Viihdy
04/12/2016

Gluteeniton ja laktoositon kasvishampurilainen sekä uunijuurekset/Lumikumpu

Gluteeniton ja laktoositon kasvishampurilainen sekä uunijuurekset/Lumikumpu

lumikumpu_jdi_8887_630x630

Kuva: Jenni Oranen /Jenora Design

Kuinka saada lapset syömään enemmän kasviksia? Laittamalla hampurilaisen väliin kasvispihvin.

Uunijuurekset:

  • 1 bataatti kuutioina ♥
  • 1-2 punajuurta kuutioina ♥
  • 2-3 värikästä porkkanaa paloina ♥
  • chilipippuri mausteseosta
  • Keiju rypsiöljyä ♥
  • Järvikylän tuoreet yrtit rakuuna, meirami tai oregano ♥
  • Meiran auringonkukan-, kurpitsan- ja pinjan siemeniä ♥

Pese porkkanat, punajuuret ja bataatti huolellisesti. Voi myös halutessasi kuoria ne. Paloittele juurekset ja lisää kulhossa niiden päälle noin ruokalusikallinen rypsiöljyä ja oman maun mukaan noin 1-2 tl chilipippuri mausteseosta. Pyörittele juurekset öljyssä ja mausteessa. Levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille. Voit halutessasi ripotella pinnalle vielä vähän sormisuolaa.

Paista 200 asteessa noin 30 min. Älä kypsennä uunijuureksia liian aikaisin, että ne eivät ehdi jäähtyä ennen tarjoilua. Lisää valmiiden juuresten päälle tuoreita yrttejä ja siemeniä oman makumieltymyksen mukaan. Jos käytät pinjansiemeniä paahda niitä hetki kuivalla pannulla, varo polttamasta.

Hampurilaiset:

Kasvis-fetapihvit

  • 3 dl porkkanaraastetta ♥
  • 2 dl kesäkurpitsaraastetta ♥
  • 1 dl Viljatuotteen gluteenitonta tattarirouhetta ♥ (tai Kotimaista luomukaurahiutaleita ♥)
  • 2 kananmunaa
  • 0,5 dl Kotimaista Kevyt ruoka 4 % (laktoositon) ♥
  • 1,5 dl laktoositonta fetajuustoa murennettuna
  • mustapippuria
  • Järvikylän rakuuna ja oregano tuoreyrttejä ♥ (tai kuivattuja)
  • (ripaus suolaa)

Punajuuri-Aurajuustopihvit

  • 5 dl raastettua punajuurta ♥
  • 1 pieni punasipuli ♥
  • 1 dl Viljatuotteen gluteenitonta tattarirouhetta ♥ (tai Kotimaista luomukaurahiutaleita ♥)
  • 2 kananmunaa
  • 0,5 dl Kotimaista Kevyt ruoka 4 %(laktoositon) ♥
  • 2 dl Aurajuustoa muruna
  • mustapippuria
  • Järvikylän timjami ja meirami tuoreyrttejä ♥ (tai kuivattuja)
  • (ripaus suolaa)

Lisäksi hampurilaisia varten tarvitset:

  • gluteenittomia sämpylöitä (jos ruokavalioon sopii, Fazer Juuressämpylä Palsternakka & Porkkana ♥ tai Oululaisen Reilu Futissämpylä ♥)
  • Valio Polar 15 juustoviipaleet (laktoositon, vähemmän suolaa) ♥
  • paholaisen hilloa tai Meiran ketsuppia ♥
  • tomaattia ♥
  • Ikaalisten Luomu ruukkusalaattia ♥
  • punasipulia ♥
  • Keiju rypsiöljyä paistamiseen ♥

Voit tehdä kerralla molempia pihvejä tai vain toiset oman innostuksen mukaan. Yhdestä annoksesta tulee noin 12 pihviä lettupannulla.

Raasta kuoritut porkkanat ja kesäkurpitsa sekä punajuuri ja sipuli karkeaksi raasteeksi. Laita raasteet (porkkana & kesäkurpitsa ja toiseen punajuuri & punasipuli) kulhoihin ja lisää niiden joukkoon muut aineet ja sekoita kaikki ainekset huolellisesti keskenään. Tuoreita yrttejä tulee laittaa riittävästi, jotta saat pihveihin hyvin makua. Lisättyä suolaa en itse käytä näissä pihveissä ollenkaan, koska juustot ovat niin suolaisia ja yritit antavat mukavasti makua. Anna taikinan turvota 10-15 min.

Tässä vaiheessa voi juurekset laittaa uuniin. Taikinan turvotessa pese tomaatit ja salaatti sekä kuori punasipuli. Siivuta tomaatti ja punasipuli. Paista kasvis-feta- sekä punajuuri-Aurajuustopihvit lettupannulla pienessä öljytilkassa muutama minuutti molemmilta puolin. Saat näin suoraan sämpylän väliin sopivan pihvin. Älä tee liian paksuja pihveistä, jotta saat ne käännettyä ja varo polttamasta pihvejä. Liian kuumalla pannulla pihvit palavat herkästi. Lämmitä sämpylän puolikkaat paistinpannulla molemmilta puolin. (Jos käytät pakastettuja gluteenittomia sämpylöitä, sulata ne ensin.) Laita sämpylän pohjan päälle lämmin pihvi ja juusto. Kokoa hampurilainen haluamiesi täytteiden mukaan. Väliin voi lisätä myös tuoreita yrttejä. Nauti lämpimien uunijuuresten kanssa.

Hyvää ruokahalua!

♥ = Löydät tuotteesta Sydänmerkki-vaihtoehdon

Lumikumpu -blogin löydät täältä.

Siirry äänestämään