Raskaus 7.3.2016
KUVAT 123RF

Näin erilainen on toinen raskaus verrattuna ensimmäiseen

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Raskausviikot

Jos joku olisi ensimmäisessä raskaudessa tullut vaikka keskellä yötä kysymään, millä raskausviikolla olet, olisit osannut kertoa sen päivän tarkkuudella (riippuen tietenkin, oliko vuorokausi jo vaihtunut).

”Millä raskausviikolla olet?” on piinallinen kysymys toisessa raskaudessa. Häpeänpuna kasvoilla yrität muistella kuumeisesti, että oliko se rakenneultra tammi- vai helmikuussa, ja pikaisen laskutoimituksen jälkeen soperrat hätäisesti jotain raskausviikosta 24 plus jotain.

Lue myös: Raskaus viikko viikolta

Syöminen

Ensimmäisessä raskaudessa noudatat orjallisesti vältettävien ruoka-aineiden listaa. Jos suuhusi livahtaa vahingossa pala fetajuustoa salaatin joukossa, saat paniikkikohtauksen.

Toisessa raskaudessa saat ravintolassa eteesi häränpihvin mediumina, vaikka olit tilannut sen kypsänä siunatun tilasi takia. Mutta ai että kun on hyvää! Kyllä kunnon pihvi on parasta puoliraakana, tuumaat ahdettuasi mötikän kupuusi.

Lue lisää: 20 kysymystä odottajan ruokavaliosta

Lantionpohjan lihakset

Ensimmäisessä raskaudessa viittaat kintaalla kehotuksille jumpata lantionpohjan lihaksia. Ei kai minulla mitään virtsankarkailua tule, kun olen näin nuorikin vielä!

Toisessa raskaudessa supistelet alapäätäsi tunnollisesti vähintään kerran päivässä. Eipä ole tullut mieleenkään vähätellä lantionpohjan lihasten tärkeyttä sen jälkeen, kun pissasit housuun lenkillä.

Lue lisää: Näin jumppaat lantionpohjan lihaksia

Katso video: Jumppaa lantionpohjan lihaksi vauvan kanssa

Vauvan liikkeet

Esikoista odottaessa et vielä tunnista ensimmäisiä liikkeitä. Kun potkuja alkaa tulla, muistat huudahtaa jokaisen kohdalla, että ohhoh ja kiljut miehellesi, että nyt heti käsi mahan päälle!

Toisessa raskaudessa et vieläkään tunnista ensimmäisiä liikkeitä. Kun potkuja alkaa tulla, ne ovat hyviä muistutuksia siitä, että ai niin joo, mullahan on joku tuolla mahassa.

Lue lisää: Milloin tunnen vauvan liikkeet?

Maha

Ensimmäisessä raskaudessa aamurutiineihisi kuuluu mahanympäryksen mittaaminen ja miehen pakottaminen ottamaan masusta kuvan. Kyllä se on ihan selvästi taas kasvanut eilisestä!

Toisessa raskaudessa huomaat pyöristyneen masusi siinä vaiheessa, kun paidannapit eivät mene kiinni. Niin ja missä välissä niitä kuvia muka ehtisi ottaa?

Testaa, oletko valmis uuteen vauvaan!

Vatsanahka

Ensimmäisessä raskaudessa lueskelet kauhistuneena juttuja raskauden jälkeen roikkumaan jääneestä vatsanahasta.

Toisessa raskaudessa lueskelet vielä kauhistuneempana juttuja raskauden jälkeen roikkumaan jääneestä vatsanahasta.

Keskustele: Raskauksien jälkeinen löysä vatsanahka

Napa

Ensimmäisessä raskaudessa aiheutat lähipiirissäsi suurta huvittuneisuutta ”itsetuhonapillasi”, navalla, joka pullahtaa ulos raskauden puolivälissä.

Toisessa raskaudessa ensimmäisen raskauden jäljiltä oudon muotoiseksi jäänyt napa pompahtaa näkyviin ja kuultaa vaatteiden läpi heti, kun masu alkaa pyöristyä, mikä tekee raskauden peittelystä mahdotonta.

Lue myös: 8 ikimuistoista tapaa kertoa raskaudesta

Raskausarvet

Ensimmäisessä raskaudessa pelkäät kuollaksesi rumia raskausarpia ja rasvailet mahaasi aamuin illoin heti, kun plussa pärähtää tikkuun.

Ei kai niitä raskausarpia nyt enää tule, kun ei tullut ensimmäisestäkään? järkeilet toisessa raskaudessa. Tuntikausien rasvausoperaatioihin ei sitäpaitsi olisi enää aikaakaan, ja purnukat pölyttyvät kylppärin hyllyssä.

Keskustele: Millä raskausviikolla ilmestyi raskausarvet?

Vauvanvaatteet

Vauvanvaateosasto on ensimmäisessä raskaudessa suuntanasi heti, kun saat tietää, kumpi sieltä on tulossa. Voi hellantuuteli, kyllä meidän pienen pojan on pakko saada tämä traktoribody ainakin kolmessa eri värissä!

Esikoisen pieniksi jääneet vaatteet saavat kelvata, tuumaat toisessa raskaudessa. Kai tytöllekin voi pukea sinisen traktoribodyn?

Lue myös: Näin tienaat rahaa lastenvaatteilla Facebookissa

Mies

Miehesi makoilee korva mahasi päällä ja höpöttelee masuasukille harva se ilta, kun odotat ensimmäistäsi.

Ai sori, miehesi tokaisee, kun töytäisee vahingossa mahaasi toisessa raskaudessa. Esikoinen pitää huolen siitä, että ylimääräiseen makoiluun ei jää aikaa.

Perhevalmennus

Ensimmäisessä raskaudessa otatte hyvissä ajoin selvää kunnan tarjoamasta perhevalmennuksesta ja raahaat vastahakoisen miehesi joka ikiselle luennolle.

Toisessa raskaudessa teitä pidetään jo niin konkareita, että perhevalmennuksesta ei neuvolassa hiiskuta sanallakaan. Siinä se toinen menee missä ensimmäinenkin.

Lue myös: Toinen lapsi tulossa – riittääkö rakkaus kahdelle?

Vauvan sukupuoli

Kyllä nyt pidetään vauvan sukupuoli vain omana tietonamme ja paljastetaan suuri salaisuus vasta synnytyksen jälkeen, hihittelet miehesi kanssa ensimmäisessä raskaudessa.

Toisessa raskaudessa kerrot sukupuolen auliisti kaikille siitä kiinnostuneille ja niillekin, joita ei kiinnosta. Esikoinen möläyttäisi sen kuitenkin. Häntä kun on pakko alkaa valmistella siihen, että vauva onkin poika eikä tyttö, jota esikoinen on vaatimalla vaatinut.

Lue myös:
Näin kerrot lapselle uudesta vauvasta – 7 vinkkiä
7 ikimuistoista tapaa ilmoittaa vauvan syntymästä

Synnytys

Ensimmäisessä raskaudessa et malta odottaa, että vauva syntyisi. Tosin synnytys pelottaa, koska et tiedä, mitä on odotettavissa.

Toisessa raskaudessa vauva saa kasvaa masussa ihan rauhassa. Synnytys pelottaa, koska todellakin tiedät, mitä on odotettavissa.

Lue lisää:
Näistä asioista on apua, kun synnytys pelottaa
14 asiaa, joissa toisen lapsen kasvatus eroaa ensimmäisestä
Milloin on oikea aika tehdä toinen lapsi? Asiantuntija neuvoo

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen kattavin vanhemmuusmedia: hyötytietoa vanhemmuudesta, perheblogeja ja suosittu keskustelufoorumi. Tervetuloa viihtymään!

Seuraa
meitä: