Yleinen 16.6.2016
TEKSTI Terhi

Lastenkakut

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Kakku juttuja täällä blogissa onkin näkynyt aina silloin tällöin, etenkin niitä lasten kakkuja. Jokaisiin juhliin olen valmistanut kakun lapsen toiveiden mukaisesti. Heillä on ollut jokin pieni mielikuva siitä miltä haluavat kakun näyttävän, joten sen perusteella olen koittanut tehdä. Lapset ainakin ovat ilmoittaneet kovaan ääneen jos kakku ei ole ollut mieluinen. Tähän asti he ovat kuitenkin olleet tyytyväisiä äidin leipomuksiin. Ajattelin nyt laittaa tähän ”muutaman” kuvan tekemistäni lastenkakuista. Nämä alla olevat sekä muutaman muun lisää löydät bannerin alta olevasta kakku kyhäilyjä kohdasta.
Tämän karusellikakun tein Ainolle hänen yksivuotis päivänään. Sen tekeminen oli välillä haasteellista ja katto ei ole ollenkaan syötävää. Taittelin kahdesta pahvilautasesta oikean muodon ja päälystin sen massalla. Karusellin kyydissä istuskeli nalleja sekä pupuja. Seuraavana vuonna Ainolle tehtiin nallekakku ja aika lailla jatkettiin samaa värimaailmaa. Kun Aino täytti kolme halusi hän pöllökakun, joten sellainen sitten tehtiin.
Matias oli kolmen vanhana todellinen Palomies Sami fani, joten ei tullut yllätyksenä millaista kakkua hän toivoi, palomieskakku. Tarkoituksena oli tehdä hieman erilainen kakku, mutta lopputuloksesta tuli sellainen jota poika toivoi, joten silloin äiti sellaisen teki. 
Matiakselle iski paloauto vaiheen jälkeen uusi vaihe. Sen hetken kuumin puheenaihe oli lentsikat ja varsinkin se yksi ja tietty. Niinpä seuraavilla synttäreillä kakun päälle tehtiin lentsikat ohjelmasta tuttu Dasty-lentokone. Pojan toiveena oli vain lentokone, joten muuten sain vapaat kädet. Päädyttiin kuitenkiin ihan simppeliin kakkuun. Jan niin synttäripöydästä löytyi lentsikka kakku. Lentokone vaiheen jälkeen ensin tytöt hullaantuivat Frozeniin ja perässä siihen tykästyi myös Matias, niinpä pojan toiveena oli kakun päälle Olaf. Yhdessä mietittiin millainen siitä tehtäisiin ja ihan kiva Olaf kakku saatiin aikaiseksi.
Ponikakku on tehty Lumin 4v juhliin. Hän toivoi vaaleanpunaista ponia istumaan kakun päälle. Alle tehtiin muutamat tähdet ja kakun päälliseen kaulittiin pieni kuvio. Myös tytön sen hetken lempivärit näkyy hyvin kakussa. Lumi piti yhdessä vaiheessa paljon Helinä-keijusta, joten keijukakku oli toiveena. Osasin odottaa sitä ja Lumin toiveena oli vain keiju. Päätin että teen jonkin näköisen keijun ison kukan päälle ja keltainen väri vaikutti ihanan raikkaalta vaihtoehdolta. Keijulle tehtiin siivet muuten liivatelehdistä.
Vuoden päästä kakun värimaailma muuttui Lumin toiveiden mukaisesti lilan sävyyn ja päälle piti saada ruusuja sekä tiara. Tiaran tekemiseen meinasi välillä mennä hermot, mutta usean yrittämisen jälkeen kakun päälle saatiin kuin saatiinkin pikeeristä valmistettu tiara. Tiarakakku oli kuitenkin tekemisen arvoinen, sen verran onnellinen neiti siitä oli kun sain sen valmiiksi. Lisäksi tein myös muutaman pikeeriperhosen. Tein myös ensimmäistä kertaa ruusupursoitetun kakun.

Tänä vuonna Lumi täytti seitsemän ja niin kuin monen muunkin pienen lapsen tämän hetken suosikki on Frozen, joten oli jo kauan selvä juttu että Lumille tulee Elsa-kakku. Käytimme kakussa Lumin omaa nukkea ja sen ympärille teimme kakun. Tyttö oli tuohon niin tyytyväinen ja se on pääasia.

Iida on aina pitänyt hevosista. Pari vuotta sitten tein hänelle hevoskakun. Se on toteutettu täysin tytön toiveiden mukaisesti. Tämä taitaa olla ihan ensimmäinen kokonaan massasta tekemäni kakku ja se näkyy, heh. Iida halusi hevosen laitumelle makoilemaan. Hieman oli muuten kiire tuota tehdessä ja se näkyy. Nykyään olen oppinut varaamaan kakun koristeluun paljon enemmän aikaa kuin ennen.
Vuosi sitten elokuussa odotin Hugoa viimeisilläni ja sanoin Iidalle että toiveenani olisi että tehtäisiin mahdollisimman simppeli kakku. Tyttö sanoi että saako ihan perinteisen mansikkakakun ja tottakai hän sai. Tehtiin pikeeristä muutama koriste ja kakusta tuli ihan kiva. Ja ah, kuinka hyviä nuo mansikat ovatkaan kakussa. Pitkästä aikaa perus mansikkakakku maistui niin hyvältä.
Siinä nyt oli muutama tekemäni lasten kakku esittelyssä. Mikä on sinun suosikkisi? Saatoit myös huomata oudon näköisiä nimiä kakuissa. Niissä nyt koreilee osassa lapsen oikea nimi. Mutta en niitä alkanut nyt mitenkään peittelemään. Parin kuukauden päästä juhlitaan Hugon 1v juhlia (en kestä) ja olen hiljalleen jo alkanut suunnitella millainen kakusta tulee. Sitä ennen kuitenkin tiedossa tämän viikon sunnuntaina vähän ristiäiskakku juttuja. 
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (28)

Kiitos.♡
En ole, tykkään muuten vaan tehdä kakkuja. 🙂

1 vastaus

On kyllä todella upeita kakkuja!! 😮 <3 Olet taitava!! 🙂

1 vastaus

Kiitos.♡♡

1 vastaus

Vau, tosi hienoja kakkuja olet tehnyt! Ja ihanaa, että lapset ovat itse saaneet olla mukana suunnittelussa 🙂

1 vastaus

Kiitos.♥
Minusta on tärkeää että lapset saavat osallistua. 🙂 Tosin tuon karusellikakun päätin ihan itse, kun Aino ei vielä silloin osannut kertoa. 😀

1 vastaus

Ihan mielettömän hienoja kakkuja! 🙂 Mun lemppari on pöllö ja karusellikakku! Ihania kyllä kaikki <3

1 vastaus

Kiitos Cariina.♥
Tykkään itsekin tuosta karusellikakusta. Ehkä sen vuoksi että sen tekemiseen ja toteuttamiseen meni aika paljon aikaa. 😀

1 vastaus

Aivan mahtavia kakkuja. Pöllö ja Helinäkeiju on mun suosikkeja 🙂

1 vastaus

Kiitos Jenni.♥ Tuosta keijukakusta tuli raikkaan näköinen. 🙂

1 vastaus

Upeita kakkuja, olet kyllä tosi taitava! Valinta oli vaikea mutta ehkä omat lempparit olisi karuselli ja pöllö kakut. 🙂

1 vastaus

Kiitos Tuija.♡
Karuselli on kyllä omakin lemppari. 🙂

1 vastaus

Siis vau mitä luomuksia! 😀 Vitsit olet tehnyt kyllä hienot kakut lapsille – täytyy myöntää että minä olen melkein aina tilannut kakun lastenjuhliin, mutta salaa olen haaveillut että joskus vielä koristelisin tällaisia itse. Ehkä lapsenlapsille sitten.. Hihii.. 🙂

1 vastaus

Kiitos Såfin.♡
Kyllä näihin pystyy kuka vaan. Tuo massa on kuin muovailuvahaa. 🙂 Ja siitä tekeminen on kivaa puuhaa. Rohkeasti koittamaan jos intoa piisaa. 🙂

1 vastaus

Kaikki ne ovat omalla tavallaan ihania. Mut ehkä kolmen kärki on mun mielesä Karuselli, Olaf ja pinkki poni. 🙂

1 vastaus

Kiitos Minttu.♥
Karusellissa oli aika homma, sisksi se yksi oma suosikki myös. 🙂

1 vastaus

On tuo nallekakkukin suloinen ja lentsikka hieno. 🙂

1 vastaus

Hihii, kiitos. 🙂

1 vastaus

Upeita kakkuja! <3
Itsekin toivon jatkossa, että pikkuneiti osallistuu synttärisuunnitteluun kertomalla millaisen kakun haluaa – kaksille ekoille synttäreille äiti teki vielä päätöksen, kun ei neiti oikein osannut toivoa mitään (tai siis, hän halusi aamupalaa, kun asiasta kyselin…).

Vaikea kyllä valita lempparia, kun kaikki ovat niin huikeita. Mutta ehkä se olisi tuo karusellikakku. 🙂

1 vastaus

Kiitos Teija.♥
Hih, ihana. 🙂 On kyllä kiva kun lapset saavat olla suunnittelussa mukana. 🙂
Karusellissa oli aika homma, siksi se on myös yksi oma suosikki. 🙂

1 vastaus

Nämähän on kaikki niin upeita!

1 vastaus

Kiitos Janni.♥

1 vastaus

Wau, on kyllä upeita kakkuja! 🙂

1 vastaus

Kiitos paljon Minna.♥

1 vastaus

Ei voi muuta sanoa kuin vau! Aivan mahtavia♡♡

1 vastaus

Hih, kiitos Nea.♥

1 vastaus

Airiina
En ole saanut vieläkkän lippistä, mitä tehdään jotta lippis tulisi pojalle?

1 vastaus

Höh. :/
Laitoin sinulle s-postia asian tiimoilta.

1 vastaus

Ihan järettämän hienoja kakkuja. Ootko ammatiltasi leipuri vai muuten vaan tykkäät leipoa kakuja. ❤

1 vastaus

Kiitos.♡
En ole, tykkään muuten vaan tehdä kakkuja. 🙂

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Äiti ja melukylän lapset
Blogia kirjoittaa kuuden lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Siitä pitävät huolen tytöt 2005, 2009, 2013, 2018 sekä pojat 2010 ja 2015. Tervetuloa mukaan! Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Muistan kuinka aikoinaan toista lasta odottaessa jännitin, miten esikoinen ottaisi vauvan vastaan? Turhaan jännitin. Nykyäänkin tämä kaksikko tulee toimeen niin loistavasti.💕 Ikäeroa heillä on 3v8kk
.
.
.
#siskokset #muntytöt

_terhin_

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: