Yleinen 5.11.2013
TEKSTI Eveliina

39. raskausviikko ja liikelaskentaa

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Nyt kahden päivän aikana vauvan liikkeet on vähentyneet ja muuttuneet huomattavasti vaisummiksi. Olin tänään neuvolassa ja neuvolantäti kehotti mua tekemään kotona liikelaskentaa. Liikelaskennassa siis lasketaan vauvan liikkeitä ja tunnissa pitäisi saada kymmenen liikettä. Jos kymmenen liikettä ei täyty juodaan jotain sokeristamikä ehkä saa vauvan vilkastumaan ja lasketaan liikkeitä vielä toinen tunti.
Laskeskelin liikkeitä ja havaitsin kahdessa tunnissa vain neljä vaimeaa tökkäisyä… Siispä soittelin TYKSiin ja sieltä kehotettiin tulemaan näytille. Makoilin synnärillä melkein tunnin käyrillä. Toinen anturi piirsi vauvan sydänääniä ja toinen kuulosteli supistuksia. Vauva näytti käyrien perusteella voivan hienosti ja supistuksiakin kuulemma piirtyi, mutta minä en vaan itse tuntenut ainuttakaan. 😀
Pääsin varmuuden vuoksi vielä lääkärinkin tutkittavaksi. Kohdunkaulaa mulla ei enää ole yhtään jäljellä ja kohdunsuu on väljästi sormelle auki. Vauvan pää edelleen todella alhaalla kiinnittyneenä lantioon, eli synnyttämään lähtö saattaa tulla koska vain. 😉
Lääkäri sitten vielä ultraili vauvaa ja oli aivan ihanaa päästä näkemään hänet vielä kerran ennen syntymää. <3 Ultran mukaan vaavi voi todella hyvin. Kaikki virtaukset olivat kuulemma ihan priimat ja tietokoneen laskema kokoarvio oli 3100g, eli varsin sopusuhtainen kaveri siellä pitäisi olla.
Onneksi mitään syytä vauvan liikkumattomuuteen ei löytynyt ja selvittiin vain pienellä säikähdyksellä. Joskus vauvat saattavat pari päivää ennen synnytystä rauhoittua liikkeissään, joten toivotaan että tämä vain ennakoisi synnytystä!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (14)

Moikka

Löysin siun blogin ihan sattumalta ja jäänkin seuraamaan blogiasi sillä oma laskettuaikani on ensi viikon maanantaina. Katsotaan, että kumpi kerkiää ensin synnyttämään. 😀

Tosiaan nuo liikkeet on muuttuneet itelläkin mutta välillä kun masua painelee niin kyllä se Masuasukki vastaa liikkeillään takasin 🙂

1 vastaus

Siellä valmistaudutaan synnytykseen 🙂 mun vauva oli kans vaisu edellisenä päivänä ennen synnytystä :))
Tsemppii loppumetreille <3

1 vastaus

Onneks kaikki oli hyvin, ja nyt vaa paljo jaksamisii. 🙂 ja onnittelut jo valmiiksi jos se vaavi nyt päättää putkahtaa maailmaan ihan kohtapian 😉

1 vastaus

Jep 🙂
Eiköhän me huomenna vielä koulussa nähdä 😀

1 vastaus

Tuo kaikkihan viittaa siihen että kohta hän syntyy! Hieno juttu että kaikki on hyvin 🙂

1 vastaus

Minunkii vauva oli tosi vaisu edellisenä päivänä ennen syntymää, itsekin olin silloin paniikissa että mitäs nyt ! Kohta sinul kuule on ihans pieni sylissä ja pääset tuoksuttelemaan sitä vauvan tuoksua !:)

1 vastaus

Meilläkin vauva liikkeet väheni huomattavasti viimeisillä viikoilla. 🙂

1 vastaus

Minun neiti kans rauhottui päivää ennen synnytystä mut sit kun lapsivedet meni niin jytä alkoi taas… Ja tuntui suhteellisen epämukavalle pikkujalkojen moukarointi !:/ tsemppiä viimeisille viikoille ja onnea synnytykseen:) )tiitu

1 vastaus

Ai se on näinkin yleistä että liikkeet vähenee ennen suurTa hetkeä? 😮
Toivotaan että tää olis nyt merkki siitä!! 🙂

1 vastaus

Voi että 🙂 muistan kun itsekin jännitin liikkeitä ja laskeskelin. Ikävä sitä tunnetta ja jännitystä että kohta se tulee! Oli niin jännää ettei muista edes muita asioita siltä ajalta, kokoajan tuntui että huomenna vois olla jo sylissä. Tsemppiä viimiseen rutistukseen, pian se maailman ihanin asia on vieressä tuhisemassa <3 Nyt päälle 9 kk siitä kun makasin sairaalassa käyrillä. 🙂

1 vastaus

Mä oon kuullut monelta, että vauvat ovat rauhoittuneet masussa muutamaa päivää ennen synnytystä 🙂 Kohta sulla on pieni nyytti sylissä <3 Tsemppiä loppuodotukseen!

1 vastaus

Meillä myös liikkeet vähenivät radikaalisti noin viikkoa ennen syntymää, mutta lujat potkut alkoivat uudelleen synnytystä edeltävänä iltana ja jatkuivat sairaalaan asti, vaikka lapsivedet menivät. Eli aivan varmasti teilläkin on siellä pian oma pikkuinen:) -AnnaMaria-

1 vastaus

Tsemppiä loppuraskauteen! Kohta sulla on pikkanen käärö sylissä <3 mua on vaivannut tää kysymys pitkään, mutta ootko mutsis on-bloginpitäjän Emilian sisko? Musta näytät hältä tosi paljon..:) jotenkin samanlaiset suurehkot silmät ja korkeat poskipäät 🙂

1 vastaus

Kiitos. 🙂
Ja joo ollaan siskoja.

1 vastaus

Moikka

Löysin siun blogin ihan sattumalta ja jäänkin seuraamaan blogiasi sillä oma laskettuaikani on ensi viikon maanantaina. Katsotaan, että kumpi kerkiää ensin synnyttämään. 😀

Tosiaan nuo liikkeet on muuttuneet itelläkin mutta välillä kun masua painelee niin kyllä se Masuasukki vastaa liikkeillään takasin 🙂

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Eveliina Matilda
Hei! Tervetuloa lukemaan tarinaani lapsiperhe-elämästä, parisuhdekiemuroista sekä Turun Portsassa sijaitsevan, yli satavuotiaan puutaloasunnon remontoinnista. Ota yhteyttä: adeliinablogi@gmail.com Seuraa: Facebook / Eveliina Matilda Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: