Tulehduksellinen suolistosairaus+raskaus?

  • Viestiketjun aloittaja Peac
  • Ensimmäinen viesti
en jaksa perehtyä mikä se pääaihe tässä ketjussa on kaiken kaikkiaan, mutta pariin asiaan on ihan pakko puuttua.

täytyy sanoa että kyllä sillä on aika iso osa voinnissa mitä kroonisesti suolisairas suuhunsa laittaa. sekin on yksilöllistä, toiset syövät lähes normaalisti mitä tahansa. vastoin lääkärien mielipidettä joidenkin syöminen on todella vaivalloista ja ainaista renklaamista.

apukin löytyy joskus vaihtoehtoisista hoidoista, itsekin sen omalla kohdallani tiedän, mutta voi hyvä jumala näen punaista kun joku sanoo ettei lääkäri tiedä mitä tekee kun määrää lääkettä toisensa perään. törppöjä yksittäiseen potilaaseensa perehtymättömiä lääkäreitäkin on, mutta älköön kukaan hippi tulkoon sanomaan että pelkällä hallelujaalla pysyy oireettomana. joskus täytyy vaan myöntää että sairaus on hankala ja vakava, eikä ihmetellä jonkun kahdeksaakin eri lääkettä.

ja heipat kaikille suolikohtalontovereille =) :wave:
 
Trequan
Ellie Rose - Hello Colhouers! We are SO excited for you guys to embrak upon your new life in FL with your new business. I hope many MANY more people get to experience your amazing talents. We still look at our wedding album often and just remember all of the amazing times that you captured SO well. =) We are so blessed to have met you guys through such a special experience and to have you as friends. We will keep you in our prayers and keep up with your blog. Nylin is ABSOLUTELY beautiful! Best wishes to you all and I cannot WAIT to see how God blesses your new start.
 
"Gabriel"
fwiw, the circularity of teoiseviln reference is explored in detail in the dfw essay e unum pluribus , or was it e pluribus unum ? hmm. on got milk? in particular, there is a sort of down home hokey quality in the word got' too, its a klunky word that always makes me think of a cow chewing cud. i wonder if this ad campaign is partly responsible for that. hmm 2.
 
vierailija
GMO -vapaa ei enää tarkoitakaan soijatonta eikä maissitonta, koska Naapurinkanan maustetuissa lihoissa ON maltodekstriiniä ja se yleensä on maissista. Niissä on nyt myös soijaa, mut onneksi maustamattomia saa vielä ostaa. Valitin aiheesta, mut hämmästyksekseni sanottiin et ekan kerran kuulee koko asiasta:confused::ninja:
 
vierailija
Rypsiöljy ja kalaöljyt kans ja niillä ruokitut ---poikkeusluvalla liikaa myrkkyä, joita ei saisi olla ihmiskäyttöön ollenkaan, koska ovat pahoja myrkkyjä oleet kautta aikojen: dioksiini ja hermomyrkyt esimerkiksi. Moottorisahan voiteluaineeksi kasvatettiin rypsit aikaisemmin siihen aikaan kun silakassa oli liikaa dioksiinia. Kyllä on lyhyt muisti ihmisillä. Sanotaan, et varo sydänmerkillä varustettuja tuotteita jatkossa!
 
vierailija
Joo näkyyhän noissa närästyslääkkeissä olevan vaikka mitä. Rennie sisältää näitä: sakkaroosi (475 mg), esigelatinoitu maissitärkkelys, perunatärkkelys, talkki,
magnesiumstearaatti, kevyt nestemäinen parafiini, spearmint makuaine (sis. mm. minttuöljy
(mentha spicata L, mentha piperita L), akaasiakumi), sakkariininatrium (0,80 mg). Kai Rennietä voi pahassa hädässä ottaa? Kuten jonkinsortin kipulääke samoin närästyslääke on mulla pakko olla.

Pansuolaa en ole käyttänyt. Ihan merisuolaa ilman paakkuuntumisenestoainetta.

Käyn harvoin kahviloissa. Kahvia en sinänsä edes juo (En kotona tai muuallakaan), mutta coffee housen yhtä kahvia juon joskus (1krt/2kk ehkä). Se ei ole mikään automaattikahvi siis vaan tilattava erikoiskahvi... Ei ole koskaan aiheuttanut mitään erikoisia mahavaivoja juonnin jälkeen.

Ja nyt tutustun tuohon kurkumaan! Aion ihan varmasti kokeilla, niin mausteena kuin kipuihinkin :)

Kiitos muutenkin kaikista vinkeistä!
Miten jakselette nykyään?
 
vierailija
No voitko kertoa vähän mitä maksat lihasta? Meillä on vaan pikkupakastin eikä kyllä ole lähettyvillä tuttuja kellä olisi arkkupakastinta :( Ainahan sitä voi toki vähän enemmän kerralla ostaa. Mutta kaupan jauheliha on. 3e paketti, broileria saa (maustamatonta) samaan hintaan. Noikin on jo niitä kalliimpia, laadukkaampia lihoja. Lohta saa jopa 1,50e 400g.

Karpeissa olen yrittänyt ehtiä käydä jo monta kertaa vaan enpä ole vielä sinne asti päässyt... Kiitos vinkeistä :)

Voisihan tuota mantelijauhettakin kokeilla.
Kokeilitko?
 
vierailija
Kiitos linkistä, tuolla en vielä olekaan hoksannut käydä :)

Tiedän, ettei mitään tutkimustuloksia ole, enkä usko netistä lukemaani tai oikeastaan keneltäkään kuulemaani suorilta. Tutkimustulosten puuttuminen ei kuitenkaan mielestäni kerro sitä, voiko ruokavalio auttaa vai ei.
Ruokavalion muutos on kuitenkin suht helppo juttu, monilla tuntuu olevan siitä hyviä kokemuksia ja muistan itsekin että ollessani VHH- lla mahani on ollut parhaassa ja rauhallisemmassa kunnossa koko elinikänäni.

Ainahan voi kokeilla :)
Rasvattomaan luomuun kyllä lisätään Suomessa sitä vitamiinia (=maissiöljy)
 
vierailija
En ole syönyt niihin lääkkeitä, mutta kk-kipuihin aika paljo... pidemmän aikaa jo. Natriumlauryylisulfaattia olen vältellyt muutenkin esim. hammastahnoissa yms. Voisiko olla niin että tuttavallesi Natriumlauryylisulfaatti aiheutti tulehduksen, muttei tätä sairautta? Lääkäri sanoi mulle että tässä on tiedossa elinikäinen lääkitys, sairaudesta ei voi parantua...
Kyllä voi, mutta parantavaa lääkettä ei ole. Siinä he ovat olleet oikeassa mutta eivät ala tuomareiksi, mitä kukin syö/juo.
 

Yhteistyössä