Mitä joululahjaksi noin 3-5 -vuotiaalle?

Mitä ostaa joululahjaksi 3-5 -vuotiaalle? Tämä postaus tulee keskittymään leluihin, joita tiedän meidän tyttöjen arvostavan. Vinkeissä olen ottanut inspiraatiota suoraan omista lapsistani ja heidän mielenkiinnonkohteistaan.

joululahjaksi

Aineettomat lahjat

Tiedän, että moni haluaa ostaa lapsilleen aineettomia lahjoja ja niitähän on kiva keksiä erilaisia joka vuosi. Lahjakortti HopLopiin tai leffaliput ovat varmasti jokaisen lapsen mieleen. Tässä postauksessa aion kuitenkin keskittyä enemmän tavaralahjoihin, vaikka itse omassa elämässäni arvostan kaikista eniten joululahjaksi saatuja aineettomia juttuja. Myös itsetehdyt lahjat ovat parhaimmistoa!

Joululahjaksi kirjoja

Meiltä löytyy paketista aina kirjoja ja mielestäni joululahjaksi kirja on äärimmäisen hyvä keksintö. Haluankin suositella tämän ikäiselle taatusti vuoden hittikirjaa, joka on ”Tutki kakkaa!”. Tämä kirja jaksaa ilahduttaa vuosienkin jälkeen meidän lapsia eikä se ole mitenkään ”ällö”. Kiva pakkaus luukkuja, lapsille sopivaa informaatiota ja hauskoja huomioita. Kirjasarjan toinen osa, jossa tutustutaan pöpöihin on myös mieletön ja jaksaa kiinnostaa. Jaoin aiemmin tämän vinkin intassani ja lukemattomat seuraajat alleviivasit väitteeni; kakkakirja on hitti. Myös Pikkuli on meillä luettu kirja ja sarjan ”Pikkuli sanoo EI” jaksaa kiinnostaa lapsia kovasti. Kirjassa käsitellään vahvoja tunteita. ”Pikkuli pelastaa päivän” -kirjassa on omistuskirjoitus meidän lapsille, joten sekin meiltä löytyy ja voin suositella muitakin sarjan kirjoja.

Hahmovaate on joulun rakastetuin pehmeä paketti

Uskallan väittää, että näillä tämän ikäisillä on jokaisella menossa vaihe, jossa joku hahmo on suosiossa. Pehmeät paketitkin voivat kuulua jouluun eikä ole lainkaan nuivaa antaa joululahjaksi vaatetta. Meidän tytöillä on tällä hetkellä iskenyt jälkijunassa Ryhmä Hau -vaihe ja pienin pitää yötä päivää jalassaan ”hauvasukkiansa”. Myös Pipsa Possu jatkaa suosiotaan ja pyjama tuon nenäkkään possun kuvilla olisi varmasti hyvin rakastettu.

Muovailuvaha kiinnostaa vuodesta toiseen

Meillä leikitään muovailuvahalla päivästä toiseen ja pitkiä aikoja. Muovailuvahoja on tarjolla ihan peruspakkauksia ja myös erilaisilla teemoilla varustettuja versioita. Jos mitään muuta ei keksi kuusen alle vietäväksi, lupaan muovailuvahan olevan hitti ja se säästää vanhemman hermoja verrattuna taikahiekkaan. Toinen melko edullinen vinkki on ”taikapiirtäminen” eli vedellä väritetään värityskirjaa, josta tulee kuviot esiin. Tätä kirjaa voi käyttää useita kertoja.

Roolileikit ihastuttavat tämän ikäistä

Kotileikit ovat sellaisia, joihin lapset rakastuvat aina uudelleen. Suosittelen ehdottomasti puisia välineitä muovisten tilalle, koska niissä on parempi kestävyys lapselta toiselle. Puisia ruokia on kaikenlaisia ihanista kakuista ihan suloisiin tikkareihin. Lääkärilaukulla saa leikittyä lääkärileikkejä ja kassakone helpottaa leikkejä, joissa halutaan käydä ostoksilla. Lopuksi haluan suositella joululahjaksi myös käsinukkea, joka ei ehkä monelle tule ensimmäisenä mieleen. Meillä tytöt leikkivät käsinukeilla todella mielikuvituksellisia leikkejä.

Kiinnostaako Pipsa Possu, Ryhmä Hau tai kenties Frozen?

Viime vuonna ostettiin tytöille Frozenin jäälinna. Katsoin monia kohteita ja ne näyttivät aika heikkolaatuisilta. Jälkeenpäin olen ihan iloinen, etten päätynyt niihin. Fisher Price myy sellaista ”taaperon” Frozen-linnaa, jossa on erilaisia toimintoja kuten musiikki ja valot. Tämä on ollut koko vuoden äärimmäisen kestävä ja suosittu leikeissä kummallakin neidillä. Pipsa Possu leluja on kahdenlaisia; muovisia ja nyt uutena tulleet puiset lelut. Lähtökohtaisesti suosin puisia leluja, kuten Pipsan lentokonetta, mutta myös Pipsan puumaja on varmasti kiinnostava lelu tämän ikäiselle muovisuudestaan huolimatta. Jos yövalot kiinnostavat niin bongasin meidän nuoremmalle synttärilahjaksi kannettavan Pipsa-pehmon, johon syttyy valo ja kuuluu musiikkia. Ryhmä Hau:n yksi suosituimmista leluista on ollut vahtitorni, jota muuten löytyy tosi usein myös käytettynä. Kuuleman mukaan lelu on kestävä. Bongasin yhdessä kaupassa myös jäsenten ajoneuvoja valo- sekä äänitoiminnolla.

Muita satunnaisia vinkkejä

Meidän 5-vuotias rakastaa pinnien ja ponnarien laittamista, joten olen miettinyt sellaista kampauspäätä sen sijaan, että hän kiduttaisi äidin päätä (kaikella rakkaudella.) Kampauspäitä on erilaisia ja löysinkin yhden kampauspään aika edullisesti eikä se koon puolesta vie paljoa tilaakaan. Pienin lapsista taas kärryttelisi pehmopupuaan jatkuvasti ympäri kyliä, joten pienet kestävät nukenkärryt ovat varmasti tällaisen lapsen mieleen. Meillä on ollut noin vuoden linkin kärryt käytössä ja ne ovat edelleen kuin uudet. Rakenteluun Duplo on perinteinen lahja, mutta kannattaa myös harkita Geomagin rakennussarjoja. Huomioi ikäsuositus. Lautapeleistä helppo ja vahva suositus Pipsa Possun lätäkköpelille.

Mitä valita joululahjaksi erilaisten hahmojen viidakosta?

Joka vuosi hyllyt täyttyvät erilaisista hahmoista. Muistan esimerkiksi ne pestävät eläimet, jotka hoidettiin kuntoon. Moni niitä taisi haukkua, mutta meillä tuo on edelleen leikeissä ja hirveä riidan kohde eli uskallan sanoa hitiksi. Tuntuu, että lapset rakastavat avata yllätyskohteita, joita on erilaisia alkaen monelle tutuista Lol-palloista. Noihin palloihin on nykyään tehty parannus ja muovia on vähennetty selkeästi. Interaktiivisista leluista kasvaa usein joulua kohti hittejä, mutta moni näistä leluista jää lopulta pölyttymään kaappiin. Tästä syystä en osaa suositella näistä oikein yhtäkään. Ennemmin ostaisin lapsille jonkun suositun pehmolelun, joka kannustaa mielikuvitusleikkeihin. Saa nähdä nouseeko jättiponit taas tänä vuonna samanlaiseen suosioon kuin viime vuonna.

Toivottavasti tästä postauksesta oli teille hyötyä. Itsehän en aio ostaa kaikkia tältä suosituslistalta, mutta tässä leluja selaillessa on tullut laitettua kaikenlaisia juttuja muistilistalle, jotka halusin kerätä teille vinkiksi postaukseen. Samalla pääsette linkeistä erilaisten yritysten nettisivuille. Yritin suosia kotimaisia yrityksiä, mutta mukana on muutama muukin. Lisään listalle mielelläni muitakin juttuja, jos jotain tulee vielä mieleen. Kannattaa muuten muistaa, että moni näistäkin leluista voi löytyä käytettynä ja käytetty lahja on käytännössä aivan yhtä hyvä kuin uusikin. Toiselle vanha, mutta sinun lapsellesi uusi. Onko jo suunnitelmia, mitä aiot hankkia joululahjaksi?

 

SEURAA MYÖS ;   INSTAGRAM @operaatioaiti

 

LUE MYÖS :

Ihana ”kamala” L.O.L -lelunukke

Kommentit

7 kommenttia
Anette - Operaatio Äiti.

Sylvanian Families tuotteet on hyviä! Meillä on ollut niitä tosi paljon ja ajattelin, että nyt ei enää täydennetä. Mutta niillä leikitään!

Brio kävi mullakin mielessä.. meillä vaan jtn perusrataa 🙂 se on kiva, kun saa rakennella erilaisia

Avatar

Hei, miten nuita vedellä maalattavia kirjoja voi käyttää aina uudelleen jos kerran jo maalattu värit esille?

Anette - Operaatio Äiti.

Kun se kuivuu niin se kuva menee takasin piiloon.

Se siis maalataan vedellä 😁

Avatar

meillä on kans vedellä maalattavia mutta niissä ei häviä värit mihinkäön kuivuttuaan 🤔 taitaa olla erilaisia kirjoja…

Anette - Operaatio Äiti.

Joo voi olla, mutta esim tossa muumissa häviää 🙂 Luulen et niissä ohjeissa aina lukee.

Anette - Operaatio Äiti.

Jännittävä värityskirja, jonka Muumilaakson asukkaita erilaisissa tilanteissa esittävät kuvat voi värittää aina uudelleen. Täytä kynä vedellä ja kuvien värittäminen voi alkaa! Värejä ja kuvioita ilmestyy sivuille sitä mukaa, kun kuvien linjoja värittää vesikynällä. Kuvan kuivuessa siitä tulee taas – taianomaisesti – valkoinen.

Vesikynäkuvat on helppo ottaa matkalle mukaan, sillä tuote on pienikokoinen, mutta kuitenkin riittävän tukeva piirtämiseen. Yhdellä kynällä voi värittää kaikki lehtiön kuvat. Olemassa olevia piirroksia esille saattava piirtämistekniikka tukee myös lapsen ymmärrystä erilaisten piirtotapojen ja muotojen luonteesta suhteessa toisiinsa. Lehtiössä on iloisia ja värikkäitä kuvia, joissa seikkailee Muumipeikko ystävineen.

Avatar

5v pojalle meininki ostaa Brio builder sarjaa ja kohta 3v tytölle Sylvanian families aloitustalo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä