Yleinen 5.3.2014
TEKSTI Eveliina

Matkalaukku

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

….siis hoitolaukku. 😀
Ollaan todella liikuvainen ja meneväinen perhe. Hyvin harvoin on päiviä jolloin olisimme koko päivän pelkästään kotona. Luonnollisesti myös Adeliina menee ja kulkee meidän matkassamme. Joskus saatamme aamusta lähteä kaupungille ja sieltä suoraan mukkilaan (mummila+ukkila=mukkila) tai jonnekkin muualle kyläilemää. Tällaisinä päivinä saatamme tulla takaisin kotiin vasta myöhään illalla. Koska olemme paljon reissussa, tarvitsee meidän kantaa mukana matkassa myös Adeliinan tärkeimmät hoitovälineet. Hoitolaukku on meille todella tärkeä ja tarpeellinen juttu aina kun olemme poissa kotoa.

Tony osti tämän laukun hoitolaukuksi laivalta. Olin niin iloinen että Tontsa osasi valita näin hyvän laukun! Tämä on oikein tilava ja laadukas ja sisällä on sopivasti taskuja tavaroille. Väriltään tämä sopii hyvin meidän valkoisten vaunujen ja turvakaukalon kaveriksi. 

Sisällä mukana kulkee perusrasva, sinkkivoide, talkkia ja särkylääkettä 

Kertakäyttöisiä vaipanvaihtoalustoja. Ovat todella käteviä kun vaihtaa vaippaa vieraiden sohvilla. Myös yleistentilojen lastenhoitohuoneissa on kätevää heittää tälläinen hoitoalustan päälle. En vaan millään pysty laskemaan mun puhdasta vauvaa siihen kaikkien käyttämän bakteerialustan päälle. 😀 
Lisäksi kertakäyttöisiä ruokalappuja. Käteviä kun neiti puklailee ja pärskii maitoa suusta syödessään. Ei tarvitse jatkuvasti vaihtaa bodyä, eikä tarvitse kuljettaa likaista lappua kotiin pesuun kun tämän voi heittää roskiin. p.s älkää tuomitko, välillä mulla menee käytännöllisyys ympäristöystävällisyyden edelle. 🙁

Vaippoja! (tietty taas kertakäyttöisiä…) Tällä hetkellä meillä menee Pampersin 3 koko. Jatkossa ostetaan kyllä Liberoja kun noi Pamapersit haisee ihan hirveältä! 
Pari pyyhettä toimii pepunkuivattamisessa.
Jos ollaan reissussa missä ei ole juoksevaa vettä, niin otan aina kosteuspyyhkeitä mukaan.

Nose Frida -niistäjä ja pehmeitä nenäliinoja. 

Varatutti ja viihdykettä 

Vaihtovaatteita. Yleensä useampi body, villapaita, sukkia, housuja ja pipo. Jos mennään kyläilemään niin että lähdetään vasta iltasella kotiinpäin, pakkaan mukaan myös yöpuvun jotta voidaan jo kylästä lähtiessämme pukea yökkäri ulkovaatteiden alle. Neiti aina nukahtaa kotimatkalla, niin ei enää kotona tarvitse herättää häntä vaatteiden vaihtoon. 

Tuttipullo, korviketta ja Disflatyl-lääke. Käytetään mam-koliikkituttipulloja jotka eivät päästä ilmaa vauvan vatsaan. Noi on ihan superhyviä tuttipulloja. Meillä on niitä kolmea eri kokoa. Kuvan pullo keskimmäsitä kokoa.
Tällainen on normaalisti Adeliinan matkalaukun sisältö. Mitä kaikkea teidän hoitolaukuista löytyy? Vai heitättekö aina vain käsilaukkuun muutaman vaipan kun lähdette vauvan kanssa kotoa? 
P.S
Te pari äitibloggaajaa, ketkä aina kopioitte ideat ja tekstit postauksistani: On kurjaa että ette keksi itse mitään aihetta postauksillenne, mutta olen hyvin otettu että pidätte tekstejäni niin hyvinä että ne kelpaavat myös omiin blogeihinne. 😉

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (20)

Anna kukkahattutätejen olla, mitä väliä minkälainen nuoruus/teiniaika sulla on ollut, kun nyt kuitenki olet hyvä äiti lapselles 🙂 olisi kyllä mielenkiintoista lukea sinusta, ennen Adeliinaa ja raskautta. 🙂

1 vastaus

Meillä on ihan surkee hoitolaukka ja oonkin miettinyt uuden ostamista. Vasta nyt tajusin, että oliskin oikeesti kätevämpää ostaa tommonen ns. peruslaukku eikä hoitolaukkua. 🙂

P.S. Täälläkin käytetään noita Liberon kertakäyttöalustoja. On niin käteviä!

1 vastaus

Mun mielestä tälläinen peruslaukku on tosi hyvä hoitolaukkuna. Voi sitten vauva-ajan jälkeen käyttää ihan normi laukkuna. 🙂 Tietty nykyään hoitolaukut on tosi hienoja että voi kai niitä käyttää käsilaukkuina muutenkin. 😀

1 vastaus

Joo mutta ne on ihan sika kalliita, jos haluaa hienon! 😀

1 vastaus

Tää oli hyvä ja hyödyllinen postaus! 🙂 ketkä sua kopioi? Jos kehtaaat niin kerro blogien nimet tai linkkaa? Säälittävää touhua enkä takuu miks pitää blogia jos ei itellä oo ideoita..:DD

1 vastaus

Hyvä että oli hyötyä!

En ala mihinkään "kostotoimenpiteisiin" eli linkkailemaan näitä blogeja, kunhan nyt jatkossa pitävät näppinsä erossa teksteistäni. 😀

1 vastaus

Joo nuo pampersit oikeasti haisee paljon enemmän ku liberot! Huomasin saman kun tuli ostettua niitä 😀 tykkään sun blogista kun tämä on niin "maanläheinen" ja kerrot normaalista arjesta. Itsellä on reilu 2kk vanha poika 🙂

1 vastaus

Meillä myös samantapainen hoitolaukku, paljon tilavampi kuin "oikea" hoitolaukku! 🙂 ja kertakäyttöalustoja löytyy myös koska hyihyihyi kaikki yleiset lastenhoitohuoneet 😀

Ikävää tuo kopiointi mutta ota se imarteluna että sun blogi on mahtava kun joku haluaa sitä kopioida! 🙂

1 vastaus

Noi alustat on kyllä hyviä! 🙂

Ja juuri imartelun kannalta olen tuon kopioimisen ottanut. Sitä kun on mahdotonta "kieltää" tai oikeastaan estää tapahtumasta, niin turha ottaa ressiä asian suhteen. 🙂

1 vastaus

Monissa äitiblogeissa kirjotetaan ihan samoista aiheista kuin sinä. En pitäisi sitä kopioimisena, aiheet ovat vaan samoja kun eletään pikkuvauva-aikaa. Aiheesi ei ole millään lailla uniikkeja, samanlaisia postauksia saa lukea sadoittain näistä tusinanlogeista.

1 vastaus

Silloin kun joku maalaa tekstini ja painaa copy–>paste, kyse todellakin on kopioinnista. Sinä voit kolmantena osapuolena olla hiljaa.

1 vastaus

Selvä, ymmärrän eron. Se ei vaan tullut selväksi kirjoituksestasi. Ja mielelläni pysyn täst edes hiljaa ja myös pois blogistasi. Ihanaa kevään jatkoa!

1 vastaus

jatkot sinnekkin! :DD

1 vastaus

Etkö imetä

1 vastaus

Imetän.

1 vastaus

Älä pidä blokia jos et halua että kopioidaan, netissä tätä nyt tapahtuu koko ajan!

1 vastaus

Ööh??! Vaikka se olis mahdollista, se ei ole laillista. Ihme urpo

1 vastaus

Sulla on ihan mahtava blogi kirjotat riittävän usein. Mut haluaisin kuulla enemmän sun murrosiästä/nuoruudesta niin voisitko tehdä sellaisen postauksen

1 vastaus

Tein jonkin aikaa sitten postauksen "nuoruusvuosistani", mutta jotta kukkahattutädit säästyisivät sydänkohatukselta poistin postauksen.
Sain siis niin paljon negatiivisia ja arvostelevia kommentteja teinivuosien postauksestani etten jaksanut enää kuunnella. 🙁

1 vastaus

Voisiko sen "nuoruusvuosi" kirjoituksen saada takaisin? Olisi niin ihanaa saada lukea se.

1 vastaus

Anna kukkahattutätejen olla, mitä väliä minkälainen nuoruus/teiniaika sulla on ollut, kun nyt kuitenki olet hyvä äiti lapselles 🙂 olisi kyllä mielenkiintoista lukea sinusta, ennen Adeliinaa ja raskautta. 🙂

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Eveliina Matilda
Hei! Tervetuloa lukemaan tarinaani lapsiperhe-elämästä, parisuhdekiemuroista sekä Turun Portsassa sijaitsevan, yli satavuotiaan puutaloasunnon remontoinnista. Ota yhteyttä: adeliinablogi@gmail.com Seuraa: Facebook / Eveliina Matilda Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: