Viihdy
04/12/2016

Miniuuniperunoita ja kanapyöryköitä piri piri (4 annosta)/Suusta suuhun

Miniuuniperunoita ja kanapyöryköitä piri piri (4 annosta)/Suusta suuhun

suustasuuhun

Miniuuniperunat

1 kg perunoita ♥
2 rkl rypsiöljyä ♥
ripaus suolaa

Kanapyörykät

400 g kanan jauhelihaa ♥
½ dl korppujauhoja
½ dl kevyt kermaviiliä ♥
1 kananmuna
1 valkosipulinkynsi ♥
1 tl kurkumaa
½ tl suolaa

Piri piri-kastike

2 suippopaprikaa ♥
4 punaista chiliä
2 valkosipulin kynttä ♥
1 rkl rypsiöljyä
3 tl paprikajauhetta
½ dl vettä
3 limetin mehut
½ rkl hunajaa
ripaus suolaa
mustapippuria

Ohje:

  1. Pese ja kuivaa perunat. Sekoita rypsiöljyyn ripaus suolaa ja levitä se tasaisesti perunoiden pinnalle. Asettele laakeaan uunivuokaan ja paahda 200 °C uunin alaosassa 30 minuuttia.
  2. Mittaa kulhon pohjalle korppujauhot ja kermaviili. Sekoita ja anna turvota minuutti. Lisää kanan jauheliha ja muna sekä mausteet. Möyhi tasaiseksi taikinaksi. Pyöritä taikinasta pieniä palloja kosteilla käsillä. Laita leivinpaperin päälle uunipellille ja nosta perunoiden yläpuolelle, kun perunat ovat ensin saaneet olla uunissa puolisen tuntia. Paista lihapullia ja perunoita yhtä aikaa vielä 15-20 minuuttia.
  3. Pese ja poista paprikoista sekä chilistä siemenet. Suikaloi kaikki. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota kasviksia rypsiöljyssä pannulla paprikajauheen kanssa 15 minuuttia.
  4. Siirrä pehmentyneet kasvikset korkeareunaiseen kulhoon. Lisää joukkoon vesi, limettien mehut ja hunaja. Soseuta tasaiseksi seokseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Tarjoile miniuuniperunat ja kanapyörykät piri piri-kastikkeen, avokadolohkojen, kevyt kermaviilin kanssa ja korianterin.

♥ = Löydät tuotteesta Sydänmerkki-vaihtoehdon

Suusta suuhun -blogin löydät täältä.

Siirry äänestämään