Vauvalle lahjaksi koru tai valokuvaus – 9 lahjavinkkiä ristiäisiin tai nimenantojuhlaan

Parhaimmillaan kaste- tai nimiäislahja on sekä antajansa että saajansa näköinen. Jos kummilusikka kyllästyttää, voit muistaa lasta vaikka klassikkokirjalla tai -lelulla tai avaamalla hänelle tilin tulevia vuosia varten.

Teksti Maria Mäkelä
kehystetty valokuva vauvasta

1. Klassikkokirja

Aikaa kestävät klassikkosadut ilahduttavat lasta vielä vuosienkin päästä. Pakettiin voi kääräistä vaikka Kirsi Kunnaksen riimittelemän Hanhiemon iloinen lipas -lorukokoelman, Sam McBratneyn iki-ihanan Arvaa kuinka paljon sinua rakastan -kuvakirjan tai minkä tahansa Tove Janssonin leikki-ikäisille sopivista Muumi-kirjoista.

 

2. Syntymäjuliste

Erilaiset syntymäjulisteet, birth posters, ovat kasvattaneet suosiotaan. Julisteita on saatavilla muun muassa itse täytettävinä versioina, lapsen nimellä varustettuna ja graafisina piirroksina, joissa lapsi on ikuistettu syntymämitoillaan.

Suosituimmat etunimet ovat nyt Sofia ja Onni

3. Ensiastiat

Hauskasti kuvitetut ja kestävät lasten astiat tekevät arkiruokailusta hauskempaa tai tuovat juhlan tuntua erikoishetkiin.

4. Koru

Tyylikäs koru säilyy muistona tai kasvaa mukana aikuisuuteen asti, kuten helminauha, johon kummit tai sukulaiset voivat ostaa vaikka helmen kerrallaan. Monilta valmistajilta ostettuihin koruihin voi myös kaiverruttaa haluamansa symbolin tai tekstin.

 

 

5. Studiovalokuvaus

Vauvasta ei voi olla liikaa valokuvia. Ammattilaisen sommittelema ja kuvaama otos päätyy usein kehyksiin ja seinälle asti.

Vauvan valokuvaus – Näillä vinkeillä onnistut!

6. Vuodevaatteet tai unipussi vauvalle

Vauvan vuodevaatteissa tärkeintä on laadukas, ihoa ärsyttämätön materiaali ja saajalle sopiva kuosi. Uni- tai kapalopussi saattaa rauhoittaa levottomasti nukkuvaa vauvaa.

7. Klassikkolelut

Suloiset vauvanlelut eivät aina kestä äidiltä tyttärelle, mutta käyttöikänsä ajan niistä on paljon iloa lapselle. Suosittuja lahjoja ovat esimerkiksi Pentikin Halipupu ja luonnonkuminen Sophie la Girafe -puruleluklassikko.

 

 

8. Oma tili

Kummi- tai sukulaislapselle avattu tili voi tuntua mielikuvituksettomalta lahjalta, mutta tilille kerätyistä pienistäkin summista kertyy vuosien varrella kunnon potti.

9. Itse tehty lahja

Anna lahjaksi osaamistasi! Maalaa taulu, sävellä kappale tai neulo villahaalari talveksi. Ajatuksella askarreltu lahja ei unohdu.

Lue lisää:
Ristiäiset – vauvan ensimmäinen juhla
Lapsen 1-vuotissynttärit: näin järjestät ikimuistoiset juhlat

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä