Näin suurperheen kodissa pysyy järjestys – Terhi Nyykooli tietää, miten lapsetkin saa innostumaan siivoamisesta

Äiti ja melukylän lapset -bloggaaja Terhi Nyykooli pitää suurperheen kodin siistinä seitsemän lapsensa avulla, ekologisilla pesuaineilla. Lue siivousvinkit ja osallistu ihanan tuotepaketin arvontaan!

Kaupallinen yhteistyö: Tolu ProNature
Siivousvinkit Tolu Pronature

Kaksplus.fi:ssä Äiti ja melukylän lapset -blogia päivittävän Terhi Nyykoolin kotona käy varsinainen vilinä ja vilske. Terhillä ja hänen miehellään on seitsemän lasta, joista nuorin syntyi helmikuun lopulla.

Suurperheen omakotitalon voisi kuvitella olevan melkoisessa kaaoksessa. Kodissa pysyy kuitenkin järjestys, sillä kaikki lapset osallistuvat ikätasonsa mukaisesti kotitöihin.

– Isossa perheessä siivottavaa riittää ja välillä tuntuu, että saisi olla jatkuvasti pyyhkimässä jotakin pintaa, kuten ikkunoita. Jostain kumman syystä ne täyttyvät päivittäin pienistä sormenjäljistä, Terhi nauraa.

Terhin perheessä siivotaan joka päivä vähän ja perjantaisin kunnolla. Silloin imuroidaan, pestään lattiat, pyyhitään pölyt ja ikkunat sekä pestään WC:t. Lapset siivoavat omat huoneensa ja pienempiä autetaan. Yhteiset tilat siivotaan yhdessä, ja isommat lapset vievät roskat ulkoroskikseen kouluun lähtiessään.

Terhi kokee tärkeäksi, että lapset oppivat kotityöt, jotta he taitavat ne kotoa pois muutettuaankin. Hän toivoo myös, että isommat lapset näyttävät pienemmille mallia. Terhi myöntää, että siivouskäskystä seuraa joskus mutinaa, mutta hän motivoi lapsia usein pienen kisailun avulla.

– Tavarat löytävät paikoilleen nopeastikin, kun kilpaillaan, kuka kerää tietyssä ajassa eniten leluja. Pölyjen ja ikkunoiden pyyhkiminen on meillä pienimpien mieleen. Siitä jopa välillä taistellaan, kuka sen homman saa hoitaa. Meillä perheen pieninkin siivoaa tohkeissaan liinan kanssa, Terhi kertoo.

Lisäksi jokaiselle perheenjäsenelle on nimetty päivä, jolloin hän siivoaa keittiön joko yksin tai yhdessä toisen perheenjäsenen kanssa.

– Koululaisilla on kaikilla omat päivänsä. Eskarilainen ja neljävuotias sitten auttavat heitä lasten yhteisenä päivänä. Myös äidillä ja isillä on omat päivät sekä yksi yhteinen päivä. Tämä tapa on ollut meillä erittäin toimiva. Silloin jokaiselle on selvää, kuka hoitaa mitäkin eikä kenellekään tule tunnetta, että aina minä joudun hoitamaan tämän, Terhi kertoo.

Vihreämpiä valintoja

Ympäristöasiat mietityttävät Terhiä, kuten muitakin tiedostavia kuluttajia tänä päivänä. Terhi toivoo, että myös hänen lapsensa osaisivat arvostaa ympäristöään ja pitäisivät siitä mahdollisimman hyvää huolta.

– Mietin toisinaan, millainen maailma on, kun lapsillani on joskus lapsia. Toivon, että luonto säilyisi puhtaana ja ilma raikkaana, jotta he voivat tehdä omien lastensa kanssa niitä asioita, joita he ovat saaneet tehdä lapsena, Terhi miettii.

”Oli ihana huomata, että Tolu ProNaturen yleispuhdistusaine sisältää 98,6 prosenttia luonnollisia ainesosia!”

Nyykoolien perheessä tehdään päivittäin pieniä ekotekoja: jätteet lajitellaan, ruokahävikkiä vältetään, valot sammutetaan ja kaupassa vältetään turhan tavaran ostamista. Vettä ei valuteta turhaan eikä suihkussa viivytä turhan pitkiä aikoja.

Terhi hankkii vaatteita kirpputoreilta ja laittaa lastensa hyväkuntoisia vaatteita kiertoon. Vanhat ja reikäiset t-paidat saavat uuden elämän siivousliinoina ja ovat hyviä lattioiden pesuun.

Tehokasta siivousta luonnollisemmin

Yleispesuainetta Nyykoolien perheessä kuluu jatkuvasti. Terhi on suosinut jo vuosia Tolun laadukkaita pesuaineita ja kokeili mielellään myös uusia, entistä ympäristöystävällisempiä Tolu ProNature-tuotteita.

– Oli ihana huomata, että ProNaturen yleispuhdistusaine sisältää 98,6 prosenttia luonnollisia ainesosia ja kylpyhuone- sekä lasinpesuaineet peräti 99,9 prosenttia. Sellaisia käyttää mielellään. Hienoa on myös se, että sarjan suihkepullot on valmistettu kokonaan kierrätetystä muovista. Aika mahtavaa!

Terhille on tärkeää, että kodin puhdistusaineet ovat ystävällisiä paitsi luonnolle myös lasten iholle.

– Kun perheen pienimmätkin ovat kosketuksissa aineisiin, on tärkeää, että ne on valmistettu mahdollisimman luonnollisista ainesosista. Uskon, että ne ovat tiuhaan pyyhityille pinnoillekin hyväksi.

Yleispesuaineesta tuli suosikki

ProNature-tuotteet eivät tuottaneet Tolun tehoon tottuneelle Terhille pettymystä.

Siivousvinkit Tolu Pronature

– Tuotteilla saa puhdasta jälkeä, ja tuoksu on todella miellyttävä. Näin odotusaikana jotkut tuoksut voivat tuntua todella voimakkailta, mutta näiden kanssa tuoksu ei ollut ongelma. Saimme kaikilla tuotteilla toivotun lopputuloksen, joten mitään huonoa sanottavaa niistä ei ole, Terhi kehuu.

Terhi nimeää suosikikseen ProNature yleispuhdistusaineen. Hän pitää siitä, että yksi tuote käy kodin kaikille pinnoille. Myös muut sarjan tuotteet saavat Terhiltä kiitosta.

– Mitä vähemmän erilaisia muovipulloja joutuu kantamaan kotiin, sen parempi. Pienellä määrällä yleispuhdistusainetta saa puhdasta ja ihana tuoksu valtaa talon. Voisin pestä lattiat useamminkin sen tuoksun vuoksi!

Tolu ProNature: Uudet, vihreämmät pesutuotteet

Suomen suosituin kodin puhdistaja Tolu satsaa ympäristöjalanjäljen pienentämiseen kaikessa toiminnassaan. Hiljattain lanseeratussa Tolu ProNature -sarjassa ympäristö on otettu erityisen hyvin huomioon, ja sen tuotteet täyttävät kestävän kehityksen kriteerit.

ProNaturen suihkepullot on valmistettu 100 % kierrätetystä muovista ja kaikki pullot ovat kokonaisuudessaan kierrätettäviä. Tuotteiden pesuaktiiviset aineet eli tensidit ovat biohajoavia. Siivousaineet sisältävät vähintään 98,6 prosenttia luonnollisia ainesosia ja niillä on EU-Ecolabel ympäristömerkki.

Tolu ProNature-sarjaan kuuluvat yleispuhdistusaine, kylpyhuoneen puhdistusaine sekä ikkunanpesuaine. Niiden puhdistustehossa ei ole tingitty vaikka ekologisuuteen onkin panostettu.

Tolu ProNature Minttu & Kurkku yleispuhdistusaine sopii kaikille kodin pinnoille, ja se häivyttää pienimmät naarmut. Yleispuhdistusainetta voi käyttää laimennettuna tai laimentamattomana.

Tolu ProNature puhdistusaine kylpyhuoneelle puhdistaa tehokkaasti kalkki- ja saippuatahrat. Lasi- ja ikkunapintojen puhdistusaine taas puhdistaa lasipinnat kirkkaiksi ja raidattoman puhtaiksi sekä ehkäisee uudelleen likaantumista.

Osallistu arvontaan!

Vastaa kyselyyn ja voita ihana Tolu ProNature -tuotepaketti! Palkinnon arvo on noin 25 euroa. Kilpailuun voi osallistua 30.3.2020 saakka. Arvonmme kolma tuotepakettia kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken. Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta (katso erityisesti kohta 16.) Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan säännöt. Lue arvonnan säännöt tästä!

Kommentit

50 kommenttia
Avatar

Brigitta Borgman, ei meilläkään ole mutta minä vien yleiseen kierrätyspisteeseen muoviroskani

Avatar

Kaunis vihreä pullo, vanha malli oli niin ankea.

Avatar

Ei voi enää vaientaa omaatuntoa, jos ei toimi jäteasioissa vastuullisesti!

Avatar

Kyllä todellakin kaikkien pitäisi nykypäivänä kierrättää. Hienoa että tolu on näin tärkeällä asialla ja tsemppiä Terhille!

Avatar

Kiva että kaikki osallistuvat yhdessä siivoukseen kukin kykynsä mukaan.Tolu on hyvä puhdistusaine♡

Avatar

Totta. Yhden aika ei riittäisi. Tulisi riitaa ja huutamista.

Avatar

Kyllä Tiliä olen käyttänyt!😍

Avatar

Hieno juttu,tykkäsin itsekin puuhastella perheen kanssa.Omat lapseni ovat melkein kaikki omissa kodeissaan.

Avatar

Kierrätän kaiken minkä voi kierrättää. Olen Tolu tuotteiden käyttäjä

Avatar

Siskon lapsien kanssa tuli siivoiltua

Avatar

Tuli paljon siivoiltua vaikka ei lapsia ollutkaan mutta 2 koiraa niistä tuli kumminkin tuli hiekkaa ja tassun jälkiä

Avatar

Tolu on ollut aina suosikki siivous aineeni!

Avatar

Lapset ja lapsenlapset asuvat omissa kodeissaan. Kun lapset asuivat vielä kotona, siivottiin yhdessä, se oli mukavaa♥️

Avatar

Näin ensi kerran näitä tuotteita tyttäreni taloudessa, joten ei kun heti itselle ostamaan.
On tosi hyvä että näitä on tullut markkinoille eivätkä tuoksu hirveästi, kuten monet muut tuotteet.

Avatar

mukana huippu arvonnassa

Avatar

Mukana tässä hyvässä arvonnassa

Avatar

Kannattaa olla arvonnassa kun on kyseessä luontoystävällisiä tuotteita

Avatar

Ehdottomasti mukana arvonnassa!

Avatar

Tolu on kulkenut eri muodoissaan mukanani kaikissa elämäni tilanteissa aina lapsuudesta tähän päivään saakka. Ensimäinen Tolu-muistoni on Tolun tuoksu mattopyykillä ja samaisella Tolulla mattoni saavat kyytiä tänäkin päivänä:)

Avatar

Meillä ei ole muovin keräysastiaa .mutta pulloa vien kauppaan muoviset ja lasiset.Tolua käytän ja mäntysuopaa mattojen pesuun .Tolulla lähtee rasva ja lika.

Avatar

Tolusta tulee mieleen liian vahvat myrkyt kotiin.

Avatar

Kotona on aina myös Tolua. Kiva että sitä saa nykyisin myös eri tarkoituksiin .!!

Avatar

Siivoan aina tolulla👍minulta löytyy romut joka lähtöön!

Avatar

Käytän Tolua koko kodin siivoukseen, koska sitä kaikille pinnoille sopivat aineet.

Avatar

Tolulla pidän kodin puhtaana.

Avatar

Tolu tuttu, hyväksi havaittu 😊

Avatar

Tolu on kulkenut mukana useita vuosikymmeniä. Jo lapsuuskodissa tätä käytettiin.

Avatar

Tolu tuttu ja turvallinen puhd.aine.

Avatar

Tolua olen käyttänyt jo kauan,

Avatar

Tolu on ollut jo vuosikausia käytössä ja omatkin jo aikuiset lapset käyttävät tolua.👍

Avatar

Minulla on aina Tolua, mutta myös muita pesuaineita kuten mäntysuopaa.

Avatar

On Tolua, niin kesällä mökillä kuin kotona kaupungissakin, tällä hetkellä kaksi eri pulloa! Mökillä sillä on monenmoista käyttöä, kuin siivouksessa ja ulkona, myös ”huusin” ja sisävessan siivouksessa. Mökillä eka käyttö keväällä on kasvihuoneen putsauksessa. Kiitos Tolu!

Avatar

Tomu n tuttu jää luotettava tuote

Avatar

Olen käyttänyt tolua, löytyy mäntysuopaa.

Avatar

Pieni vaiva, iso teko!

Avatar

Meillä ei ole muovin keräypistettiä minkä kyllä haluaisin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi