Yleinen 14.8.2017
TEKSTI YHTEISTYÖSSÄ POLAR
Mainos

Vertaa, mikä urheilukello sopii juuri sinulle

Lapsen syntymän jälkeen liikunnan aloittaminen voi tuntua vaikealta. Moni haluaa pudottaa painoa tai lähteä muuten liikkeelle, mutta motivaatio puuttuu. Aktiivisuutta mittaava ranneke on hyvä valinta treenikaveriksi, sillä se antaa liikkumiseen kaivattua lisämotivaatiota. Ranneke tuo usein tullessaan positiivisen yllätyksen, kun päivittäisiä askelia kertyy huomaamatta.

Urheilurannekkeen valintaan vaikuttaa, millaista urheilua harrastat. Kevyttä liikuntaa harrastavat eivät välttämättä kaipaa samoja ominaisuuksia aktiivisuuskellolta kuin aktiiviurheilija.

­- Aktiivisuutta mittaava laite auttaa tavoitteiden saavuttamisessa ja motivoi, kun kehitystä voi seurata reaaliaikaisesti, kertoo Polarin tuote- ja sykeasiantuntija Ville Uronen.

Hän suosittelee pohtimaan, mitä asioita haluaa rannekkeella mitata, jolloin valinta helpottuu.

Aktiivisuusranneke sopii hyötyliikkujalle

Aktiivisuusranneke on aktiivisuutta mittaavien laitteiden kevyin versio. Jos aktiivisuutesi koostuu pääosin hyötyliikunnasta, aktiivisuusranneke on hyvä valinta. Ranneke motivoi aloittamaan liikunnan ja kertoo muun muassa kuluttamasi kalorit, mittaa askeleet ja seuraa unta.

Pelkän askeltavoitteen sijaan Polar Loop -aktiivisuusranneke laskee käyttäjän henkilökohtaisiin taustatietoihin perustuvan aktiivisuustavoitteen ja kannustaa sen saavuttamiseen.

Askeleet perustuvat kädenliikkeisiin eli käytännössä käden heiluttelu kerryttää askeleita. Tämä on täysin tarkoituksenmukaista, koska askeleiden sijaan on tärkeämpää keskittyä kokonaisaktiivisuuteen. Loop ei kuitenkaan kerrytä askeleita lajeista, jossa ranne on paikallaan.

Aktiivisuusranneke muuntuu sykemittariksi erillisen sykevyön avulla. Esimerkiksi vaunulenkit vaativat kaveriksi myös sykevyön, mikäli niiden harjoitusvaikutuksesta halutaan tarkkaa tietoa.

Fitnessmittari salille ja jumppaan

Kun mittarilta kaipaa hieman enemmän ominaisuuksia kuin pelkän aktiivisuuden seurannan ja liikuntaharrastukset koostuvat pääosin kuntosalista ja jumpista, fitnessmittari on sopiva laite. Osa kokee sykevyön epämukavaksi etenkin urheiluliivien kanssa, jolloin suoraan ranteesta sykkeen mittaavat laitteet ovat käteviä.

Uusi A370-fitnessmittari on ensimmäinen Polar-laite, joka mittaa automaattisesti sykettä ranteesta ympäri vuorokauden. Sen ansioista aktiivisuuden ja kalorien kulutuksen seuranta on entistä tarkempaa. Fitnessmittari sopii esimerkiksi vaunujen kanssa lenkkeilevälle, koska se mittaa aktiivisuutta sykkeen avulla, vaikka kädet ovat paikallaan.

A370:ssä on myös uusi edistyksellinen Sleep Plus™ -unianalyysi. Ville Urosen mukaan uusin trendi on nimenomaan unen ja palautumisen mittaaminen. Fitnessmittari antaa tietoa unen kestosta, laadusta ja yhtäjaksoisuudesta.

Matkan mittaamiseen tarvitaan GPS-urheilukello

Mikäli harrastat ulkolajeja kuten pyöräilyä, juoksua tai kävelyä, paras valinta on urheilukello, jossa on GPS. Vain sen avulla on mahdollista saada tarkat tiedot kuljetusta matkasta, nopeudesta ja reitistä.

Helppokäyttöinen Polar M200 sopii hyvin perusmittaria etsivälle. Polar M430 on puolestaan astetta edistyksellisempi malli, josta löytyy urheiluominaisuuksia vaativammallekin liikkujalle. Molemmat laitteet mittaavat sykkeen suoraan ranteesta. Tekniikasta innostuneille sopii M600-urheiluälykello, johon voi ladata musiikkia ja sen näytöltä voi jopa lukea karttaa. Mikäli haluat ammattiurheilijan tasoista tietoa, Polarin valikoimasta löytyy huippu-urheilijoiden suosima V800-urheilukello.

Kaikki Polarin laitteet seuraavat päivittäistä aktiivisuutta. Aktiivisuus ja treenit synkronoidaan napin painalluksella älypuhelimeen tai tietokoneelle, josta niitä on mahdollisuus analysoida tarkemmin. Sovellus toimii aktiivisuus- ja harjoituspäiväkirjana, josta omaa edistymistä on helppo seurata päivä-, viikko- ja kuukausitasolla.

Testaa, mikä Polar-kelloista sopii juuri sinun tarpeisiisi ja voit voittaa sen omaksesi!

Vastaa kyselyyn ja voita valitsemasi Polar-mittari. Arvomme yhden kuvissa näkyvistä kelloista kaikkien vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken. Yhden palkinnon arvo on valitsemastasi kellosta riippuen noin 90–450 euroa. Kampanja on voimassa 17.09.2017. Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.

Tutustu Polarin tarjontaan tarkemmin Polarin verkkosivuilla!

Valitse suosikkisi klikkaamalla kuvia!

Näet kaksi kuvaa kerrallaan: valitse kustakin esitetystä kuvaparista klikkaamalla oma suosikkisi. Sen jälkeen ohjelma tarjoaa suosikkisi rinnalle uutta kuvaa, ja voit jälleen valita näistä mieluisamman. Lopuksi näet ainoastaan sen kuvan, josta tykkäsit ylitse muiden.

Kilpailu on päättynyt!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen kattavin vanhemmuusmedia: hyötytietoa vanhemmuudesta, perheblogeja ja suosittu keskustelufoorumi. Tervetuloa viihtymään!

Seuraa
meitä: