Tavallinen kattila, nippu vihreitä parsoja. Miten teen niistä herkullisia?

  • Viestiketjun aloittaja parsa :P
  • Ensimmäinen viesti
aspargus
Ohuita vihreitä parsoja ei tarvitse kuoria, paksumpia voi vähän alapäästä rapsutella. Joka tapauksessa pitää katkaista tyvipäästä puutunut pätkä pois. Tavallisen kattilan sijaan keittäminen onnistuu helposti paistinpannussa. Siihen vain vettä ja parsat pitkälleen.
Vihreillä parsoilla keittoaika 5-10 minuuttia. Älä keitä ylikypsiksi lötköiksi. Veteen vähän suolaa.

Voisulaa voi lurauttaa päälle syödessä tai tehdä mitä muuta tahansa.
 
"slurps"
Eilen tein näin ja herkkua tuli. Katkaisin parsojen tyvestä. Napsahtaa poikki ihan oikeasta kohdasta kun vain taivuttaa parsaa. Sitten lautaselle ja päälle lorautin oliiviöljyä (n.1-2tl), ripaus suolaa ja hieroin öljyn ja suolan parsoihin, sitten paistinpannulla keskilämmöllä paistelin ehkä n. 10 min. Ja laitoin pannulle myös nokareen voita n.1 rkl. Oli muuten hyvää.
 
"mammama"
Juu minäkin suosittelen ehdottomasti paistamaan pannulla voi-öljyseoksessa. Siinä kypsyvät vajaassa 10 minuutissa. Ei tarvii keittää.

Pannulla tulee maukkaampia ja rapsakampia, keittämällä menevät helpommin mauttomaksi ja ylikypsiksi.

Napsautat tosiaan poikki ja vähän voi kuoria alavarresta, ihan ohuelti. Sit vaan huuhtaiset ja pannulle.

Nams!
 

Yhteistyössä