Yleinen 20.4.2016
TEKSTI Terhi

Vesirokko – onnea matkassa

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Tämän viikon maanantaina koettiin ylimääräistä sydämentykytystä. Lumillahan puhkesi vesirokko ja ensimmäiset rakkaulat havaitsin tytön kotiuduttua esikoulusta. Koska meidän reumapolilla on vastaaja päätin jättää yhteyden oton polille seuraavaan aamuun. Pienessä mielessäni ei edes käynyt, että minun olisi kiire soittaa lääkäriin.

Onnea oli kuitenkin ämpärillinen mukana, sillä yksi ihana lukijani, jolla myös reumalapsi osasi ohjeistaa minua soittamaa välittömästi lääkäriin, sillä Lumi tarvitsisi välittömästi estolääkettä reumalääkityksensä takia. Oli myös onni että puhelin oli kädessäni kun tuo viesti siihen saapui ja näin sen heti. Näytin viestin miehelle joka alkoi etsimään netistä tietoa Lumin lääkityksen ja vesirokon yhteydestä, samalla kun minä kaivelin numeron esiin ja soitin Tayssiin. Netissäkin luki, että on otettava välittömästi yhteyttä lääkäriin. Arvatkaa iskikö siinä molemmille paniikki ja samalla ihmeteltiin, miksei meille oltu kerrottu?

Puhelimessa minulle vastasi hoitaja, joka kertoi että lääkäri soittaa takaisin kunhan palaa kierroltaan. Se oli pitkä tunti. Vihdoin puhelin alkoi soida juuri kun olin saanut Hugon nukkumaan. Rauhallinen mies puhelimen päässä selitti, että lääkitys olisi aloitettava mahdollisimman pian ja koska Lumin vointi oli vielä hyvä, saimme sähköisen reseptin apteekkiin. Näin meidän ei pitänyt lähteä polille. Jos Lumin vointi olisi ollut huono olisi tyttö joutunut polille ottamaan antiboioottia suoraan suoneen. Niinpä minä lähdin puoli kymmenen illalla ajamaan 80 kilometrin päässä olevaan apteekkiin. Takaisin kotona oli puolilta öin ja herätimme Lumin ottamaan ensimmäisen satsin. Aika hevoskuurin tyttö saikin, kun lääkettä otetaan neljä kertaa päivässä, joka kerralla 2,5 tablettia ja kymmenen päivän ajan. Kokonaisuudessaan kotio lähti neljä pakettia lääkettä. Onneksi lääkkeen saa murtaa, joten sen ottaminen on sujunut hyvin. Ja pitää vielä mainita, että onneksi lääke on valkoista, sillä keltaiset eivät alas menisi.
Eilen soitin reumapolille ja kerroin tilanteestamme. He pahoittelivat moneen kertaan tapahtunutta virhettä siitä, että meitä oltiin unohdettu informoida siitä jos vesirokko iskee. Epäili kuitenkin että ovat nopeasti aikoinaan vilaisseet että Lumi on saanut rokotteen ja lääkityskin vaihtui ihan alkuaikoina lennossa tähän nykyiseen, niin on sitten siinä hässäkässä vallan unohtunut. Ihan inhimillinen unohdus kuitenkin, joka voisi sattua kenelle vaan. Sanoi kyllä vielä että tämmöistä virhettä ei koskaan saisi päästä tapahtumaan. Meillä kuitenkin oli onnea matkassa ja lääke saatiin oikeiden aikarajojen sisään aloitettua, kiitos ihanan lukijan. Toivotaan että tämä oli hyvä muistutus siitä, että näistä vesirokko jutuista on tärkeä informoida vanhempia rokotteesta huolimatta. 
Nyt reumalääkitys on tauolla, lääkäri infoaa meitä kuinka kauan. Eskariin ei ole asiaa ennen kuin rakkulavaihe menee ohi. Lääkitys tuntuu alkavan purra, sillä näppylöitä ei ollut tänä aamuna tullut kuin pari lisää ja kuumetta ei ole enää ollut. Kaulan alueella ne ovat kipeimmät, samoin päänahassa olevat. Pahasti eivät onneksi kutia. Nyt toivotaan että menee nopeaan ohi, ja mitään kamalia jälkitauteja (korvatulehdus, aivokalvontulehdus ja keuhkokuume, joihin tytöllä on kohonnut riski sairastua sairautensa vuoksi) ei tulisi. Ja mitä pisemmän aikaa lääkitys on tauolla, sitä suurempi riski on siihen että reuma käy taas päälle.

Olipas kyllä aika aloitus viikolle, huh. 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (58)

No niinpä, ikuisesti hänelle kiitollinen.♥

1 vastaus

Onneksi saitte apua nopeasti!! Hyvä, että kaikki kummiskin nyt hyvin!

1 vastaus

Oli kyllä onnea että lukija tuli juuri silloin blogiini ja kertoi miten toimia ja lääkkeet satiin hyvissä ajoin.

1 vastaus

Onneksi saitte nopeasti lääkkeen! Toivotaan, että vesirokko menee Lumilta pian ohi <3 Tsemppiä!

1 vastaus

Kiitos Anna.♥
Tänään ollut Lumilla jo parempi päivä ja lääke alkanut puremaan. 🙂

1 vastaus

Hui! Onneksi blogit on olemassa! Käsittämätöntä, että tuollaisia unohduksia voi sattua, mutta onneksi selvisitte säikähdyksellä♥

1 vastaus

Kyllä, sillä ilman tätä se tieto olisi pitkittynyt minulta aamuun ja pahimmillaan puolille päivään asti. Kiitollinen tuolle lukijalleni.♥

1 vastaus

Hui, varmasti ollut pelottava tilanne! Onneksi saitte lääkkeet kuitenkin pian ja toivotaan, että tyttö taltuttaisi rokon pikaisesti. <3

1 vastaus

Kyllä ja samalla se miettiminen, miksei me tiedetty tästä. :/
Onneksi lääke lähtenyt puremaan ja näppyjä ei ole tullut samaan tahtiin enää lisää. 🙂

1 vastaus

Hui!! Onneksi selvisitte vain säikähdyksellä ja saitte nopeasti apua! On tästä somesta välillä paljon hyötyäkin!:) Pikaista paranemista tytölle!<3

1 vastaus

Ihan mahtava tuuri kyllä oli että siitä tänne kirjoitin ja lukija sattui sen miltein heti lukemaankin. Oli onni matkassa. Kiitos.♥ Tänään ollut hyvä päivä ja näppyjä tullut vain pari.

1 vastaus

Hui kamala 🙁 voin vain kuvitella paljonko säikähdit. Parantukaa pian! 🙂

1 vastaus

Kyllä se säikäytti, onneksi kuitenkin saatiin apu nopeasti. 🙂
Kiitos.♥

1 vastaus

Tsemppiä sinne<3 Sekä kipeelle lapselle että huolehtivalle äidille

1 vastaus

Kiitos Inka.♥

1 vastaus

Minulla myös lähipiirissä reumaa sairastavia enkä oo koskaan kuullu tästä lääkityksen vaikutuksesta vesirokkoon.aivan mahottoman hyvä tuuri kaikkinensa että lukija oli juuri lukemassa ja ite huomasit kommentin heti..huh..kaiken sitä lapsensa eteen tekee <3 pitkä oli apteekkireissukin..tsemppiä sinne!

1 vastaus

Oli meillekin kyllä ihan uusi juttu. Meillä lääkkeenä siis methotrexate. Oli kyllä niin mahdottaman paljon hyvää tuuria tässä mukana.
Pitkä oli matka, lääkärikin kauhisteli kun siihen aikaan lähden edestakaisin ajamaan, mutta mitä vain lapseni vuoksi.♥ Ja jos tyttö olisi joutunut osastolle niin matka olisi ollut sama.

1 vastaus

Tää oli kyllä sellainen "sydän pompahtaa kurkkuun" -juttu. Onneksi selvisi ajoissa ♡♡

1 vastaus

No kyllä oli. Onneksi lääke kuitenkin saatiin ajoissa. 🙂

1 vastaus

Hui! Minä voin vain kuvitella tuon tunteen.. "mahdollisimman nopeasti lääkäriin". Huhuu! Onneksi selvisitte "helpolla" eikä komplikaatioita kerennyt tulla!

1 vastaus

Juu siinä jätti sydän muutaman lyönnin välistä ja sitten löi kuin maratonin juosseella. :/ Kamala tunne, mutta onneksi lääke saatiin ajoissa ja sitä kautta taudin eteneminen mahdollisimman nopeasti kuriin.

1 vastaus

Huh huh, onneksi sait tietää asiasta ajoissa, ennenkuin mitään kerkesu käymään. Lumille isot paranemiset ♡♡

1 vastaus

Olen kyllä ikuisesti kiitollinen lukijalleni. Häntä tullut kiitettyä jo monesti ja vielä voisin kiittää lisääkin. Tässä oli niin tuuri mukana että hän osui postauksen lukemaan ja kommentoi ja minä vielä näin sen. Apteekissa olitiin 23.00 jäljestä ja se sulkeutui kahdeltatoista. Joten sinnekin kerettiin vielä ajoissa.
Kiitos.♥

1 vastaus

Huh apua mikä tilanne 😮

Paljon tsemppihaleja sinne<3

1 vastaus

Kiitos Emmi.♥
Oli kyllä aika tilanne, aikoihin ei ole sydän hakannut noin paljon.

1 vastaus

Voimia ja pikaista paranemista <3 Toivotaan, että rokko luovuttaa helpolla, eikä mitään ikäviä jälkitauteja tai reuman ärhäköitymistä ilmaannu!

1 vastaus

Kiitos Anne.♥
Lääke alkaa nyt puremaan kun näppyjä ei ole tullut lisää ja kuume pysynyt alhaalla. Toivon mukaan takapakkia ei nyt reuman tilanteen kanssa tule. 🙂

1 vastaus

Hui! Paljon paranemisia pikkupotilaalle<3

1 vastaus

Kiitos Emmi.♥

1 vastaus

Huh! Onni onnettomuudessa tosiaan. Toivottavasti vesirokko helpottaa pian! Aurinkoisia päiviä teille <3

1 vastaus

Oli kyllä nyt onnea matkassa ja onneksi lääkkeet alkoivat purra hyvin. Kiitos.♥

1 vastaus

Huhhuh, mutta onnea matkassa ja tsemppiä teille <3

1 vastaus

Kiitos Liina.♥

1 vastaus

Huh, onneksi oli onnea matkassa! Mikä reumalääke Lumilla siis on nyt käytössä? Onko se lääke ja vesirokko yhdessä niin vaarallisia, että pitää aloittaa estolääkitys? Mitä lääkettä se estolääke on? Oon vähän utelias.. 😀

1 vastaus

Oli kyllä. Lumilla on lääkkeenä methotrexate ja se + vesirokko on huono yhdistelmä. Joillakin tuota lääkettä saavilla voi tulehdustaudit (etenkin vesirokko ja vyöruusu) olla tavallista vakavampia. Siksi estolääke (Aclovir 200mg) aloitettiin.

1 vastaus

No onpas sielä ollut hurja alkuviikko!!! Onneksi kävi noin hyvin:)Tsemppiä ja jaksamisia<3

1 vastaus

Kiitos Ulla.♥
Kyllä, mutta onneksi oli onni onnettomuudessa. 🙂

1 vastaus

Onneksi ehditte saamaan apua ajoissa! Paljon jaksamista teille!

1 vastaus

Niinpä, kiitos.♥

1 vastaus

Onneksi selvisitte säikähdyksellä, eikä Lumille tullut mitään pahoja komplikaatioita! Paranemisia sinne! <3

1 vastaus

Kiitos Selina.♥
No niinpä, olis ollut ihan järkytys jos olisin kuullut tuon ohjeistuksen vasta myöhemmin. :/

1 vastaus

Huh, varmasti säikäytti! Onneksi oli onnea mukana ja saitte apua ajoissa. Hyvää vointia ja pikaista toipumista Lumille!

1 vastaus

Kiitos Minttu.♥
Kyllä, mutta onneksi ihana lukija osasi ohjeistaa. 🙂

1 vastaus

Hui että mikä säikähdys!!
Pikaista paranemista vielä Lumille <3

1 vastaus

Kiitos.♥
Kyllä säikäytti. :/

1 vastaus

Huii miten pelottavaa! Toivottavasti vesirokko menee kuitenkin nopeasti ohi ja ei tule kovia oireita siitä 🙂

1 vastaus

Oli kyllä, säikähdettiin kyllä todella. Mutta onneksi lääkitys alkoi puremaan ja rokko ei ole päässyt valloilleen vaan neidillä ollut tänään jo hyvä päivä.♥

1 vastaus

Ohoh, varmasti säikäytti! Onneksi saitte lääkkeen ajoissa! 🙂

1 vastaus

Kyllä säikäytti ja onneksi lääke päästiin aloittamaan ajoissa, ettei jouduttu osastolle sen vuoksi. Kivempi se on kotona sairastaa. 🙂

1 vastaus

Oh hoh, onneksi oli onnea matkassa! <3

1 vastaus

No niinpä.♥

1 vastaus

No voi kökkö, vesirokko ja kaikki tämä. :/ Minä olen kanssa miettinyt noiden rokotteiden ottamista, mutta olen nyt kuullut niin monesta tapauksesta missä rokko on rokotteista huolimatta puhjennut että taitaa meiltä jäädä ottamatta. Varsinkin, kun ne ovat aika arvokkaita. Jos rokote tulee yleiseen rokoteohjelmaan niin sitten. Oikein paljon jaksamista teille, toivottavasti tyttö paranee nopeasti. <3

1 vastaus

Kiitos Janica.♥
Rokotehan on siinä mielessä hyvä, että jos rokko iskee niin ainakin lievittää oireita. Me nyt kuitenkin päätettiin ettei muut saa rokotetta, vaikka se oltaisiin keretty Ainolle ja Matiakselle laittamaan.

1 vastaus

Onneksi ehditte toimimaan ajoissa. Ikävää, että noin tärkeä asia oli jäänyt kertomatta…joskin inhimillistä toki, että noin saattaa käydä. Mutta tosiaan kuten sanoit, tällaisia virheitä ei saisi päästä tapahtumaan. Toivottavasti lääke tehoaa nopeasti ja Lumi on pian kunnossa! 🙂

1 vastaus

Kyllä se harmittaa että tuo tieto oli jäänyt meille kertomatta, mutta tällä kertaa oli onnea onneksi matkassa. 🙂
Lääke onneksi lähti puremaan ja neiti alkaa olla jo oma itsensä ja virtaa piisaa. 🙂

1 vastaus

Voi apua, pienoiset sydämentykytykset kyllä varmasti tuli :/ Onneksi oli onnea matkassa ja nyt vain pikaista paranemista sinne suunnalle! <3

1 vastaus

Kyllä siinä sydän löi kauheeta kyytiä, mutta onneksi saatiin lääkkeet jotka myös purevat. Tänään jaksoi ulkoillakin. 🙂
Kiitos.♡♡

1 vastaus

Ihana lukija! Onneksi selvisitte säikähdyksellä!

1 vastaus

No niinpä, ikuisesti hänelle kiitollinen.♥

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Äiti ja melukylän lapset
Blogia kirjoittaa kuuden lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Siitä pitävät huolen tytöt 2005, 2009, 2013, 2018 sekä pojat 2010 ja 2015. Tervetuloa mukaan! Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • m a a n a n t a i 💛 Mukavaa alkanutta viikkoa.
.
.
.
#maanantai #syyskuu #auringonkukka

_terhin_

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: