Maajusseilta kaikki tuet pois heti

  • Viestiketjun aloittaja Vihaksi pistää
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Isoäidin keittokirjasta olen lukenut muutaman samast asiasta kuten myös Kai Linnilän kirjasta Pihalla kasvaa lammaskaali. Ihan mahtavia ovatkin!
Mutta kai se mainosten myötä muuttui koko kulttuuri - joka muuten alunperin tarkoitti viljelyä ja jotku viljelivät puheessankin paljon asioita, mistä ei nykyään ymmärretä mitään. Niinku nyt sekin, että hiivaleipäjauhossa ei ole hiivaa, vaan siitä tulee hyvä hiivaleipä tai että kokojyvävehnäauho on grahamjauhoa jonku keksin nimen takia ja että vehnäproteiini on gluteenia. Viljan hometoksiineista ei puhu vieläkään kukaan mitään....
 
vierailija
Onko tämä tuttua teille, siv. 149 (enkä muista missä kirjassa)
"HHScanin suurin teurastamo on Sokolowissa. Osa siellä teurastettavista sioista on syntynyt omilla tiloilla Puolassa tai ostettu halpaan hintaan esimerkiksi Puolasta tai Ukrainasta. Sinnekin ovat tanskalaiset sijoittajat perustaneet teollisuusfarmeja, kuten myös Slowakiaan, Unkariin ja Tsekkiin, muun muassa Danish Farming Consultants- nimisen yhtiön kautta.
Sopimuskasvattajina toimivat puolalaiset kasvattajat ovt sitoutuneet käyttämään rehua, jonka toimittaa yhdysvaltalainen viljajätti CARGILL. Yhtiöllä on maailmanlaajuinen yhteistyösopimus geenitekniikkayritys MONSANTON kanssa, ja se on geenimuunnellun viljan suurtoimittaja. Swedish Meats on vuodesta 2005 sallinut porsastuotannossaan geenimuunnellun rehun. Voidaan lisätä, että Tanska tuo joka vuosi miljoona tonnia sianrehua Argentiinasta, maasta joka tuottaa pääosan maailman geenimuunnellusta soijasta."
 
vierailija
Kimmo Tiilikainen oli äsken aamun televisiolähetyksessä kertomassa, että Evira ja MAVI on tarkoitus yhdistää, jotta valvonta vähenisi. Siinäpä se myyräntyö tuli! Mutta toivottavasti ministeri löytää myös tälle palstalle. Ihmiset ei vaan pysty sitä rypsiä syömään eikä se välttämättä eläimillekään ole hyväksi, mutta kun ei muuta tarjota, pakkohan niiden on syödä sitä mitä annetaan - kuin myös useidenmeidän muiden. Minäkin voisin hyvin ottaa kanoja, mutta en ota, sillä kaupasta loppuu pian luomumunat, jos kukaan niitä ei osta. Sanovat, ettei muut ostakaan, joten on kyllä aika lähellä tuo ruokapula. .t.paula
 
vierailija
No just siksi muuttuisi, kun mä en suostu ostamaan ulkomaisena perunaa tai porkkanaa. Tai härkäpapuja. Tai kananmunia. Brassilihakaan ei mulle kelpaa kun se haisee pahalta.
Haiseeko pahalta? En ole ostanut enkä välttämättä syönytkään. Siis nauta vai possuko? Niillähän on erilainen ruoansulatus kokonaan... nauta märehtii heinää, possu ei märehdi. Vai broileriko? Sillä on kivipiira:)
Saatko auki tämän:
http://www.satuhassi.net/wp-content/uploads/kalins-pdf/singles/9335.pdf
 
vierailija
Ei ne nyt saa sanomaansa perille, kun joku kääntää asian päälaelleen. Ei oikealta maatilalta voi kukaan lähteä ajelulle pariksi päiväksi. Noi on varmaan rypsinviljelijöitä? t paula
---Ei selvinnyt se, mutta muillahan ei olisi varaa palkata lomittajia...

Mutta tässä iloinen uutinen pitkästä aikaa:
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/joka-kymmenes-pelto-kohta-luomua-1.142501
 
vierailija
Eipä taida muualla EU:ssa olla näin pitkiä työmatkoja eläintohtoreilla, kuin meillä?
Kyllä loppuu muutamassa vuodessa tällä menolla ruoka. Meistä tehdään pillimehukansaa, joille juotetaan kaikki mikä ei muualla maailmassa mene kaupaksi? t.paula
Luomutiloilla kannattavuutta lisää se, että eläimet ovat terveempiä - niin ainakin ennen olivat! Mutta eihän sellainen tähän nykyiseen systeemiin sovellu...:mad:
 
vierailija
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maaseutu/rehun-salmonellalaskua-ajetaan-maatilojen-kontolle-1.124744

Tuossakin on asia, mikä loppupeleissä tappaa ainakin ne tuontisoijalla toimivat tilat. Mut nyt taisi suuttua traktorikauppiaat ekana?
Muistelin, että jossakin se oli vasta esillä... Tarvii kaikkien lukea ensin, että ymmärtää...
ja sitten tuo kans:
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/koski-tyrmistyi-mtk-n-ehdotuksesta-1.140504
 
vierailija
Ei ne rahaa tarvitse, kunhan rutisevat turhasta
Tuo on siis echon mielipide. Hänhän nappasi mun nikin omaan käyttööönsä.

Mun mielestä maajussien täytyy saada kasvattaa rehut itse ja saada tukea puhtaan pellon raivaamiseen, sillä maat on pilattu suorakylvön jäljiltä glyfosaateilla, jotka aiheuttavat syöpää. Nythän he maksavat Rehuntuottajalle tajuttomia summia....
 
vierailija
Ei siinä paljon traktoreja ite kattella tai muitakaan koneita mitä ne ksutantaa koska laki velvoittaa että KAIKILLA maanviljelijöillä tulee olla samat vehkeet sitä mukaan kun tulee uusia ja parempia.

Eli et saa tehdä töitäsi vanhallla traktorilla yms. Vaikka kalliiksi tulisikin.


!
Mikähän tää oli?
Meillä on vanhin traktori vm -72 MF ja ihan täyttää paikkansa pikkuhommissa (ei siitä vetojuhdaksi ole, sen verran pieni ja kevyt). Uusin on vm - 2006 JohnDeere ja sillä pärjätään. Tarvittaessa urakoitetaan jos on maanajoa tms mihin oma kalusto ei riitä.

Voin hyvinkin luopua tuista, kyllä silloin pärjää jos suomalaiset vaan muistaa ostaa aina kotimaista ruokaa! Sen hintahan silloin toki lähes tuplaantuu, mutta se ei varmaankaan ketään haittaa.
 
vierailija
"Pohteella otetaan käyttöön puheentunnistusohjelmisto, joka muuttaa sanelun suoraan tekstiksi. Hyvinvointialueen tietohallintojohtaja Ilkka Haataja vahvistaa Tiville, että kyseessä on amerikkalaisen Nuance Communicationsin kehittämä Dragon Medical One -ohjelmisto.

Dragon Medical One on lääkäreille tarkoitettu ohjelmisto potilaskertomusten dokumentointiin. Kehittäjän verkkosivujen mukaan kyseessä on EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen, pilvipohjainen puheentunnistusratkaisu, jota isännöidään Ruotsissa"-IL-
.
 
vierailija
navettapiika ei pärjää enää, mutta ennen se riitti pyörittämään koko tilan, kun miehet olivat savotassa.
Edesmennyt äitini pyöritti isoa maatilaa vasta avioituneena apunaan venäläinen vanki, kun isäni oli viisi vuotta sodassa rintamalla. Kuorma-auto vietiin sotaan.
Vanhempieni juttuja kuultuani ja nähtyäni maaseudulla raadannan (olin siellä minäkin joukon jatkona) naureskelen aina huippu-urheilulle. Täydellistä tyhjäntoimitusta sponsoreineen ja tukijoukkoineen.
 
vierailija
Nimimerkille vihaksi pistää. Samoin sitten sinulta halpuutettu ruoka ja syö vain ulkolaista hyvin kasvinsuojeluaineilla myrkytettyä ruokaa. Mikäli rajat jossain vaiheessa menevät kiinni ja ruokaa ei saada ulkomailta, niin sinulta varmaan saa ensimmäisenä vähentää päivittäistä ruoka-annostasi?
 

Yhteistyössä