Tee joulukalenteri itse!

Joulukuu lähestyy ja moni varmasti miettii jo joululahjoja. Lapset rakastavat joulun odotusta ja laskevat päiviä joulukalentereidensa avulla. Oletko koskaan ajatellut, että joulukalenteri voi olla myös itse tehty?

Itse tehty joulukalenteri ideoita 

Kivaa puuhaa myös vanhemmalle

En ole koskaan ollut erityisemmin mikään puuhastelija. Saan paljon ideoita, mutta toteutus on sitten aivan eri asia. Itse väsätty joulukalenteri on kuitenkiin luokassaan mielenkiintoinen ja helppo puuhastelun kohde, joten päätin tänä vuonna sen tekoa kokeilla. Jos innostut ideasta, kerää postauksesta vinkit talteen!

Sisältö on lapsen näköinen

Sisällön suhteen ei kannata ottaa paineita, vaan tarkastella niitä oman lapsensa kiinnostuksen kohteita sekä persoonaa. Ehkä lapsellasi on jokin tärkeä sarja, jota hän haluaa kerätä? Olen itse alkanut keräilemään yllätyksiä kalenteriin jo hyvissä ajoin, ettei tule liian kiire hankintojen kanssa.

Esimerkkejä sisällöstä

Sisälle sopii hyvin pienet avattavat yllätykset, joulukoristeet, suklaa, hiusjutut, koulutarvikkeet, tarrat ja muu pieni tavara. Olen itse keräillyt kalenteriin tuotteita myös käytettynä, mutta osan olen ostanut  alepäivinä esimerkiksi Tokmannilta. Yksi hyvä liike on Tiger, josta saa erilaisia tarroja, hauskoja kyniä ja joulukoristeita. Suklaan tilalle käy myös purkka tai muu vastaava. Joulupäivän ylläri voi olla joku erityisempi, kuten lahjakortti tai pieni TY-pehmo.

Mistä kalenteripussukat?

Clas Ohlson myy tähän tarkoitukseen tarkoitettua settiä, joka on mielestäni paras vaihtoehto. Myös eväspussit lähikaupasta sopivat hyvin kalenteriin. Pussukat voi ripustaa katonrajaan tai seinälle juuttinarun sekä pyykkipoikien avulla. Kannattaa laittaa tarpeaksi korkealle, jos lapsilla uteliaisuus herää ennen aikojaan 😉

Tämä joulukalenteri ei ehkä ole halvempi kuin se euron suklaakalenteri, mutta tätä on hauska tehdä. On myös kivempi antaa nuo toivotut minikeräilypussit kalenterissa kuin paketoida erikseen pieniin paketteihin kuusen alle. Jaa ihmeessä, jos keksit lisää ideoita kalenteriin! Vinkeistä on hyötyä muille.

Ps. Tein myös kummitytölle tänä vuonna lahjan sijasta joulukalenterin. Eli kokonaisuus toimii myös lahjan korvikkeena jollekin läheiselle.. miksi ei vaikka aikuisellekin sukkineen, arpoineen ja rasvoineen?

Joulukalenteri

 

SEURAA MYÖS  instagram @operaatioaiti

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä