttävä kuosi, helppokäyttöisyys ja ergonomisuus tärkeimmät asiat kantovälineessä.

Avatar

Turvallisuus ja helppo pukea/asettaa vauva kyytiin.

Avatar

Ergonomisuus ja käyttömukavuus sekä kantavalle että kannettavalle ovat tärkeimpiä ominaisuuksia. Helppokäyttöisyys on plussaa.

Avatar

Mukavuus ja ergonomisuus.

Avatar

Ergonomisuus ja näin aloittelijana ehdottomasti helppokäyttöisyys!

Avatar

Hyvä istuvuus. Ettei olkapäillä tunnu olevan liikaa painoa vaan paino jakautuu tasaisesti ja pikkuisella on hyvä olla.

Avatar

Ergonomisuus äidille ja vauvalle.

Avatar

Vauvan oikeanlaista asentoa ja kantomukavuutta.

Avatar

Ergonomisuus ja helppo säätää. Ulkonäöltäkin on kiva että miellyttää silmää ?

Avatar

Kantovälineeen tulee ehdottomasti olla ergonominen niin lapselle kuin kantajalle. Tietysti liinan tai repun kuosi mieluusti silmää miellyttävä, onhan se osa asua. Itseltäni löytyy trikoinen liina sekä Tula ftg, kudottu liina tai toisenlainen reppu harkinnassa. ?

Avatar

Kantamisessa tärkeintä omasta mielestäni on ergonomisuus, mutta myös mukavuus niin äidille kuin lapsellekkin.

Avatar

Turvallisuus ja ergonomisuus on tärkeintä. Hyvä olisi jos pystyy käyttämään vastasyntyneestä lähtien ja kantoreppu/liina olisi mukavan tuntuinen niin kantajalle kuin lapsellekkin.

Avatar

Ehdottomasti helppous ja mukavuus, sekä se,että lapsen saa pikaisesti matkaan eikä tarvitse kuluttaa aikaa sen pukemiseen.

Avatar

Helppo puenta, ergonomisuus ja materiaalit ovat tärkeitä!

Avatar

Helppous ? kun nyt kantaa kolmatta niin saa kädet vapaaksi auttaakseen kahta vanhempaa. Kohta kolme kuutta pienellä miehellä vasta ikää ja tahtoisin nauttia hänestä lähellä vielä pitkään ?

Avatar

Erilaisia kntovälineitä kokeilleena olen huomannut, että arvostan ennen kaikkea helppoutta (vauvan tai taaperon saa kyytiin vaivatta) ja pitkää käyttöikää. Synnytyskilojen jumahdettua vatsan seudulle on myös mukavaa jos kantoväline ei poraudu liian kireästi makkaroiden väleihin. Tällä hetkellä käytämme 8 viikkoisen vauvan kanssa kudottua liinaa, kunhan vaiva hieman kasvaa kokeillaan miten meille sopii Tula.

Avatar

Ergonomisuus ja mukavuus sekä äidille että lapselle!

Avatar

Tärkeintä ergonomisuus, äidillä ja lapsella hyvä olla, helppokäyttöisyys sekä laadukas materiaali.

Avatar

Pitkä käyttöikä/muokattavuus iän mukaan!
Helppo käyttää.

Avatar

Tärkeimpänä se, että lapsi on helppo pujottaa reppuun tai liinaan ja pysyy tukevasti ja mukavasti kannettavana.

Avatar

Ergonomia itselle sekä vauvalle :) plussaa kauniista ulkonäöstä <3

Avatar

Kantoreppu on pelastanut meidän allergisen refluksivauva-arjen! Tärkeintä on ollut että vauva viihtyy kantorepussa ja käytön nopeus, siksi reppu meillä toiminut

Avatar

Käyttö helppoa ja mukavaa sekä kantajalle että kannettavalle.

Avatar

Tärkeintä on että tuntuu hyvältä! Siis sekä äidille että vaaville..

Avatar

Ergonomisuus sekä itseä että vauvaa ajatellen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä