Viihdy
04/12/2016

Ruusupiirakka/Sokerivaltakunta

Ruusupiirakka/Sokerivaltakunta

ruusupiirakka

Ruispohja:

100 g Flora margariinia (normaalisuolainen, 60 %) ♥
1 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 rkl vettä

Täyte:

2 porkkanaa ♥
2 persiljan juurta ♥
100 g Valio kevytkermaviiliä 200 g HYLA® ♥
1 kananmuna
1 dl Valio kevyempi pizzajuusto 17 % raastetta ♥
1 tl yrttisuolaa

Koristeeksi:

1 purjo ♥
1 pieni punajuuri ♥

Nypi huoneenlämpöinen margariini, suola, vehnäjauhot ja ruisjauhot ryynimäiseksi seokseksi. Lisää nopeasti sekoittaen vesi ja painele taikina halkaisijaltaan 18 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Laita pakastimeen siksi ajaksi kun teet täytteen ja koristeet.

Halkaise porkkana pitkittäin ja ota kuorimaveitsen avulla ohuita suikaleita. Paloittele loput ja keitä pehmeäksi yhdessä persiljan juuren kanssa.

Lämmitä uuni 225 asteeseen.

Kääri porkkanan suikaleet ruusuiksi ja laita muovikelmuun. Pistä jääkaappiin odottamaan.

Halkaise punajuuri ja ota suikaleita kuorimaveitsen avulla. Kääri ne ruusuiksi, laita muovikelmuun ja jääkaappiin odottamaan.

Leikkaa purjosta pitkiä suikaleita ja kääri ne ruusuiksi. Kääri ruusut muovikelmuun ja laita jääkaappiin odottamaan.

Kun juuret on keitetty, valuta vesi ja soseuta ne. Lisää joukkoon kermaviili, yrttisuola, juustoraasteet ja kananmuna. Sekoita ja laita piirakan pohjalle. Upota ruusut täytteeseen ja paista piirakka esilämmitetyssä uunissa noin puoli tuntia.

♥ = Löydät tuotteesta Sydänmerkki-vaihtoehdon

Sokerivaltakunta-blogin löydät täältä.

Siirry äänestämään