Yleinen 22.5.2014
TEKSTI Eveliina

Perheenlisäystä

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Meille kotiutui eilen illalla pienen pieni koiranpentu. <3 Tällä vielä toistaiseksi nimettömällä ihanuudella on kokoa kymmenisen senttimetriä ja ikää kahdeksan viikkoa.
Pennun äiti on rodultaan cokerspanieli ja isä tiibetinspanieli. Pentueessa oli yhteensä seitsemän pentua, kolme narttua ja neljä urosta. Halusimme meille uroskoiran, koska Kuutti tulee parhaiten toimeen urosten kanssa ja Tony oli sitä mieltä että poika koiran avulla hän tasaa tilit, ettei meillä ole ihan täysin akkavalta. ;D
Pennut olivat kaikki aivan ihania ja yhden valitseminen joukosta oli todella vaikeaa! Yritin seurata pentujen käytöstä ja sen avulla päätellä minkä luonteisia kaverukset ovat. Tämä yksilö johon me päädyimme, oli hyvin aktiivinen, utelias ja rohkea tapaus. Ainakin vielä toistaiseksi tuntuu siltä että valitsin oikein. 🙂 Pikkupoika on niin ihana ja hellyyttävä! En malta odottaa että päästään lenkkeilemään ja touhuamaan kaikkea pennun kanssa, mutta vielä hetken aikaa aiomme olla ihan rauhassa kotona ja tutustua toisiimme ennen kuin lähdetään ulkoilemaan ja ihmettelemään maailmaa.
Viime yö oli varmasti hauvalle hyvin raskas, olihan hän ensimmäistä kertaa erossa sisaruksistaan ja äidistään. Muutaman kerran yöllä heräsin pojun vinguntaan, mutta kun hetken silittelin ja juttelin, hän vaipui uudelleen uneen.

Kertoessani ihmisille tuoreimmasta perheenjäsenestämme, olen saanut paljon ihmettelyä siitä että meillähän on pieni vauva! Niin, kyllä meillä on lapsi, mutta miten se on este koiran hankintaan? Adeliina on syntymästään lähtien ollut koirien seurassa, eikä ainakaan vielä ole oireillut siitä millään tavalla. Minä muutenkin uskon että kun lapsi altistuu eläinten hilseelle, lapsen elimistö tavallaan siedättyy, eikä hän niin helposti allergisoidu eläimistä. Minä haluan että lapseni kasvaa perheessä jossa on eläin, silloin voin opettaa hänet arvostamaan ja käsittelemään eläimiä ihan käytännössä. Vaikka lemmikki ei koskaan saa olla lapsen vastuulla, niin hoitamisen myötä lapsi oppii myös vastuun kantamista.
Meillä on nyt myös hyvin otollinen aika ottaa koira, sillä näiden jäjellä olevien muutaman koulupäivän jälkeen minulla on paljon aikaa koiran kanssa olemiseen. Tonykin pitää pian isyyslomansa niin saadaan koko perhe olla yhdessä kesän ensimmäiset viikot.

Yhden ongelman koira kylläkin toi mukanaan. Juuri kun saimme Adeliinan nimen päätettyä (nippa nappa ennen ristiäisiä) on meillä taas uusi nimiongelma! Joten ehdotelkaas kaikki; Mikä tälle pienelle pojalle sopii nimeksi? 🙂 Minun omat suosikkini ovat Fido, Vilperi ja Oliver.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (44)

jos oot saanu tuotteet joltain yritykseltä niin silloinhan kyseessä on mainos, joka täytyy selkeästi ilmoittaa 🙂 jos oot saanu ne joltain tyyliin läheiseltäs ni eihän silloin tietenkään tarvitse ilmoittaa 🙂

1 vastaus

oi kuinka ihana <3 musta oliver kuulostaa kivalta 🙂

1 vastaus

Voi herran jestas miten sulonen pieni pentu :3 Oliver ois miunkin mielestä passeli nimi teidän koiralle 🙂

1 vastaus

Vilperi <3 Ompun kunniaksi <3

1 vastaus

voi mikä sydänten sulattaja!! <3 hän on aivan Fidon näkönen! 🙂

1 vastaus

Ihana pentu 🙂 Mulla tuli heti mieleen että Fidel tai Fido. Ja en siis kerennyt lukea nuita sun nimiehdotuksia 😀

1 vastaus

Aivan ihana hauva vauva! Itse kannatan nimistä Oliveria ja omalta pentu nimilistalta löytyy myös nimi Reetu!

1 vastaus

Rudolf, Boris tai Rambo 😛

1 vastaus

Eeli? Näyttää niin Eeliltä

1 vastaus

Oliver olis aivan ihana, mutta mä suosisin jotain helpompaa, yksinkertaisempaa nimeä kuten vaikka toi Fido. Adeliinankin helpompi oppia lausumaan oikein 🙂

1 vastaus

Kun koiran näin, tuli heti mieleen "noki" 🙂

1 vastaus

Fido, entiten kuulostaa koiran nimeltä, kuten myös vilperi. 🙂

1 vastaus

Fido! Lyhyt ja ytimekäs sanoa 😀

1 vastaus

Fido! 🙂 ihana pentu! 🙂

1 vastaus

Suloinen pikku vauva <3 ja niinhän se on että allergiaa todetaan vähemmän ihmisillä jotka ovat sille allergeenille altistuneet 🙂 on muuten tutkittu että lapset jotka elää eläinten kanssa ovat sosiaalisempia

1 vastaus

Linus (liinus), Leo tai rasmus

1 vastaus

Fido kuulostaa kivalta! 🙂

1 vastaus

Mitäs mitäs… mä oon kokoaika luullu, että se kuutti on teidän koira, jotain taas mennyt meikäläiseltä näköjään ohi 😀

Nimeksi noista sopii mielestäni parhaiten Fido.
Meillä oli aiemmin tiibetinspanieli nimeltä Nasu 🙂

1 vastaus

Fido! helppo nimi lausua kutsuttaessa ja käskyttäessä 🙂 hän on niin söpö <3

1 vastaus

Kido, roki

1 vastaus

Onpa ihana <3 🙂 Meillekkin kotiutuu koiranpentu parin viikkon päästä. 🙂

1 vastaus

Felix, max, bruno

1 vastaus

Onnea uudesta perheenjäsenestä! Oliver on kiva nimi, mutta kaksitavuiset ovat paljon paljon helpompia 🙂 Miten olisi Onni? Tai Noki tuon värin mukaan. Näyttää myös vähän Vallulta 😀 Vallu Valloittava

1 vastaus

Fido.

1 vastaus

Onpa ihana! 🙂
Rambo tai Oliver olisi just sopiva nimi.

1 vastaus

Oi mikä suloisuus! Fido kyllä sopisi tuolle hyvin mutta tuli mieleen myös sellainen kuin Laku 😀

1 vastaus

Ihana 🙂 Milo olisi sopiva nimi.

1 vastaus

Viljo 🙂 <3

1 vastaus

oi mikä suloisuus! 🙂 anteeksi oon ihan pihalla mutta onko tämä nuutti teidän koira vai mikä hän on? 😀

1 vastaus

oimikä ihanuus! 🙂 oliver on söpö nimi! 🙂

1 vastaus

Ihan Vilin näköinen eli Vili vilperi 😀

1 vastaus

Fido! Ja kyllä, on tutkittu juttu, että koiraperheissä on vähemmän allergioita, kun silloin ei ole niin hygieenistä. Ihana koira 🙂

1 vastaus

Miten olisi Bruno, tai kun on väritykseltään noin tumma niin Piki? =)
-KristaEmilia

1 vastaus

Fidel

1 vastaus

no tuo söpöläinen on kyllä aivan oliverin näkönen! 🙂

1 vastaus

Täällä ovat muutkin ehdottaneet Fideliä, minusta se olisi aivan ihana nimi pienelle 🙂

1 vastaus

Onnea uudesta perheenlisäyksestä! Suloinen tapaus! Meillä on kohta 2vuotias lapsi ja rottweiler narttu. Ovat hellyttävä näky yhdessä ja ovat toistensa parhaimpia kaveruksia, pusuja ja haleja jaetaan päivittäin. Koirat kyllä ehdottomasti sosialistavat lapsia.

1 vastaus

Frudo olis söpö <3:D

1 vastaus

Koiran nimessä yleensä suositaan R-kirjainta tai muuta kovaa kirjainta ja nimen pitäisi olla melko lyhyt, ei ainakaan yli kuutta kirjainta. 🙂 En muista mihin tämä perustui, mutta komentaessa on ainakin "lyhyt ja ytimekäs" nimi vakuuttavampi kuin joku Napoleon tmv.. 😀 Fido taitaapi noista nimistä olla paras! 🙂

1 vastaus

Voi rakkaus mikä koiruus <3 Noista nimivaihtoehdoista mä tykkään eniten Fidosta. Ytimekäs nimi ja ainakin mulle aivan uusi nimi. Oliver olisi ehkä muuten suosikkini, mutta tiedän itse aika monta Oliver-koiraa. 🙂

1 vastaus

Bruno ja Bingo ois söpöjä 🙂 samoin Nuutti 🙂 mutta sun ehdotuksista paras ois varmaan Fido 😉

1 vastaus

Moi!
tulin pitkästä aikaa lukemaan ja luin useita postauksia kerralla. Kommentoin asiani kuitenkin tähän uusimpaan.
Niissä lasten saavutus-korteista: olitteko saaneet ne vai ostaneet itse? Postaus oli kirjoitettu vähän mainosmaisesti. Mielestäni ei lukenut kovin selkeästi, onko tuote saatu. Reima-vaatteen esittelyssä oli selkeästi, että "saatiin Reimalta". Toivoisin, että postauksen alussa tai lopussa mainittaisiin selkeästi, onko tuote saatu vai itse hankittu. Tämä siksi, että blogimaailmassa on nyt kohuttu hirveästi piilomainonnasta sun muusta.
Kivaa kevättä teille pennun kanssa 🙂 meille kotiutui myös toissapäivänä yksi 8vko ikäinen karvalapsi 🙂

1 vastaus

Milestone baby cardsit oli saatu.
Vaikkakaan minulla ei ole velvollisuutta mainita jos olen jonkin blogissani esittelemän tuotteen saanut. Mielestäni on toisarvoinen asia miten olen jonkun asian meille hankkinut.
Hyvät keväät myös teille lemmikin kanssa. 🙂

1 vastaus

jos oot saanu tuotteet joltain yritykseltä niin silloinhan kyseessä on mainos, joka täytyy selkeästi ilmoittaa 🙂 jos oot saanu ne joltain tyyliin läheiseltäs ni eihän silloin tietenkään tarvitse ilmoittaa 🙂

1 vastaus

Kiitos onnitteluista ja nimiehdoituksista! Tosi hyviä tuli! 🙂 Meidän pikkupoika ristittiin nyt Fidoksi. <3

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Eveliina Matilda
Hei! Tervetuloa lukemaan tarinaani lapsiperhe-elämästä, parisuhdekiemuroista sekä Turun Portsassa sijaitsevan, yli satavuotiaan puutaloasunnon remontoinnista. Ota yhteyttä: adeliinablogi@gmail.com Seuraa: Facebook / Eveliina Matilda Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: