Mihin meistä somessa tehty lasu johti?

SEURAA MYÖS: INSTAGRAM

 

Kerroin tuossa vähän aikaa sitten, että meidän perheestä tehtiin perätön lasu. Lasu tarkoittaa tässä tapauksessa lastensuojeluilmoitusta. Kyseinen ilmoitus tehdään, jos lapsesta herää huoli, mutta osa käyttää lasua hyväkseen tehdäkseen kiusaa.

Lasu tehdään huolesta – joskus kiusalla

Kun lastensuojeluilmoitus tehdään, täytyy tekijällä käytännössä olla huoli lapsesta tai perheen tilanteesta. Ilmoitukseen kirjataan tiedot ja huoli ylös, että viesti saadaan perille. Aina huolta ei ole, vaan ihminen päätyy tekemään ilmoituksen kiusallaan. Kiusallaan tehty ilmoitus vie aikaa pois niiltä, jotka oikeasti tarvitsevat sitä apua ja ruuhkauttaa muutenkin systeemiä. Joillekin perätön lasu voi vahvistaa epäonnistumisen tai huonommuuden tunnetta, mikä ei missään nimessä ole tarpeen.

Lasulla yritetään vaikuttaa mielipiteeseen?

Itse kirjoitin postauksen aiheesta ja siitä, kuinka lasulla uhkailusta on tullut muoti-ilmiö. Toinen vanhempi toimii erilailla, kaveri tekee hänestä lasun. Äiti kasvattaa lapsiaan omalla tavallaan ja anoppi ei taivu nykyaikaan, joten tekee lasun. Bloggaaja menestyy somessa, kiusanhenki tekee hänestä lasun. Mitä näillä perättömillä lasuilla halutaan saavuttaa? Saada kaveri muuttamaan väkisin mielensä, saada miniä myöntämään anopin olevan oikeassa ja saada bloggaaja alas kuvitellulta jalustalta? Tätäkö varten lasu on?

Lastensuojelu ei ole tapa kostaa

Lastensuojelu ei ole tapa kostaa kenellekään eikä tapa todistaa olevansa oikeassa. Lasu ei ole mörkö, vaan vaikeassa tilanteessa ystävä, apu ja tuki. Lastensuojelua ei kannata pelätä, koska sitä kautta on mahdollista saada apua, jos omat voimat tai keinot loppuu. Onhan se turhauttavaa, että joku kiusallaan tekee ilmoituksia, mutta onneksi niistä lopulta ei ole haittaa, kun on kyse perättömästä ilmoituksesta.

Miten meidän asia jatkui?

Lukemalla vanhan postauksen aiheesta voi hymähdellä ääneen ilmoitusta, joka meidän perheestä tehtiin. Puhelu lastensuojelun kanssa oli asiallinen, mukava ja jo sen ilmoituksen perusteella pystyi päättelemään, että enemmän ongelmia on tekijällä kuin meillä. Pyysin kuitenkin, että käydään keskustelu mielummin meillä kotona naamatusten eikä puhelimitse. Ajattelin, että ehkä sieltä toiselta osapuolelta löytyy ajatuksia tällaiseen tilanteeseen, jossa somessa halutaan näitä ilmoituksia tahalleen vääntää. Ja löytyihän niitä.

Älä pelkää lasua

Itselleni käynti oli avoin, ystävällinen ja tuli juteltua kaikenlaista lapsista sekä elämästä. Mikään ilmoituksessa esitetyistä väittämistä ei tietenkään pitänyt paikkaansa ja kivasti nyt sinne on sekin kirjattu ylös. Itselleni lastensuojelun asiakkuudessa ei olisi mitään hävettävää, jos tarve sellaiseen olisi, mutta nyt asia ei niin ole. Vuosia sitten keskimmäisen itkiessä jatkuvasti olisi ehkä ollut apua asiakkuudesta, koska sitä veteli viimeisillä voimilla, mutta toistaiseksi meillä ei koskaan ole asiakkuutta ollut. Haluan silti kannustaa ihmisiä siihen, että lasu ei ole mörkö, vaan valtava apu. Se ei myöskään ole se kuuluisa koston väline, vaan ihan aito oikea taho, minkä työvoimaa ei kannata nakertaa.

Miten meistä tehty lasu etenee

 

 

Kommentit

3 kommenttia
Anette - Operaatio Äiti.

EI siis ei. Vaan somen perusteella 🙂

Avatar

Ei kai lastensuojeluilmoitusta kuitenkaan somessa (sosiaalisessa mediassa) voi tehdä vaan lastensuojeluilmoitus tehdään aina ihan virallisia kanavia pitkin?

Avatar

Olipas tyhjää täynnä oleva postaus. Lueteltiin pari hassua itsestäänselvyyttä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä