Viihdy
04/12/2016

Kaksiväriset letut ja pehmeä tofukastike (4 annosta)/Ruoka-alkemisti

Kaksiväriset letut ja pehmeä tofukastike (4 annosta)/Ruoka-alkemisti

ruoka-alkemisti_letut

Porkkanaletut

4 porkkanaa ♥
3 dl kauramaitoa ♥
3 dl kaurahiutaleita ♥
½ tl valkopippuria
½ tl valkosipulijauhetta
ripaus yrttisuolaa ♥

Pinaattiletut

pss tuorepinaattia (80 g) ♥ tai 100 g pakastepinaattia valutettuna
3 dl kauramaitoa ♥
3 dl kaurahiutaleita ♥
½ tl valkopippuria
½ tl valkosipulijauhetta
ripaus yrttisuolaa ♥

Tofukastike

1 pkt pehmeää tofua (300 g) ♥
1 rkl rypsiöljyä ♥
2 rkl omenaviinietikkaa
½ tl valkopippuria
½ tl valkosipulijauhetta
½ tl yrttisuolaa ♥

Tarjoiluun

puolukkasurvosta
Silmusalaatin ituja tai muuta salaattia

rypsiöljyä paistamiseen

Jos sinulla ei ole kahta tehosekoitinkannua, valmista ensin porkkanalettutaikina. Kuori ja pese porkkanat. Paloittele ne tehosekoittimeen ja lisää loput aineksista. Aja tasaiseksi massaksi. Lusikoi taikina kulhoon odottamaan paistoa.

Valmista pinaattilätyt. Huuhdo pinaatit. Laita ne ja loput lättyjen aineksista tehosekoittimeen (kannua ei tarvitse pestä porkkanalettujen jäljiltä) ja aja tasaiseksi. Paista taikinoista pikkulättypannulla lättyjä öljytilkassa.

Valmista tofukastike. Valuta pehmeästä tofusta ylimääräinen neste pois, painele tofupalaa tarvittaessa varovasti. Laita kaikki ainekset kulhoon ja surauta sauvasekoittimella (tai tehosekoittimessa) tasaiseksi kastikkeeksi.

Kasaa letuista torneja laittamalla eri lättyjä vuorotellen. Lusikoi päälle kastiketta, puolukkasurvosta/hilloa ja tarjoile salaatin kanssa.

♥ = Löydät tuotteesta Sydänmerkki-vaihtoehdon

Ruoka-alkemisti -blogin löydät täältä.

Siirry äänestämään