Löysimme unelmien asunnon!

Tähän nykyiseen asuntoon muuttaessa totesin ”tämä on edelleen välimatkan koti, sitä oikeaa odottaessa”. Meillä oli tarkoitus asua nykyisessä asunnossa tasan niin kauan, että löytyy se oikea paikka. Ja nyt löysimme meidän unelmien asunnon!

Asunnon takapiha

Lauttasaaresta vaikea löytää vuokra-asuntoa

Meillä on ollut huonoa tuuria, kun ensin jouduttiin muuttamaan 2018 pois ihanasta kodista asunnon myymisen takia ja seuraavaksi sama oli edessä 2020 vuoden alussa omistajien toisesta kodista. Tällöin otettiin aikalisä ja muutettiin vain halvimpaan kolmioon, joka saatiin. Tarkoitus oli asua paikallaan juuri niin kauan, että löytyy hyvä kohde. Lauttasaari on melko kallista seutua eikä halvempia vuokraneliöitä kävele vastaan helpolla. Vuokrien hinnat pyörivät neliöissä jopa 1700-2300 euron kieppeillä.

Asunnon uimaranta

Miksi ei omaa kämppää?

Siinäpä kysymys, joka monia mietityttää. On kuitenkin aivan eri asia ottaa laina jossain syrjemmällä, koska täällä kolmiot pyörivät siinä 400 000 – 500 000 euron tuntumassa. Meillä ei myöskään ole halua muuttaa pois alueelta, vaan jonain päivänä tähdätä siihen, että se oma voidaan hankkia. Olen muutenkin ollut kotosalla lasten kanssa ja mies opiskellut eikä silloin lainoja kauhean helpolla putoa. Kolmiossa asuminen on mahdollistanut sen, että ollaan saatu kerättyä käsirahaa omaan asuntoon tulevaisuutta varten.

Löysimme asunnon

Asunnon virallinen koko on kolmio

Meidän tulevassa asunnossa on neliöitä reilusti enemmän. (+ 9 neliötä) Makuuhuoneita on kaksi, joista kumpaiseenkin mahtuu kaksi lasta. Alkuun esikoinen saa olla pienemmässä yksin, mutta noin kolmen vuoden päästä kaksi nuorinta muuttaa yhdessä pienempään ja kaksi vanhempaa saavat jakaa sermillä isomman huoneen. Nykyinen asunto on huvittava, koska keittiö, olohuone ja vanhempien makuuhuone on pelkkää samaa tilaa. Uudessa kodissa tulee olemaan täysin erillinen keittiö. Olohuone on todella iso ja sinne on kaksi sisäänkäyntiä, joten saadaan sermillä jaettua huone kahdeksi. Esittelyssäkin oli vastaava ratkaisu ja näytti kuin olisi ollut kyse kahdesta eri huoneesta, joten jatkossa meilläkin on ”diy-oma-huone”.

Uuden kodin henki

Uusi koti henkii vanhaa Lauttasaarta eikä ole sitä modernia uutuutta, joka itselläni tökkii. En ole koskaan ollut sellainen sisustaja, joka nauttii vain valkoisesta. Asunnon upeat tummat kaapistot ja osittain säilytetty vanha kaunis parketti ihastuttavat. Ikkunoita on mielettömän paljon, joten valoa riittää. Rakastuin myös vanhalle asunnolle tyypillisiin ikkunalautoihin, joihin pääsee laittamaan kasveja. Taloyhtiö koostuu pienistä kerrostaloista, joissa on vain kaksi kerrosta.

Asunnon löytyminen

Parasta on taloyhtiön sijainti

Ihan kirsikkana kakun päällä on taloyhtiön piha, joka on kokonaan asukkaiden käytössä. Pihalta löytyy metsää, leikkipaikkoja lapsille, grillauspaikkoja meren äärellä ja hiekkarantaa. Kyllä – taloyhtiö sijaitsee meren äärellä. Taloyhtiössä on mahdollisuus saunoa aivan meren kupeessa ja mennä saunasta suoraan uimaan. Kesällä hiekkarannat ja laituri takaavat paljon mahdollisuuksia lapsille. Tuntuu kuin muutettaisiin jonnekin syrjempään! Nautin siitä, että jatkossa kotona on samat mahdollisuudet kuin mökilläkin.

Olen tällä hetkellä onnellinen. Kannatti odottaa sitä oikeaa asuntoa maltilla ja tarrata heti kiinni, kun sellainen tuli vastaan. Vuokrakaan ei nouse kuin parisen kymppiä, joten pysytään budjetissa hyvin. Jatkossa meillä näkyy ikkunasta meri betoniseinän sijaan ja saadaan asettua siihen Lauttasaareen, josta me ollaan haaveiltu. Tällaisen asunnon löytyminen tuntuu unelta.

 

SEURAA MYÖS INSTAGRAM @operaatioaiti

 

Kommentit

2 kommenttia
Anette - Operaatio Äiti.

Toivon samoin!

Avatar

Wau!😍 Onnea kämpästä! Toivottavasti tässä saatte asua niin kauan kuin haluatte

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä