Viihdy
04/12/2016

Linssisalaatti Lähi-idän maustein/Kärähtäneet

Linssisalaatti Lähi-idän maustein/Kärähtäneet

karahtaneet-linssisalaatti

400 g kuivattuja vihreitä linssejä
2 suippopaprikaa ♥
1 rasia kirsikkatomaatteja ♥
1 punasipuli ♥
2 sitruunan mehu ♥
3 rkl oliivi- tai rypsiöljyä ♥
1 valkosipulin kynsi puristettuna ♥
1 tl suolaa
1/2 tl juustokuminaa
1/2 tl jauhettua maustepippuria
1 ruukullinen korianteria ♥
1 ruukullinen lehtipersiljaa ♥

  1. Huuhtele ja liota linssit paketin ohjeen mukaan (yleensä tunnin ajan).
  2. Lämmitä uuni 150 asteeseen. Puolita kirsikkatomaatit ja pilko punasipuli, paprikat ja fenkoli suupaloiksi. Levitä kasvikset leivinpaperille, ripauta päälle hieman suolaa ja 2 tl öljyä ja laita uuniin paahtumaan noin tunniksi.
  3. Valuta linssit ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Laita linssit kulhoon ja lisää loput öljystä, sitruunamehu, suola sekä mausteet.
  4. Ota kasvikset uunista ja anna jäähtyä hetken. Sekoita linssien kanssa. Silppua mukaan korianteri ja persilja.

♥ = Löydät tuotteesta Sydänmerkki-vaihtoehdon

Kärähtäneet-blogin löydät täältä.

Siirry äänestämään