äiti ja melukylän lapset - Banneri
Halusin tänä juhannuksena tehdä jotain vähän erilaista lasten kanssa. Koska suunnitteilla oli joka tapauksessa mennä muumimaailmaan niin päätin, että voisimme mennä sinne juhannuksena, jos paikka on vain auki. Ja olihan se, huippua! Millaista Muumimaailmassa oli juhannuksena? Kannattiko? Mistä lapset pitivät? 
Meiltä Muumimaailmaan on pitkä matka, joten meidän aamu starttasi jo kuudelta. Ajoimme ensin mummulaan viemään koiran ja hieman syömään. Nappasimme siskoni mukaan ja suuntasimme auton nokan kohti Naantalia. Matka mummulasta Naantaliin kesti parisen tuntia ja sujui hyvin. Lapset miettivät kovasti millaista Muumimaailmassa mahtaa olla ja aika usein takapenkiltä kuului, koska ollaan perillä. 
Ajoimme auton Muumiparkkiin. Se maksoi 8€ koko päivältä ja sisälsi bussikyydin lähemmäs Muumimaailmaa. Lapset olivat bussimatkasta jo aivan innoissaan ja helpotti kyllä hurjasti, ettei tarvinnut lähteä kävelemään. Bussikyydin jälkeen käveltiin pieni pätkä ja pian näimmekin jo pitkän sillan, jota pitkin pääsee Muumimaailmaan. Voi niitä riemun kiljahduksia ja intoa, mitä lapset olivat täynnä.
Ja siitä se seikkailu sitten alkoi. Lippujen osto, kesäkuun ajan tarjouksessa yhden lipun hinnalla kaksi päivää, nimilaput lapsille rintaan ja kaikki innosta puhkuen katsomaan mitä kivaa löydetään. 
Täytyy kyllä sanoa, että heti alkuun totesin paikan päälle päästyä kuinka nappi valinta olikaan mennä Muumimaailmaan juhannuksena. Täys kymppi. Nimittäin ihmisiä oli, mutta sopivissa määrin. Viiden lapsen kanssa kun on liikkeellä, niin pitäisi omistaa kymmenen silmää jotta löytää kaikki suuresta ihmismäärästä, nyt pärjäsi hyvin kahdella, hih. Oli kiva antaa kolmevuotiaan Ainon mennä ihan vapaasti ilman, että piti pelätä hänen katoavan ihmismassaan. 
Muumitalon luona pääsi halailemaan Muumeja ja voitte varmasti kuvitella kuinka mahdottoman innoissaan lapset hahmoista olivat. Hieman jännitin kuinkahan kaikki pääsevät halailemaan, mutta turhaan. Muumeja pääsi halaamaan melki heti kun halusi. Olihan siinä lapsia, mutta jokainen sai rauhassa halailla ja ottaa kuvia Muumien kanssa. Aino ei meinannut housuissaan pysyä, kun näki hahmot ja hän olikin halaamassa vuoronperään jokaista Muumia. Oikea onnenpäivä.
Oli mahtava juttu kuinka hahmot huomioivat innostuneet lapset. Jokaista koittivat halailla ja varmistivat, että kuvia saatiin otettua. Onhan tuo niin mahtava kokemus, että on kiva saada muistoksi onnistuneet kuvat. Meidän Hugo oli innoissaan Muumeista. Hän kosketteli niiden karvaa ensin hieman etusormella ja sitten hieman rohkeammin koko kädellä. Yhtään hän ei jännittänyt vaan oli aika kiinnostunut niistä.
Me aikuiset olimme varmasti yhtä innoissamme kuin lapset. Tuntui että tutkittavaa ja katseltavaa riitti vaikka kuinka paljon. Ihania kivoja yksityiskohtia sekä ei oikeastaan mitään esteitä, ettei saisi koskea. Lapset tykkäävät, kun voivat koittaa itse sekä tutkia ja se tuolla onnistui. Heillä oli aika samoja lemppari juttuja. Muumien halailu, satumetsä ja paljasjalkapolku olivat ainakin ehdottomia suosikkeja.
Täytyy sanoa, että liikkuminen Muumimaailmassa rattaiden kanssa on tehty helpoiksi. Ei kyllä montaa paikkaa ollut joihin ei rattaiden kanssa päässyt. Toki muutamiin taloihin ei, mutta aika hyvin kuitenkin. Oli myös kiva piipahtaa kesken päivän uimassa (tai lapset kävi). Ai että kuinka se tuntuikaan kivalta uittaa varpaita kesken lämpöisen päivän. 
Oli myös kiva yllätys, kun kävin lastenhoitohuoneessa Hugon kanssa, että siellä oli Muumivaippoja joka koossa. Jos siis omat vaipat unohtuu tai loppuu niin ei hätää, vaippoja kyllä löytyy. Mielestäni tämä oli niin hieno juttu, että se piti mainita. 
Noidan mökillä vierailu taisi olla Ainosta se päivän jännin juttu, mutta hetken kun noita siinä höpötteli uskalsi Ainokin mennä lähemmäksi. Silti noidan luona vierailu oli aika nopea visiitti. Oli kiva, kun mikään asia ei ollut niin jännä, että joku lapsista ei olisi suostunut menemään yms. Hahmot naurattivat lapsia. Oli loistavaa kuinka he oikein eläytyivät rooleihinsa ja kun vain kävelivät jossakin höpisivät kivasti niitä muumiaiheisia juttuja. Lapset kuuntelivat aina korvat tarkkana mistä hahmot puhuivat.  
Voisin laittaa kuvia tänne vaikka kuinka, sillä niitä todellakin piisaa ja kertoa niin paljon kivaa meidän päivästä mutta silloin tämä postaus venyisi ihan älyttömän pitkäksi. Mielestäni Muumimaailma on paikka jonne pitää jokaisen ehdottomasti joskus mennä ja kokea itse. Siellä nimittäin viihtyi loistavasti vanhemmat lapset sekä aikuiset. Meidän Iidakin joka täyttää kohta 11 tykkäsi paljon. Hän oli innokkaana koittamassa kaikkea tekemistä, eikä kyllästynyt missään vaiheessa.
Loppuun pitää mainita, että siitä on 23 vuotta kun viimeksi ollaan siskon kanssa käyty Muumimaailmassa. Äitini otti silloin meistä kuvan Hemulin talon edessä. Itse silloin jotain möksötin, kun en olisi halunnut kuvaan. Nyt päätimme nyt ikuistaa uuden kuvan saman Hemulin talon edessä, tällä kertaa mökötyksen sijalla oli hymy ja kuvasta puuttuu vyölaukut, heh. Päätimmekin siskon kanssa että tämmöinen kuva on uusittava seuraavan kerran 10 vuoden päästä. Mutta Muumimaailmaan palaamme varmasti monesti ennen sitä.
Lämpimästi suosittelen käymään Muumimaailmassa juhannuksena. Silloin siellä pääsee ainakin helposti halimaan Muumeja, joka kuitenkin taitaa olla lapsille se kivoin juttu koko reissussa. Me olimme ainakin niin tyytyväisiä ja vielä kun aurinkokin helli meitä lämmöllään. Kotimatkalla olikin aika hiljaista väkeä. Ja ei se ihme, kun päivän saldona oli monta tuntia Muumien kanssa ja reilut 6 tuntia autossa istumista. Mahtava päivä, ei voi muuta sanoa.
*Yhteistyössä Muumimaailma

Kommentit (36)

Mukava postaus ja vaihteeksi erilainen Juhannus teillä 🙂 Mietin tuota lukiessani myöskin, että ei tainnut ihan hirveitä ruuhkia Juhannuksena olla. Isommat lapset onkin kertaalleen käyneet Muumimaailmassa, mutta ehkäpä sinne suunnataan joskus uudestaankin 🙂

Ihana postaus❤. Me oltiin myös juuri juhannuksena siellä ja oli juuri niinkuin kirjoitit ihanan väljää, vaikka porukkaa olikin. Ja todella ihana paikka, jossa viihtyi pikku neiti 1,5v sekä vanhemmat ?

Kiitos.♡
Juhannus oli kyllä huippu päivä mennä Muumimaailmaan. Ei tarvinnu jonotella. 🙂
Kiva kuulla että tekin viihdyitte. 🙂 Siellä riittää ihasteltavaa kyllä niin lapsille kuin aikuisille.

Kivan erilainen postaus Muumimaailmaasta ❤️ Me ollaan menossa sinne parin viikonlopun päästä kun muutenkin vieraillaan Naantalissa, muuten olisi kyllä vierailu tehty kesäkuussa, juuri ihmismäärän takia. Tosin meidän vanhin lapsi on vasta 2v 1kk kun sinne lähdetään, mutta kun saa ilmaislippuja niin miksi ei ? Niin kova Muumifani on, ja tosi kiva varsinkin jos kaikki hahmot huomio lapsia. Kuulostaa kyllä loistopaikalta, nyt odotan matkaa vielä innokkaampana, kiitos siitä ? Ihanaa kesää teille!!

Kiitos.♡
Muumimaailma on kyllä loisto paikka ja jopa meidän pienin tykkäsi. 🙂 Toivotan teille kivaa reissua ja mukavaa päivää Muumimaailmassa.♡ Niin ja ihanaa kesää myös. 🙂

Olipa kivan kuuloinen päivä! 🙂 Oon itse ollut lapsena kerran Muumimaailmassa ja sieltä on pelkästään hyviä muistoja 🙂 Hauska toi vika kuvapari! 😀

Päivä oli kyllä oikein onnistunut.
Muumimaailma on kyllä kiva paikka. 🙂 Ja muuttunut siitä paljon, kun itse 23 vuotta sitten siellä ensimmäistä kertaa kävin. 😀
Hih, siitä tuli kyllä hauska kuva.♥

Voi miten ihania kuvia!!!
Kiva että teillä oli hyvä reissu 🙂

Kiitos Inka.♥
Oli kyllä niin upea reissu. Tuonne on kyllä mentävä joku kesä taas uudestaan. 🙂

Ihania kuvia! Teillä on ollut huippupäivä! 🙂 Me lähdetään ensi viikon tiistaina Muumimaailmaan Milan kanssa 🙂

Kiitos Anna.♥
Oli kyllä niin huippu päivä josta jäi mahtavat muistot. 🙂 Oi ihanaa, pitäkäähän siellä oikein kivaa.♥

Ihania kuvia teidän ihanasta päivästä!

Me ollaan parhaillaan täällä, takana päivä 1/2. 😀

Kiitos Minna.♡
Oi, pitäkää kivaa. 🙂

Ihanalle kuulosti ja näytti teidän reissu♥ Me ollaan jo kohta 10 vuotta suunniteltu reissua Muumimaailmaan, mutta vielä ei olla päästy toteutukseen asti 😀 Ei vain muka ikinä ole sopivaa ajankohtaa tai löydy sopivaa majoitusta.

Oli kyllä aivan mahtava päivä ja paikka.♥
Voi, kyllä teidän kohta jo pitää sinne päästä. 😀 Kannattaa katsoa millaisia majoitus ja lippupaketteja on tarjolla tai sitten vuokrata asuntoauto/vaunu ja yöpyä semmoisessa. 😀

Ihania kuvia ja varmasti ollut upea päivä muumien seurassa!

Kiitos.♥
En olisi voinut enää parempaa päivää toivoa. Aivan ihana paikka tuo Muumimaailma. 🙂

Kuulostaa oikein mukavalta muumilaakso päivältä!:) Mekin olimme viime juhannuksena ja oli kyllä oikea valinta!:)

Oli oikein ihana päivä.♥
Kyllä tuo juhannus oli todella loistava valinta. 🙂 Ei joutunut olemaan missään ihmispaljoudessa ja kun sääkin osui vielä olemaan noin upea.

Kuulostaa kyllä tosi ihanalta päivältä:)

Sitä se oli.♥ Nautittiin kyllä koko porukka.

Ihana juhannus varmasti! 🙂 Ja en kestä mikä nostalgiakuva tuo viimeinen.. Hahaa <3

Kyllä oli.♥
Hih, eikös! 😀 Ehdottomasti napattava uusi samassa paikassa 10 vuoden kuluttua. 😀

Näyttää kivalta ja kuulostaa ihanalta paikalta! Meillä oli tosi monena vuonna tarkoitus mennä, mutta aika taisi ajaa ohi :/

On kyllä ihana paikka. 🙂 Meillä 10v viihtyi myös hyvin, että jos teillä tytöllä intoa riittää sinne lähteä niin kannattaa poiketa. 🙂

Ihania kuvia ja kuulosti kyllä tosi kivalta ja onnistuneelta reissulta! Mä en ole ikinä käynyt Muumimaailmassa, mutta ootan kyllä sitä että nyt oman lapsen myötä pääsen sinne vihdoin :D!

Kiitos Nelli.♥ Oli kyllä ihana päivä ja Muumimaailmaan palaamme varmasti uudelleen. Hugokin oli Muumeista innoissaan ja katseltavaa riitti niin paljon, ettei edes malttanut nukkua koko sinä aikana jonka siellä vietimme. Uni tuli vasta kun lähdimme pois. 🙂

Onpa teillä ollut ihana reissu! 🙂

Mä en oo koskaan käynyt Muumimaailmassa, mutta eiköhän mekin sinne suunnata kun tytöt vähän kasvaa. 🙂

Oli aivan ihana.♥
Ilman muuta suosittelen menemään tyttöjen kanssa, viihtyvät varmasti. 🙂

oi miten ihana päivä. Mä oon kans itte aina ihan into piukeena tuollaisissa paikoissa:) Voi että teillä on kyllä niin suloiset lapset<3<3

Kiitos Ulla, he ovat sellaiset äidin aarteet.♥
Kyllä tuolla tuntui kuin olisi jälleen lapsi itsekin. 🙂 Niin ihana paikka.

Oli varmasti kiva ja ikimuistoinen reissu! ♥ Täytyy kyllä ensi kesänä suunnitella Hipun kanssa reissua Muumimaailmaan. 🙂

Oli todella ja voin kuvitell, että Hippu viihtyisi tuolla varmasti niin hyvin.♥

Teidän päivä kuulosti tosi kivalta! 🙂 Ihana idea ottaa uusi kuva samasta kohtaa 😀

Muumimaailma oli kyllä ihan loisto paikka. Tosin silloin kun itse käytiin niin oli siellä kyllä vähän liikaa porukkaa omaan makuuni 😀 Silti muumit kyllä huomioivat jokaista lasta, ketä halusi mennä muumeja moikkaamaan 🙂

Oli kyllä oikein ihana ja onnistunut päivä.♥
Hih, sisko onneksi hoksasi tuon, että otetaan uusi kuva. 🙂

Siksi päätinkin että mennään juhannuksena, kun luin että sillon siellä ei ole suurta määrää ihmisiä. Nyt oli nimittäin todella hyvin tilaa liikkua ihan missä vain, eikä tarvinnut jonottaa tai odottaa kauan vuoroa päästä halaamaan Muumeja. 🙂

Kiitos Janni ja oli todellakin paras juhannus pitkiin aikoihin.♥ Oli kyllä loistava päivä juurikin sen vuoksi, ettei mitään ruuhkaa ollut.
Muumimaailma on kyllä niin kiva paikka, että ehdottomasti mekin menemme sinne jokin kesä uudelleen.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X