”Vanhempien sänky olohuoneessa pilaa seksielämän” ja muut pienen asunnon oletukset

Asunnon vaihtuessa isommasta pienempään saattaa ihmisillä seurata kysymyksiä mielessään. Osa niistä heitetään ilmaan silkkaa uteliaisuutta ja osa siksi, että halutaan päästä pätemään. Tässä postauksessa käsitellään pienen asunnon oletuksia.

Sadasta neliöstä kuuteenkymmeneen

Muutettiin vähän aikaa sitten meidän väliaikaisesta kodista, jossa oli unelmaiset sata neliötä, uuteen kotiin. Uuden asunnon suurin haittapuoli on sen pieni koko. Meitä asuu nyt viisi henkeä 60 neliön asunnossa ja mukana myös puput sekä koirat. Miten voikaan viisihenkinen perhe mahtua näin pieneen asuntoon? Sitä on moni jaksanut ihmetellä.

”Liian vähän huoneita!”

Asunnon makuuhuoneet jää vain kahteen. Tämä tarkoittaa sitä, että meidän vanhempien sänky on olohuoneessa. Moni on kysynyt, että miksi ei jaeta huonetta pojan kanssa, joka on kotona vain joka toinen viikko. Ehdottomasti ei, koska hänellä on myös oltava oma tilansa ja paikkansa, koska tämä on myös hänen kotinsa. Tästä syystä asunnon pienempi huone on pojan ja meidän kanien, joille huoneesta on tehty turvallinen jaloitella. Toinen makuuhuone on tytöille, vaikka taapero sitkeästi nukkuukin vielä meidän sängyssä. Asunnon kolmas tila ajaa samalla keittiön, ruokailutilan, olohuoneen sekä meidän makuuhuoneen asemaa ja se tuntuu olevan monelle isompi ongelma kuin meille.

 

”Hyi, sänky olohuoneessa vie seksielämän!”

Huvittavin väittämä tulee tässä; vanhempien sänky asunnon olohuoneessa vie mukanaan seksielämän. Se oli ehkä ensimmäisiä naljailevia kommentteja, joita sain lukea meidän muuton yhteydessä. Tähän kuitenkin tokaisen takaisin, että seksin ei tarvitse jämähtää omaan sänkyyn, kun se on aktiviteettina lopulta melko luovaa. Seksiähän voi harrastaa suihkussa, lattialla, tuolilla, seinää vasten, pesukoneen päällä ja kuulkaas vaikkapa missä. Ei sitä muutenkaan ole näin pikkulapsiarjessa niin helppoa omassa sängyssä tehdä, kun aina sen sängyn on vallannut joku lapsista. Tähän siis totean, että turha keksiä tekosyitä, kun tarjolla on ratkaisuja. Jokainen huolehtikoon omasta seksielämästään.

”Ei meillä vaan mahtuis tavarat”

Asunnon koko on pieni ja se tiedettiin jo etukäteen. Jatkuvasti ihmiset ahdistuu siitä, miten tänne tavaroinemme mahdumme ja kertoo samalla, että itse eivät mahtuisi. Oikeastaan tämäkin on vähän asennekysymys, johon voi itse vaikuttaa. Jos omistaa paljon tavaroita, sitä saattanee tarvita ison kodin säilytystiloineen. Jos haluaa muuttaa pienempään, voi kysyä itseltään, että tarviiko sitä ehkä ihan kaikkea tavaroista, joita on kaappeihin kerääntynyt. Me luovuttiin aivan massiivisesta määrästä tavaraa ja nyt voin sanoa, että jopa helpottaa, kun kaapit ei notku turhaa krääsää. Mitä ihminen tekee 15 eri juomalasilla, kun kahdeksankin riittää. Miksi omistaa kuudet lakanat, kun kahdet toimii vuorotellen ihan hyvin?

”Lapsilta ei saa pienen asunnon tiloissa rauhaa”

Niinniin, lapset huutaa ja mekastaa ympärillä. Lapset tunkee lelut olohuoneeseen. Tilaa ei ole ja niin edespäin. Voin vannoa, että tämä sama ongelma oli myös isossa asunnossa. Sitä voi ostaa kuinka ison kämpän tahansa, mutta tässä iässä nämä kultamuruset asettautuu täysin samalle neliömetrille meidän vanhempien kanssa, vaikka lääniä riittäisi.

”Kuka edes haluaa pienen asunnon?”

En vastaa tähän oletetulla tavalla, vaan sanon, että minä. Olen elämäni aikana asunut paristi yli sadan neliön asunnossa ja voin sanoa, että on niissäkin haittansa. Enemmän aluetta siivota, enemmän tilaa tavaran kerääntyä ja jatkuvaa ravaamista edestakaisin. Luulen, että arvostan isoa asuntoa, kun lapset tästä kasvaa vuosia eteenpäin, mutta nyt pienten lasten kanssa kompaktius on eduksi. Asunnon tämänhetkinen koko on kätevä, koska välimatkat on lyhyet. Keskimmäinen suostuu nukkumaan sängyssään, koska me ollaan ihan lähellä. Voin katsoa telkkaria, kun nukutan taas herännyttä taaperoa. Taapero siis heräili edellisessä asunnossa koko ajan ja illat meni aina siihen, että makasin hiljaa pimeässä makkarissa hänen kanssaan. Täällä hän nukahtaa hetkessä eikä ilta ole menetetty kokonaan.

Pieni asunto tuo helpotuksen tunteen, kun kaaos on poissa ja jotenkin kaikki osuu paikalleen juuri niinkuin pitäisikin. Hauskinta tässä kämpässä on luovuus ja se, miten tästä saa tehtyä toimivan paketin kaikkine ratkaisuineen.

Olisiko sulle ihan mahottomuus tiputtaa neliöitä nykyisestä melkein puolella?

Pienen asunnon väittämiä

 

SEURAA MYÖS :   INSTAGRAM

Kommentit

8 kommenttia
Anette - Operaatio Äiti.

Haha joo 😀

Avatar

Kuka oikeesti harrastaa seksiä aina sängyssä? 🤭

Anette - Operaatio Äiti.

niiih… kyllä sitä on kiva muuallakin 🤭

Avatar

Meillä on 6lasta eikä ole koskaan ollut omaa makuuhuonetta😂En osaa edes enää nukkua oven takana kun olen tottunut olemaan siinä keskipisteessä valmiina säntäämään yöllä milloin mihinkin suuntaan😊

Anette - Operaatio Äiti.

On tässä oma helppoutensa!!

Avatar

söpö koti ❣

Anette - Operaatio Äiti.

Kiitos!

Avatar

Kiva kuulla ettei olla ainoita pienessä asunnossa asuvia. Meillä puuttuu kuviosta mies ja eläimet eli mehän asutaan ihan tilavasti! 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä