Viihdy
04/12/2016

Punajuuri-kikhernepihvit/UKKONOOA

Punajuuri-kikhernepihvit/UKKONOOA

hampurilainen_maija_ukko

Punajuuri-kikhernepihvit

noin 10 isoa pihviä
300 g raakaa punajuurta hienoksi raastettuna ♥
1-2 valkosipulinkynttä ♥
2 sipulia ♥
1 rkl rypsiöljyä (esim. Kotimaista Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy) ♥
150 g käyttövalmiita kikherneitä
1 dl auringonkukansiemeniä ♥
0,5 dl sokerijuurikaskuituhiutaleita (Fibrex)
2 munaa
1 dl kermaviiliä ♥
2 rkl sitruunamehua
noin 0,5 tl suolaa
1 tl timjamia
1 tl rosmariinia
0,5 tl mustapippuria

Kuori ja raasta punajuuret. Kuullota pilkotut sipulit pannulla rypsiöljyssä, lisää loppuvaiheessa myös hienonnettu valkosipuli. Hienonna kikherneet ja auringonkukansiemenet veitsellä, blenderillä tms. ja sekoita sitten kaikki ainekset keskenään isossa kulhossa. Anna taikinan seistä vähintään 15 minuuttia, jotta sokerijuurikaskuitu ehtii turvota. Taikina saa jäädä melko löysäksi, ja on helpointa tehdä pihvit muottien avulla. Nostele lusikalla taikinaa pellille leivinpaperin päälle piparkakkumuottiin tai pyöreään stanssiin. Painele taikina muottiin melko tiiviiksi, parin sentin korkuisiksi pihveiksi. Paista uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Sitruuna-kermaviilikastike

200 g kermaviiliä ♥
2 tl Auran sinappia, makea chili ♥
puolikkaan sitruunan mehu ♥

Sekoita kaikki ainekset kunnolla sekaisin ja anna tekeytyä jääkaapissa punajuuripihvien paistumisen ajan.

Väliin:

Porkkanaraastetta ♥
Salaattia ♥
Tomaattia ♥
Punasipulia ♥
Herneenversoja ♥
Ituja ♥
Avokadoa ♥

Kokoa hampurilainen makusi mukaan. Sämpyläksi voit valita Sydänmerkki-tuotteita, muun lempileipäsi tai leipoa sämpylät itse. Kuvan hampurilaisessa on käytetty Fazerin juuresleipää. Leivinpaperista voi taitella sopivan kokoisia pusseja helpottamaan syömistä. Ohje löytyy, kun etsit hakukoneella biojätepussin taitteluohjetta.

♥ = Löydät tuotteesta Sydänmerkki-vaihtoehdon

UKKONOOA -blogin löydät täältä.

Siirry äänestämään