”Sektio pilaa kropan”

Synnyttäminen on asia, joka puhututtaa usein. Lopulta synnytys tulee vastaan ja toisella synnytystapa on alatie ja toisella sektio.

Raskaus muuttaa naisen kroppaa

Raskausaika on pitkä ja sen aikana kroppa muuttuu paljon. Vatsa kasvaa ja iho venyy, joka aiheuttaa joillekin raskausarpia. Rinnat saattavat turvota ja jonain päivänä taas päätyvät ehkä riippumaan alaspäin. Raskauden tuomat muutokset ovat väistämättömiä ja toisille niitä tulee näkyvämmin kuin toisille.

”En koskaan enää ole minä”

Olin aina hoikka ja urheilullinen. Muistan ensimmäisessä raskaudessa painon nousseen 18 kiloa ja järkytys oli oikeasti aika suuri. Raskauden jälkeen katsoin syyttävästi taikinamaista vatsaani ja koko turvonnutta olemusta. Ajattelin, että en koskaan enää ole minä. Vietin ikuisuuden elämästäni tavoitellen sitä vanhaa kroppaa ja minää. Ajattelin, että sektio on syynä siihen pömppöön, joka jäi haavan yläpuolelle.

Muutokset kuuluvat elämään

Jossain vaiheessa opin, että kukaan ei ole ikuisesti samanlainen. Raskaus muuttaa elämää fyysisesti ja henkisesti eikä ole mitään velvoitetta palata enää vanhaan minään. Ihminen saattaa muuttua paljon eikä se tarkoita automaattisesti huonoa. Itsehän olen nykyään pehmeämpi, vatsallani on arpia ja rintani roikkuvat selkeästi. Olen silti oppinut hyväksymään, että tässä minä olen. Saatan jonain päivänä vielä pudottaa terveyden takia kiloja, mutta en silti ole koskaan enää samanlainen kuin kahdeksan vuotta sitten. Ja se ei haittaa.

”Hyi sektio, se pilaa kropan”

Olen usein törmännyt lauseeseen, jossa puhutaan sektiosta kropan pilaavana tekijänä. Ihmiset kommentoivat sektiota ja kertovat, että siitä kroppa menee lopullisesti pilalle ja muuttuu ulkonäöllisesti rumaksi. Olen hämmentynyt. Olen itse ollut kolmessa sektiossa, jossa yhdessä alkoi olla jo hätäkin. En silti koe, että kroppani olisi sen ihmeellisempi kuin muillakaan synnyttäneillä. Isoa arpea jotenkin pelätään hirveästi, vaikka se ei aina edes jää näkyviin. Itse olen vahvasti sitä mieltä, että iso näkyväkään arpi ei rumenna ketään. Se pitää uskaltaa hyväksyä osana itseään.

Kehonkuva tosiaan muuttuu. Sektio voi luoda ennakkoluuloja. Raskaus on aika, jolloin nainen käy läpi paljon mullistavia ajatuksia itsestään. Haluaisin ainoastaan sanoa, että kannattaa olla armollinen itselle ja muistaa, että ilman raskauttakin jokaisen kroppa muuttuu ajan myötä.

Toivottavasti jokainen voisi löytää sen itsevarmuuden ja nähdä myös raskauden muutokset hyväksyttävinä!

Sektio

 

SEURAA MYÖS:  INSTAGRAM @operaatioaiti

Kommentit

4 kommenttia
Anette - Operaatio Äiti.

Ihana kuulla 🙂

Avatar

Minusta on outoa, jos sektiosta puhutaan ”kropan tuhoajana”. Itse molemmat synnytystavat kokeneena voin kertoa, että kyllä se alatie kropan tuhoaa paljon tehokkaamin. 😀 itse myös henkilökohtaisesti otan mieluummin leikkaushaavan vatsaan kuin alapäähän.

Anette - Operaatio Äiti.

Sepä. Ei ole mitään automaattista kropan tuhoajaa 🙂

Avatar

Hyvin kirjoitettu ja täyttä asiaa, tuli hyvä mieli tätä lukiessa ❤

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä