Vauvan terveys 9.2.2015
TEKSTI Terhi Elo/Organic Spirit

Video: Vauvan selkähieronta

Katso videolta, miten annat vauvalle selkähieronnan.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Vauvahieronta on yhdessäoloa ja vuorovaikutusta

Vauvahieronta on yhdessäoloa ja vuorovaikutusta vauvan kanssa. Hiero vauvaa silloin kun hän on hereillä. Voit hieroa esim. hoitopöydällä, sylissä, vauva toisen vanhemman sylissä tai imettäessä. Voit hieroa vain yhden alueen kerrallaan tai tehdä useamman kehon osan peräkkäin vauvan jaksamisesta riippuen. Hiero yksi alue enintään kaksi kertaa päivässä. Käytä hieronnassa aina öljyä, jotta ote tuntuu miellyttävältä. Huolehdi, että vauvalla on lämmin hieronnan aikana. Jos vauva alkaa itkeä kesken hieronnan, rauhoittele häntä ja jatka hierontaa vasta, kun vauva on taas rauhallinen.

0-6 kk:n ikäisen vauvan hieronta onnistuu hyvin selinmakuulla. Isompaa vauvaa voi hieroa päinmakuulla, istuma-asennossa tai jopa leikin lomassa.

 

Vauvan selkähieronta

Vauva voi olla kylkimakuulla hoitopöydällä tai levätä vanhemman olkapään päällä. Vähän vanhemmat vauvat voivat myös levätä vanhemman jalkojen päällä tai olla vatsamakuulla.

  1. Laaja sively ylhäältä alas koko selän alueelle. Myös kylkiin.
  2. Sively kahdella sormella selkärangan molemmin puolin. Tee liike kevyesti.
  3. Akupainanta selkärangan molemmin puolin edeten rauhallisesti ylhäältä alas. Voit toistaa 2-3 kertaa. Tämä liike vaikuttaa hengitystä syventävästi ja rauhoittaa vatsan aluetta.

Katso myös muut vauvanhoitovideot:
Oikea imetysasento ja -ote
Vauvan jalkahieronta
Vauvan päähieronta
Näin vaihdat vauvalle vaipan
Vauvan vatsahieronta

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen kattavin vanhemmuusmedia: hyötytietoa vanhemmuudesta, perheblogeja ja suosittu keskustelufoorumi. Tervetuloa viihtymään!

Seuraa
meitä: