Neuvola ja synnytystapa-arviointi

Teksti
Tänään olin taas neuvolassa. Jatkossa siellä käydäänkin joka viikko. Toivottavasti en kuitenkaan enää montaa kertaa ehdi käydä… Mua ei ollenkaan haittaa vaikka vauva syntyisi jo parin viikon päästä. Olen jo ihan valmis saamaan vauvan. Suurin osa hänen tarvitsemistaan tavaroista on hankittu (paitsi ne vaunut, mutta saadaan mun porukoilta kyllä alkuun vaunut lainaksi) ja henkisestikkin olen valmistautunut tähän suureen elämänmuutokseen. En enää millään jaksaisi olla raskaana, vaan haluaisin jo synnyttämään ja saada pienen vauvelin tänne tuhisemaan. 
Sitten neuvolakuulumisiin. Kaikki oli mun voinnissa jälleen hyvin. Verenpaineet sun muut on koko raskauden olleet hyvät. Painoa on tullut mukavat 11kg ja terkka epäili ettei sitä enää kovin paljoa ehdi kertyä. Kohdunpohjankorkeus oli 32cm.
Synnytystapa-arvio ei ollut mikään kovin ihmeellinen tutkimus. Lääkäri tutki vauvan koon ja mun lantion käsipelillä, ei ultrattu. Mun häntäluun asento tutkittiin myös, koska olen sen pari kertaa murtanut ja se olisi voinut luutua synnytyksen kannalta huonoon asentoon. Mitään estettä alatiesynnytykselle ei kuitenkaan onneksi löytynyt. Vauva oli lääkärin mielestä sopusuhtainen ja siro, ei kuulemma missään nimessä nelikiloinen. Kohdunsuu oli kuulemma jo hieman auki ja vauvan pää oli kiinnittynyt hyvin alas lantioon ns. lähtökuoppiin. 🙂 

Kommentit

9 kommenttia

Itsekkin noilla viikoilla odottelin niin kovasti että se turvotus muuttuisi sellaiseksi kunnon vauvamasuksi. 🙂 Kyllä se löllöpallo viel kasvaa, vaikka omasta mielestä tietty hitaasti 😀

Miten tuo häntäluu tutkitaan, itsekkin olen sen murtanut ja jossain vaiheessa synnytystapa-arviointi itselläkin 🙂 rv13 menossa.

Se tehdään ihan sormin tunnustelemalla sisätutkimuksen yhteydessä. (sattu aika perhanasti :/)
Jos se luu tuntuu olevan tiellä, eikä ole joustava niin sitten siitä voidaan vielä ottaa röntgenkuvat.

Se tehdään ihan sormin tunnustelemalla sisätutkimuksen yhteydessä. (sattu aika perhanasti :/)
Jos se luu tuntuu olevan tiellä, eikä ole joustava niin sitten siitä voidaan vielä ottaa röntgenkuvat.

ihana masu! 🙂

Kiitos! 🙂 Enää se ei itsestä ole niin ihana, vaan siitä lähinnä tahtoo eroon. 😀

Oi mikä masu! Itsekin jo kovasti odottelen masun kasvua, nyt oon lähinnä semmonen turvonnu löllöpallo…:D Tänään menossa rv 13+1 🙂

Kivan oloinen blogi. Voisin vaikka ruveta ihan seurailemaan, kun itellä menossa rv 27+4. 🙂

Kiitos. 🙂 Jää ihmeessä seuraamaan, kiva saada lisää lukijoita!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä