Viihdy
04/12/2016

Rakuunakanaa ja paahdettuja juureksia (4:lle)/Pata porisee

Rakuunakanaa ja paahdettuja juureksia (4:lle)/Pata porisee

pataporisee

RAKUUNAKANA

4 broilerin rintafileetä ♥

Marinadi:

½ dl rypsiöljyä ♥
2 tl hunajaa
1 rkl dijon-sinappia
½ sitruunan mehu ♥
1 rkl kuivattua rakuunaa

Paistamiseen:

1 rkl kasvisrasvaa ♥
mustapippuria myllystä

Kastike:

2 dl vettä
½ kanaliemikuutio
1 dl kermankaltaista kasvisrasvasekoitetta ♥
½ tl kurkumaa
rakuunaa

Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Pyöritä broilerin fileet marinadissa. Peitä kulho ja siirrä fileet jääkaappiin marinoitumaan yön yli. Jos on kiire, anna fileiden marinoitua huoneenlämmössä tunti, mielummin kaksi.

Sulata rasva pannussa. Paista fileiden pintaan kaunis väri molemmin puolin. Mausta rouhitulla mustapippurilla. Lisää pannulle vesi ja kanaliemi ja anna kiehua. Kääntele fileitä pannulla, kunnes liemi on haihtunut puoleen alkuperäisestä. Lisää kasvisrasvasekoite. Mausta kastike kurkumalla ja rakuunalla. Anna fileiden muhia vielä hetki pannulla.

UUNIJUUREKSET

6 perunaa ♥
3 porkkanaa ♥
1 palsternakka ♥
1 punajuuri ♥
2 rkl rypsiöljyä ♥
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä

Kuori ja lohko juurekset suurinpiirtein samankokoisiksi lohkoiksi. Laita juureslohkot kulhoon ja lorauta päälle öljy, suola ja mustapippurirouhe. Sekoita.

Levitä juurekset tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä juureksia uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Käännä juurekset kerran kypsennyksen aikana.

♥ = Löydät tuotteesta Sydänmerkki-vaihtoehdon

Pata porisee -blogin löydät täältä.

Siirry äänestämään